Close

Strona 34 z 371 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kacperek Zobacz posta
    Wybacz david ale ludzie potrzebują stosować komputer jako maszynę a nie siedzieć i uczyć się budowy wewnętrznej komputera. Nie każdy jest informatykiem i nie każdego musi fascynować komputer.
    Tam komputer zaraz, nawet głupiego bezpiecznika w samochodzie 50% facetów nie umie zmienić i dzwoni po pomoc techniczną.
    To dopiero wstyd i paranoja !
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Panowie, ponad 30 stron leczenia kompleksow. Smutne.
    Kazdy ma prawo do wlasnych wyborow, szkoda tylko, ze tak trudno sie dowiedziec czegos konkretnego na forum.

david555
    Ostatnio gosc rurke mi naprawial (hydraulik) i na moje durne pytanie o cos tam, spojzal na mnie z poblazaniem, pozniej odwrocil sie do swojego pomocnika i powiedzial: "Jasiu, powiedz Panu ... ".
    To zart oczywiscie, ale troche tak wygladaja twoje argumenty.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Soprano ; 23-02-2008 o 16:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    ...szkoda tylko, ze tak trudno sie dowiedziec czegos konkretnego na forum.
    Zadaj konkretne pytanie, to dostaniesz konkretną odpowiedź, a prawda jest taka, że człowiek renesansu musiał się znać na wszystkim i to budziło szacunek, a teraz, to ..........................

................. szkoda gadać.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Zadaj konkretne pytanie, to dostaniesz konkretną odpowiedź, a prawda jest taka, że człowiek renesansu musiał się znać na wszystkim i to budziło szacunek, a teraz, to ..........................

David jest przysłowie: jak się ktoś zna na wszystkim to nie zna się na niczym.
    Ale teraz już wiem skąd u Ciebie ta mądrość w każdym temacie. Jesteś po prostu człowiekiem renesansu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kacperek Zobacz posta
    ...Jesteś po prostu człowiekiem renesansu.
    Żebyż to była prawda.

Bardzo bym chciał, aby tak było, niemniej ciągle konstatuję ze smutkiem, że im do pięt nie dorastam.
    NIKON

Domyślnie

Moj post to jedynie dygresja.

Natomiast wiedz, ze nie zawsze trzeba ginac za Nicee, czasami warto zlagodzic "stanowisko".

z wyrazami sympatii, pozdrawiam.

Domyślnie

TAK, to jest bicie piany, ale porównanie do wojny NIKON - CANON, jest nietrafione.
    Zarówno bowiem NIKON-em, jak CANON-em, można zrobić piękne zdjęcia, ale i te aparaty są równie dobre, a zastosowane w nich rozwiązania bardzo podobne, nawet ośmielę się powiedzieć, że jest tam niemal identyczna elektronika, a w omawianych tu komputerach inna jest z założenia filozofia.
    Apple, to komputer, który ma z założenia spełniać swoje podstawowe zadania, bezobsługowo, natomiast PC, wymaga świadomej obsługi i znajomości podstaw budowy komputera i znajomości systemu operacyjnego, który z tych komputerów jest więc bardziej edukacyjny i przyczyniający się do rozwoju użytkownika.

Na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź, PC.
    Najpierw przedmówcom, dziękuję za wsparcie. A teraz, żeby wbić David555 tobie gwóźdź do trumny. Przez kilka lat pracowałem w serwisie komputerowym. VOBIS – pewnie mówi Ci to coś. I PC-ty znam na pamięć. Powiem szczerze, że odkąd usiadłem do Maćka, to nie mam ochoty wracać do "cudownej" edukacyjnej krainy PC w wydaniu Bila. Robię to tylko wtedy kiedy muszę. Ale wtedy powtarzam sobie:
    "Niekcem, ale muszem..."
    I to by było na tyle.
    Jak czytam dalszą Twoją walkę o tym, że Ziemia nie może być okrągła, to mam świetny ubaw...
    Pozdrawiam

Domyślnie

ehh ludzie, ani Mac ani PC nie sa cudownymi lekami na wszystko. Ostatnio moj Mac pokazal mi ze nie jest do konca web developerska maszynka, i w dodatku nie jest latwy do uczynienia go taka. zainstalowane na Leopardzie PHP 5 zostalo okrojone o sterowniki PDO, a doinstalownia tego ustrojstwa wiaze sie ze zdemolowaniem systemu i rezygncja z jego udogodnien. (To taka ciekawostka dla co poniektorych). Tymczasem moj windowsowy sprzet cyklicznie odmawia znajdowania udzielow SMB udostepnianych przez Maca.

