Witam wszystkich.
tak sobie czytam i czytam i dochodze do wniosku ze jak zwykle nie ma sensu wmawiac sobie nawzajem co lepsze
Moje spostrzeżenia po pracy na OBU platformach, MacBook Pro (C2D2.0,2GB,Gloss)+ PC (C2Q2.4,2GB,CRT).
1. MacBook ma najlepsza klawiaturę na jakiej pracowałem (miałem dwa delle, toshibę etc), a ze dożo pisze to dla mnie ważne.
2. Matryca gloss bardzo mi odpowiada, pomimo odbicia w ekranie, które czasem wkurza.
3. Na obu da się wykonać prawie wszystkie czynności
- na PC nie dało się zrobić Enhanced Podcast - ale to było rok temu - może już się da
- na MAC nie mogę robić przelewów z BPH - to mnie naprawdę wqrza - nie znajduje plugina do Firefoxa.
4. Żaden z moich kompów się nie zawiesza, a chodzą prawie non stop (10.5.1 na MAC + WinXP SP2 na PC).
5. wolę grać na PC
6. wolę obrabiać zdjęcia na MAC
7. MAC nie wymaga ode mnie absolutnie żadnego zaangażowania w sprzęt. To duża zaleta pomimo tego ze uważają mnie za dziwaka, lubiącego grzebać w bebchach sprzętu i systemów (wszystkie maszyny składałem sam, do tego uważałem, że jak linux to tylko Gentoo) - ale na to nie zawsze jest czas i chęci.
8. bateria w MB Pro zdecydowanie zmiażdżyła wszystkie poprzednie maszynki - z włączonym WiFi umożliwia mi 5h pracy w web developerce lub ok 2.5-3h obróbki zdjęć.
9. 10.5.1 nie potrafi jeszcze czytać NEFow z D300, ale to na pewno "minie".
10. Jestem zadowolony obu komputerów, ale pracuje głównie na MACu i chyba tak juz zostanie. Mac jest wprawdzie kompem firmowym, ale teraz po doświadczeniach z oboma jestem przekonany ze kupując latopa swojego tez wybrałbym maca. Z desktopem nie jestem przekonany, ale to głównie dlatego ze lubię mieć więcej dysków W obudowie i czasem lubię sobie zagrać
Mam nadzieje, że takie podsumowanie wrażen użytkownika pomoże komuś w decyzji.
PS. moze ktoś zna sposób na przelewy w systemie Sezam BPH?
Szukaj

Skontaktuj się z nami