Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Dziś przeszedłem się z torbą trochę po ulicy.
    Wziąłem cały asortyment, żeby zobaczyć, jak mi się będzie chodziło.
    Zapiąłem też monopoda.

Po 10 minutach marszu, strasznie zaczęła mnie boleć ręka.
    Przełożyłem pasek na ramię, tak że cały ciężar spoczął w innym miejscu i dało się żyć.

Zastanawia mnie tylko, na jakiej wysokości nosi się taką torbę, po przy tym ustawieniu paska, jakie było "od nowości" torbę miałem na wysokości pasa

Niestety, pasek trochę się wpijał, nie jest za wygodny, choć ten z Novy 4 nie był dużo lepszy.
    Przez górny otwór bez trudu wyciągam obiektyw, a gdyby body nie miało założonego gripa, to i body dało by się wyciągnąć.

Monopod trzymał się dobrze, dość stabilnie.

Tak jak pisałem, zastanawia mnie, na jakiej wys. takie torby się nosi.
    Niby nazywa się je "biodrówki" ale nie jestem do końca pewien.

No i co muszę przyznać, że pas jest dość długi.
    Ja przy wzroście 187 cm miałem torbę opuszczoną poniżej pasa.

Sądzę, że to kwestia przyzwyczajenia.
    Jednak zmiana z Novy na tą to skok jak z D70 na D200

Wydaje mi się, że nie będzie źle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Zastanawia mnie tylko, na jakiej wysokości nosi się taką torbę, po przy tym ustawieniu paska, jakie było "od nowości" torbę miałem na wysokości pasa.
    Przede wszystkim tak, by było Ci wygodnie. A czy torba będzie pod pachą, czy przy kolanie - to, pomijając akcent estetyczno-humorystyczny, sprawa drugorzędna.

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Po 10 minutach marszu, strasznie zaczęła mnie boleć ręka.
    Przełożyłem pasek na ramię, tak że cały ciężar spoczął w innym miejscu i dało się żyć.
    (...)
    Niestety, pasek trochę się wpijał, nie jest za wygodny, choć ten z Novy 4 nie był dużo lepszy.
    Tu wychodzi niebagatelna przewaga plecaka - jest po prostu wygodniejszy. A czy dostęp bardzo utrudniony? W dużej torbie też masz sporo grzebania, zwłaszcza, gdy sprzęt jest poukładany piętrowo. Kwestia przyzwyczajenia bądź upodobań.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Bardzo przydatna recenzja torby, pomogla mi podjąc wybór, natomiast pytanie jest takie czy ktos miałby dojście żeby załatwić model P206?

Poniewaz ww. firma ma duzo produktow Mekko ale tego modelu akurat nie i w najblizszym czasie nie beda mieli.

Ewentualnie jesli ktos posiada model P204 byłbym wdzieczny za info jaki laptop moze wejsc do kieszenie (wymiary na aukcji allegro czytalem ale chodzi o to jak w praktyce wyjdzie)
    Szaman KAF...jeszcze
    ...:::P.E.N.T.A.X:::...
    www.jakubkirylo.neostrada.pl

Domyślnie

To mnie zadziwiłeś, przecież jeszcze 2 tyg. temu sam kupowałem w Fo-To i były.
    Z tego co widzę, to P204 jest trochę mniejsza, bo wchodzi 1 body + 4 obiektywy, a do P206 wchodzą 2 body.

Natomiast, pomyśl, czy nie lepiej wziąć tej mniejszej, bo jeśli nie jesteś przyzwyczajony, to P206 trochę ci będzie ciążyć (jest ciężka-naprawdę ciężka).

Domyślnie

Jestem uzalezniony od internetu i mam fiola na punkcie mobilnego dostepu do kompa i sieci tak wiec wszedzie targam ze soba laptopa a teraz potrzebuje torbe dzieki czemu moglbym targac i laptopa i aparat ^^
    Szaman KAF...jeszcze

Domyślnie

widziałem tą torbe miniego jest przeeeogromna. Trzeba mieć kawał sprzętu zeby ją zapchać...i mocne plecy zeby to potem nosić.

Domyślnie

Ja sie pewnie zdecyduje na P204, sprzedajacy twierdzi ze od biedy da sie zapakowac laptopa 14"
    Szaman KAF...jeszcze

Domyślnie

Kuba no ja nie polecam ci tej miniego bo to wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelka torba,
    ale mógłbyś się ewentualnie na jakiś wyjazd weekendowy w nią zapakować więc jak wolisz
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Oj Vasco, jak zwykle przesadzasz.
    Cóż, powiem tyle, jak ktoś chce mieć torbę na długi czas, to lepiej kupić większą.
    Ja kupiłem Novę 4 i po 4 miesiącach była już za mała.

Natomiast taka torba starczy ci na długo, długo.

Faktem jest, że jest ona DUŻA i komuś, kto jest troszkę mniejszej postury niż ja, to faktycznie by przeszkadzało, natomiast ja ją lubię.

Nie ginie na mnie tak jak Nova 4 (wyglądała jak damska torebka) i zawsze mogę zapakować to co mi potrzeba.

Na twoim miejscu poszukałbym P205 albo tej wersji Fomei (nie pamiętam jak się nazywa).

Pozdr.

Domyślnie

Kuba macałeś u mnie i ja polecę ci Reportera !!
    fakt kosztuje 2x więcej no i to jest minus, bo Lowepro liczy sobie nieźle...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów