Szukałem na forum, ale nigdzie nie mogłem znaleźć o tym plecaku :/ Co o nim sądzicie ?? Zmieści się w nim D300 + 70-300mm VR i do tego inne szkiełka i lampa ?? Cenowo troche drogi, ale suuper się prezentuje![]()
Szukaj
Szukałem na forum, ale nigdzie nie mogłem znaleźć o tym plecaku :/ Co o nim sądzicie ?? Zmieści się w nim D300 + 70-300mm VR i do tego inne szkiełka i lampa ?? Cenowo troche drogi, ale suuper się prezentuje![]()
D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|
Tak na oko to te plecaki wykonaniem dają radę - macałem parę na zeszłorocznym Focus on Imaging w Birmingham. Ale sam nie kupiłbym, bo pozerskie są do bólu![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
jest kilka modeli różniących się wielkością i ceną
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
chyba za duzo osób na tym forum takiego plecaka lub torby nie posiada :/
D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|
pewnie nie, bo do tanich nie należą:
http://www.pstryk.pl/browse:228/seri...nal+geographic
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Na pocieszenie dodam, że jeszcze w naturze, na ludzkich plecach nie widziałem. Może przez tą absolutnie wsiową efekciarskość![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Oczywiście, że kwestia gustu. Natomiast jakbyś usunął logo NG to już nie widzę za bardzo problemu. Nie uważam ich za ostentacyjne. Z tego co oglądałem (a bardzo poważnie myślałem o największym) to jest to, z widzianych dotychczas, najlepsza oferta na rynku. Przemyślana i dobrze wykonana. Przy okazji - miałeś w ogóle w ręku ten plecak?
Na wszelki wypadek uprzedzam inne propozycje jako równoważne lub wręcz lepsze. Mówię o plecaku gdzie poza sprzętem foto noszonym w godziwych warunkach - oraz w sposób logiczny dostępnym - nosi się coś do przekąszenia, do odziania bo zima, do ubezpieczenia bo ślisko (raki, kijki, czekan i trochę tego typu szpeju). I jeszcze co nieco.
Dla mnie dyskwalifikująca okazała się waga - 4,5 kg pusty.
Posiadam ten plecak i jest on w pytę
Logo NG nie przeszkadza, a napewno sugeruje że to jakiś gratis do gazety- a to duża zmyłka na "cwaniaków".
5D z gripem, 24-70L, 70-200L, lampa, możliwość powiększenia komory głównej jak mi braknie o tą, do której zazwyczaj ląduje kanapka lub cokolwiek innego, kieszeni mnóstwo, nie przemaka. Dodatkowo kieszeń na laptop 15" ale panoramy nie wejdą (próbowałem włożyć macbooka pro i lipa) - model najwyższy za to takiego pomieści. Na domiar całości dwa rękawy (normalnie schowane) na napoje i mocowanie solidne na statyw.
Poza tym to Kata i Manfrotto robi razem do kupy
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ovserwator ; 18-02-2008 o 21:01
Skontaktuj się z nami