Wniosek - zawsze beda problemy - to tylko sprzet. wrocmy moze do wojny pomiedzy wloskimi i niemieckimi autami albo moze do amerykansko-rosyjskiego wyscigu zbrojen, albo kolejnego bezsensu ta dyskusja naprawde nie wniesie nic nowego. Szczegolnie jak czyta sie argumenty "14 lat temu przesiadlem sie na MACa i od tamtej pory jest bosko", albo "[X] lat temu probowalem maca i mi sie nie podobalo" - to sie tak szybko zmienia ze po roku mozna kompletnie zmienic zdanie.

pozdrawiam
    Piotrek
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    Najpierw przedmówcom, dziękuję za wsparcie. A teraz, żeby wbić David555 tobie gwóźdź do trumny. Przez kilka lat pracowałem w serwisie komputerowym. VOBIS – pewnie mówi Ci to coś. I PC-ty znam na pamięć. Powiem szczerze, że odkąd usiadłem do Maćka, to nie mam ochoty wracać do "cudownej" edukacyjnej krainy PC w wydaniu Bila. Robię to tylko wtedy kiedy muszę. Ale wtedy powtarzam sobie:
    "Niekcem, ale muszem..."
    I to by było na tyle.
    Jak czytam dalszą Twoją walkę o tym, że Ziemia nie może być okrągła, to mam świetny ubaw...
    Pozdrawiam
    A Ty pewnie myślisz, że ja spadłem z Marsa, a doświadczenia czerpię z pobytu na Syriuszu?
    No nie załamuj mnie, bo mam zajady i nie mogę się śmiać pełną gębą.
    Znam i PC-ty (od lat wielu, praktycznie od ich początku), znam i komputery Apple'a i to co tu mówiłem wynika z moich przemyśleń, wieloletnich.

Tak na marginesie, to gdybym uważał, że potrzebny mi komputer Apple, to na pewno bym go miał, a nie mam i to nie dlatego, że mnie nie stać, ale dlatego, że go nie chcę.

Daj zresztą spokój, bo nie rozstrzygniemy tego sporu na sucho.
    NIKON

Domyślnie

dawid555
    tak sobie mysle ze nie kazdy kto pracuje na kompie moze chciec tracic czas i wzrok na dowiadywanie sie dupereli o dzialaniu tego sprzetu. dla mnie na przyklad twoje podejscie jest calkowicie bez sensu. uzywam samochodu i pojecia nie mam jak dziala i szczerze powiem mam to gdzies. nie rozkladam go na czesci tylko nim sie poruszam. uzywam aparatu i podobnie nie grzebie w nim, nie zastanawiam sie co i jak dziala bo interesuje mnie to do czego sluzy aparat czyli fotografia. jesli lubisz grzebac w kompie to twoja sprawa ale komputer nie do tego sluzy.

widoczne sa w twoich wypowiedziach niestety brak jakiegokolwiek kontaktu a makiem i jakiejkolwiek praktyki na tym sprzecie z punktu widzenia szarego uzytkownika. nie przeszkadz ci to krytycznie sie o nim wypowiadac.

fotografa nie interesuje opinia informatyka a opinia drugiego fotografa wiec moze skup sie na zastosowaniach fotograficznych i tyle. jesli tobie odpowiiada twoj pc to swietnie. innym nie musi ale ten fakt nie robi z nich idiotow.

napisze wprost: byc moze ty jestes geniuszem i jestes samowystarczalny. sam zrobiles komputer, moze sam robisz lepsze aparaty od tych dostepnych seryjnie, sam wytworzyles lepsza matryce, sam poskladales samochod ktoremu nawet najlepsze markowe nie dorastaja do felg. ale ty potrafisz a my prosci ludzie nie. dlatego staramy sie w swej niewiedzy kupowac markowe rzeczy tak by zajac sie tym co lubimy robic - czyli robieniem zdjec. jezdzimy wiec przecietnymi ( nie takim jak twoje) autami. robimy zdjecia zwyczajnymi aparatami a niektorzy z nas kupuja proste komputery dla debili - czyli apple. nie chcemy tego zmieniac. ja na przyklad nie chcialbym sie uczyc tego co ty juz wiesz nawet za darmo.

pozdrowienia
    olo
    uzytkownik od zawsze makow od 2 lat NIESTETY pcta rowniez
    Ostatnio edytowane przez rabijki ; 24-02-2008 o 00:50
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 34 z 371 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów