Close

Strona 30 z 371 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Monitor, to monitor, czy japcokowy, czy tam inakszy i trza ustawiać każdy.
    Zgoda. Ale na tych samych monitorach w jednej i drugiej platformie sprzętowej są różnice w użytkowaniu.

Color Sync na macu po prostu trzyma kolor i tyle. Możliwości monitora nie da się przeskoczyć. Choćby nie wiem co. Ale jak podłączsz super monitor, a system nie daje ci możliwości kontroli nad ustawieniami monitora, to co ci nawet po EIZO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Przesadzasz.
    Widocznie 5 lat używania maków wciąż uprawnia do fanatyzmu.
    Na wszelki wypadek Ci powiem, że żyję z tych makowych maszynek od 14 lat.
    Takim gadaniem przynosisz tylko szkody.
    Jeśli tak, to wolę być fanatykiem, bo z makiem to BARDZO PRZYJEMNE! A w niczym nie widzę szkody, że ktoś jeżdzi BMW, a ktoś inny chodzi na pieszo, bo tak zdrowiej.

Domyślnie

chyba po prostu nie znasz windowsow dostatecznie. Nie ma problemu z ustawieniem monitora. Dodatkowo u mnie winxp nie wywala sie - trzeba wiedziec co sie robi BTW. mac osxa tez latwo zabic.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Tak czy siak na dzien dzisiejszy trudno zbudowac sobie samemu skladaczka z moca dorownujaca Mac Pro z dwoma Xeon 3,2 GHz na pokladzie - choc jak pisalem wchodzi narynek Skulltrail - tylko ta cena....
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 21-02-2008 o 16:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayem Zobacz posta
    chyba po prostu nie znasz windowsow dostatecznie. Nie ma problemu z ustawieniem monitora. Dodatkowo u mnie winxp nie wywala sie - trzeba wiedziec co sie robi BTW. mac osxa tez latwo zabic.
    Wszystko można zabić jak się chce. Tylko w tym co tutaj przytoczyłeś jest odpowiedź na główny problem. Ludzie mający PC myślą dokładnie tak, jak wyżej wspomniałeś. Trzeba być super cybernetykiem,*żeby wiedzieć co zrobić żeby ten PC-towy sprzęt działał. A ja nie muszę tego wiedzieć! WŁĄCZAM I DZIAŁA! I tak powinno być!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Tak czy siak na dzien dzisiejszy trudno zbudowac sobie samemu skladaczka z moca dorownujaca Mac Pro z dwoma Xeon 3,2 GHz na pokladzie - no ale jak pisalem wchodzi narynek Skulltrail - tylko ta cena....
    Powiem Ci szczerze. Nawet jakbyś kupił iMaca 24 cale, to w zupełności wystarczyłoby Ci to do Twoich potrzeb obroki obrazu. Mac Pro to maszyny raczej do multimediów. Renderowanie wyrafinowane 3D, montaż filmów itp. Tam potrzebna jest taka moc obliczeniowa procka. A do edycji zdjęć... ech nawet miniMac czy Mac Book Air wystarczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    Powiem Ci szczerze. Nawet jakbyś kupił iMaca 24 cale, to w zupełności wystarczyłoby Ci to do Twoich potrzeb obroki obrazu. Mac Pro to maszyny raczej do multimediów. Renderowanie wyrafinowane 3D, montaż filmów itp. Tam potrzebna jest taka moc obliczeniowa procka. A do edycji zdjęć... ech nawet miniMac czy Mac Book Air wystarczy.
    Ok ale wezmy skladanie bardzo duzych panoram, obrobke hdr z duzych tiff'ow czy praca na panoramach wazacych kolo 1GB (wiele warstw, masek)- tam podejrzewam, ze jednak moc musi byc wieksza.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkiełko Zobacz posta
    Zgodzę się o tyle tylko, że z każdym sprzętem mogą być problemy.
    Ale życzę wszystkim tylu problemów z PC-tami ile jest ich na macu. To jest komputer do pracy, a nie do grzebania w nim!
    Mówię o zarządzaniu barwą, a nie o problemach. CMS działa tak samo w OS X jak w Windowsach i nie ma tu jakichś kolosalnych różnic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Ok ale wezmy skladanie bardzo duzych panoram, obrobke hdr z duzych tiff'ow czy praca na panoramach wazacych kolo 1GB (wiele warstw, masek)- tam podejrzewam, ze jednak moc musi byc wieksza.....
    właśnie od zeszlego tygodnia skladam takie rzeczy. 3 warstwy, 5 m x 4 m. Złożyłem 22 takie tablice. Największy plik miał sporo ponad 2 Gb. Zrobiłem to na mini macu. Konfiguracja: IC2D 2 Ghz, 2 G RAM. I tutaj poczułem brak mocy... Ale od biedy dało sie to zrobić. Dla wszystkich, którzy uważają mnie za fanatyka. Komputer zawiesił się w tym czasie tylko JEDEN RAZ!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mówię o zarządzaniu barwą, a nie o problemach. CMS działa tak samo w OS X jak w Windowsach i nie ma tu jakichś kolosalnych różnic.
    Wiesz co... w praktyce jest różnica, ale nie ma sensu wdawać się w szczegóły, bo powstanie akademicka dyskusja. NA Oknach też można sobie to jakoś skalibrować. Mi raczej chodzi o to, że praca z makiem to dużo prostszy sposób na robienie tego samego i dużo przyjemniejszy. Przynajmniej tak uważam i dlatego nie chętnie siadam do PC.

Strona 30 z 371 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów