Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Plecak NATIONAL GEOGRAPHIC

Szukałem na forum, ale nigdzie nie mogłem znaleźć o tym plecaku :/ Co o nim sądzicie ?? Zmieści się w nim D300 + 70-300mm VR i do tego inne szkiełka i lampa ?? Cenowo troche drogi, ale suuper się prezentuje
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Domyślnie

Tak na oko to te plecaki wykonaniem dają radę - macałem parę na zeszłorocznym Focus on Imaging w Birmingham. Ale sam nie kupiłbym, bo pozerskie są do bólu
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

jest kilka modeli różniących się wielkością i ceną
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

chyba za duzo osób na tym forum takiego plecaka lub torby nie posiada :/
    D300 |D90 |MB-D10 |105 VR 2.8 |N50 1.8 |N24 2.8 |N10.5 2.8 |N16-85 VR |N70-300 VR |SB-800 IV |Lowepro| Manfrotto|

Domyślnie

pewnie nie, bo do tanich nie należą:
    http://www.pstryk.pl/browse:228/seri...nal+geographic
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Na pocieszenie dodam, że jeszcze w naturze, na ludzkich plecach nie widziałem. Może przez tą absolutnie wsiową efekciarskość
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Na pocieszenie dodam, że jeszcze w naturze, na ludzkich plecach nie widziałem. Może przez tą absolutnie wsiową efekciarskość
    Jak dla mnie wygląd i wykonanie bomba, ale co do funkcjonalności to już nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venom07 Zobacz posta
    Jak dla mnie wygląd i wykonanie bomba, ale co do funkcjonalności to już nie wiem.
    Preferuję mniej ostentacyjnie wyglądające zabawki. Ale to kwestia gustu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Preferuję mniej ostentacyjnie wyglądające zabawki. Ale to kwestia gustu
    Oczywiście, że kwestia gustu. Natomiast jakbyś usunął logo NG to już nie widzę za bardzo problemu. Nie uważam ich za ostentacyjne. Z tego co oglądałem (a bardzo poważnie myślałem o największym) to jest to, z widzianych dotychczas, najlepsza oferta na rynku. Przemyślana i dobrze wykonana. Przy okazji - miałeś w ogóle w ręku ten plecak?
    Na wszelki wypadek uprzedzam inne propozycje jako równoważne lub wręcz lepsze. Mówię o plecaku gdzie poza sprzętem foto noszonym w godziwych warunkach - oraz w sposób logiczny dostępnym - nosi się coś do przekąszenia, do odziania bo zima, do ubezpieczenia bo ślisko (raki, kijki, czekan i trochę tego typu szpeju). I jeszcze co nieco.
    Dla mnie dyskwalifikująca okazała się waga - 4,5 kg pusty.

Domyślnie

Posiadam ten plecak i jest on w pytę
    Logo NG nie przeszkadza, a napewno sugeruje że to jakiś gratis do gazety - a to duża zmyłka na "cwaniaków".
    5D z gripem, 24-70L, 70-200L, lampa, możliwość powiększenia komory głównej jak mi braknie o tą, do której zazwyczaj ląduje kanapka lub cokolwiek innego, kieszeni mnóstwo, nie przemaka. Dodatkowo kieszeń na laptop 15" ale panoramy nie wejdą (próbowałem włożyć macbooka pro i lipa) - model najwyższy za to takiego pomieści. Na domiar całości dwa rękawy (normalnie schowane) na napoje i mocowanie solidne na statyw.
    Poza tym to Kata i Manfrotto robi razem do kupy
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ovserwator ; 18-02-2008 o 21:01

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów