Close

Strona 28 z 371 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 3702

Domyślnie

Witam wszystkich.
    tak sobie czytam i czytam i dochodze do wniosku ze jak zwykle nie ma sensu wmawiac sobie nawzajem co lepsze

Moje spostrzeżenia po pracy na OBU platformach, MacBook Pro (C2D2.0,2GB,Gloss)+ PC (C2Q2.4,2GB,CRT).
    1. MacBook ma najlepsza klawiaturę na jakiej pracowałem (miałem dwa delle, toshibę etc), a ze dożo pisze to dla mnie ważne.
    2. Matryca gloss bardzo mi odpowiada, pomimo odbicia w ekranie, które czasem wkurza.
    3. Na obu da się wykonać prawie wszystkie czynności
    - na PC nie dało się zrobić Enhanced Podcast - ale to było rok temu - może już się da
    - na MAC nie mogę robić przelewów z BPH - to mnie naprawdę wqrza - nie znajduje plugina do Firefoxa.
    4. Żaden z moich kompów się nie zawiesza, a chodzą prawie non stop (10.5.1 na MAC + WinXP SP2 na PC).
    5. wolę grać na PC
    6. wolę obrabiać zdjęcia na MAC
    7. MAC nie wymaga ode mnie absolutnie żadnego zaangażowania w sprzęt. To duża zaleta pomimo tego ze uważają mnie za dziwaka, lubiącego grzebać w bebchach sprzętu i systemów (wszystkie maszyny składałem sam, do tego uważałem, że jak linux to tylko Gentoo) - ale na to nie zawsze jest czas i chęci.
    8. bateria w MB Pro zdecydowanie zmiażdżyła wszystkie poprzednie maszynki - z włączonym WiFi umożliwia mi 5h pracy w web developerce lub ok 2.5-3h obróbki zdjęć.
    9. 10.5.1 nie potrafi jeszcze czytać NEFow z D300, ale to na pewno "minie".
    10. Jestem zadowolony obu komputerów, ale pracuje głównie na MACu i chyba tak juz zostanie. Mac jest wprawdzie kompem firmowym, ale teraz po doświadczeniach z oboma jestem przekonany ze kupując latopa swojego tez wybrałbym maca. Z desktopem nie jestem przekonany, ale to głównie dlatego ze lubię mieć więcej dysków W obudowie i czasem lubię sobie zagrać

Mam nadzieje, że takie podsumowanie wrażen użytkownika pomoże komuś w decyzji.

PS. moze ktoś zna sposób na przelewy w systemie Sezam BPH?

Domyślnie

wiesz co ja na swoim PB niemoge u siebie w Kredyt Banku robic przelewow w Firefox, niemoge sie nawet zalgowac ale w Safari juz wchodze do banku bez problemu.

Domyślnie

no ja sie z kolei nie moge zalogowac w safari, a moge w FF, niestety nie moge placic. a to troche niewygodne jak ktos zna rozwiazanie to chetnie poslucham

Domyślnie

ayem - ciekawe zestawienie - sądzę, że bardzo trafne i konkretne.

co do bankowości elektronicznej... to nie jest wina Mac'a tylko banków, które nie mają zoptymalizowanych stron pod uniwersalne przeglądarki. jest to spowodowane jeszcze zacofaniem w naszym kraju. na szczęście pomału mija a Mac staje się coraz bardziej popularny.

Nie jestem "fanatycznym" pasjonatą Mac'a - po prostu lepiej mi się na nim pracuje... tyle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zapa Zobacz posta
    ayem - ciekawe zestawienie - sądzę, że bardzo trafne i konkretne.

co do bankowości elektronicznej... to nie jest wina Mac'a tylko banków, które nie mają zoptymalizowanych stron pod uniwersalne przeglądarki. jest to spowodowane jeszcze zacofaniem w naszym kraju. na szczęście pomału mija a Mac staje się coraz bardziej popularny.

Nie jestem "fanatycznym" pasjonatą Mac'a - po prostu lepiej mi się na nim pracuje... tyle

dzieki, za opnie o poscie

zdaje sobie sprawe z tego ze to nie wina komputera, ale jednoczesnie jest to dla mnie problem, ktorego nie sposob pominac opisujac codzienna prace ze sprzetem.

pozdrawiam

Domyślnie

Mam prośbę przede wszystkim do użytkowników Mac-ów. Obiło mi się o uszy (albo tylko tak mi się wydaje), że sprzedawane aktualnie Mac Pro są drugą generacją (czy jak to nazwać) maszyn tej kategorii. Jeśli faktycznie tak jest, to czy orientuje się ktoś jakie są zasadnicze różnice pomiędzy tym co teraz, a tym co przedtem. Nie chodzi mi tu rzecz jasna o maszyny Power Mac G5, które zewnętrznie są bardzo podobne do dzisiejszych Mac Pro.

Domyślnie

w tych ostatnich zmieniło się:
    1. konstrukcja obudowy - lepsze wykonanie, lepsze spasowanie
    2. poprawione chłodzenie - userzy narzekali na wysoka temperature
    3. apple wprowadziło układy 8600GT zamiast Ati x1600 (tak cos pamietam)

nie wiem czy nie przerzucili się tez na Core 2 Duo w miejsce procków Core Duo, ale się nie założę.

na pewno zmienił się chipset - nowy obsluguje do 4GB ramu, stary do 3GB

wydaje mi sie ze w nowych WiFi obsługuje standard 'n' a s starych jeszcze nie.

tyle pamiętam
    Pozdrawiam.

PS. ogólnie lepiej wziąć nowsza wersję. Szczególnie przez problemy z chłodzeniem poprzedniej (jeśli taki był podtekst pytania).
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Coś tu chyba pomyliłeś. Oto kawałek specyfikacji:

"Apple Mac Pro Quad-Core Intel Xeon
    • Dwa procesory Dual-Core Intel Xeon "Woodcrest" 2GHz
    • 4 MB współdzielonej pamięci podręcznej L2 na procesor
    • Magistrala 1.33GHz, 64-bit dual
    • 1 GB (2 x 512MB) pamięci (667 MHz DDR2 całkowicie buforowana DIMM ECC), max. 16 GB, 8 slotów w tym 2 zajęte, pamięci należy parować"
    Procesory to jak widać Xeony. Ciekawym tylko czy w poprzedniej wersji Mac-a Pro też był to Woodcrest, czy inny. W kwestii pamięci - jak widać max. 16 GB, chciałbym zaś wiedzieć ile było maksymalnie poprzednio. No i najważniejsze pytanie: jak rozpoznać tą wcześniejszą wersję? Czy w systemie operacyjnym można znaleźć informacje o użytych komponentach?
    PS. Przepraszam autora wątku za wtręt niezupełnie na temat. Jeśli uznasz, że przekroczyłem granicę dobrych manier, daj proszę znać.

Domyślnie

aaaa nie doczytałem porządnie podałem zmiany w nowych Mac Bookach Pro. Zdecydowanie pomieszałem.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus Zobacz posta
    Mam prośbę przede wszystkim do użytkowników Mac-ów. Obiło mi się o uszy (albo tylko tak mi się wydaje), że sprzedawane aktualnie Mac Pro są drugą generacją (czy jak to nazwać) maszyn tej kategorii. Jeśli faktycznie tak jest, to czy orientuje się ktoś jakie są zasadnicze różnice pomiędzy tym co teraz, a tym co przedtem. Nie chodzi mi tu rzecz jasna o maszyny Power Mac G5, które zewnętrznie są bardzo podobne do dzisiejszych Mac Pro.
    Nie ma różnicy, no może poza systemem operacyjnym (Leopard) i klawiaturą. Ja swojego Mac-a Pro (Dual Xeon 2,66) kupiłem pół roku temu i jest to ten sam model, który jest dostępny od 1 roku do dzisiaj.

... Procesory to jak widać Xeony. Ciekawym tylko czy w poprzedniej wersji Mac-a Pro też był to Woodcrest, czy inny.
    Mac Pro na Intelach zaczynaja sie od 2.0 wiec wczesniej to byly G5 (albo czegos nie wiem) ...

W kwestii pamięci - jak widać max. 16 GB, chciałbym zaś wiedzieć ile było maksymalnie poprzednio.
    Tak jak napisalem powyzej, wg mnie wczesniej to bylo G5 ...

Czy w systemie operacyjnym można znaleźć informacje o użytych komponentach?
    Jablko -> About This Mac

Pozdrawiam

PePe
    Ostatnio edytowane przez PePe ; 21-01-2008 o 01:06

Strona 28 z 371 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów