Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: D60 sample :D

Domyślnie

o D60 piszą w samych superlatywach prawie ... trudno się dziwić ... superb image quality z d40x (d200 siada )jeszcze pewno ciutko podrasowano (odszumianie a może nawet balans bieli choć wątpię ale może skoro ma nowy procek)

ale niestety piszą dokładnie to co ja pisałem, a nie mówiłem ? ))) wszystko będzie zależeć od ceny a niewiele droższy GŁÓWNY konkurent czyli 450d jest również superb image quality a może i ciutkę niestety lepsza (CMOS co by nie mówić) a do tego rewelacyjny zestaw funkcji w końcu w nienajgorszym opakowaniu. Różnica cenowa żadną miarą nie uzasadnia wejścia w Nikosia, sorry. W dpreview napiszą to myślę we wnioskach jeszcze dosadniej.

Kto szuka maksymalny bang for the buck ) może się cieszyć - jest ciekawa oferta. Oczywiście nadal te Pentaxy, Sony i Olympusy nie są żadną myślę specjalną konkurencją dla C czy N, jeszcze to nie ten poziom bym powiedział taki overall. ALE dużo może zależeć od reklamy bo jak Sony wyda kupę szmalcu na reklamę i promocję to mogą mocno zyskiwać w tym roku (niestety). ALE konkurencja dobra rzecz. D90 powinno być raczej bardzo mocne bo rynek się zagęszcza z PMA do PMA )))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markow Zobacz posta
    znaczy co.... Nikon D60 fajny jest!!! i tyle

Czy warto wymienic D70s na D60 ? :P
    Wymieniaj. Z twoimi szkłami tylko MF. Będziesz super profi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Wymieniaj. Z twoimi szkłami tylko MF. Będziesz super profi.
    e tam obietywy :P, bede mial VR w kicie i odkurzacz :P i w ogole...

dobra, zarty zartami, ale szumy z tego co widac generuje male...
    Ostatnio edytowane przez markow ; 02-02-2008 o 20:59
    pixel 4a

Domyślnie

dobra, zarty zartami, ale szumy z tego co widac generuje male...
    bo soft nowy
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

znaczy co.... Nikon D60 fajny jest!!! i tyle (..)
    Bardziej chodzi o sample - zgodnie z wątkiem. I chyba lepiej żeby nie przerodził się w kolejną potyczkę na temat braku śrubokręta
    Wyszperałem i wrzuciłem, bynajmniej nie jako pochwała tegoż aparatu.

Domyślnie

wolę D50 :P poczciwy staruszek... :P
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

ruqasz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    ...Oczywiście nadal te Pentaxy, Sony i Olympusy nie są żadną myślę specjalną konkurencją dla C czy N, jeszcze to nie ten poziom bym powiedział taki overall. ALE dużo może zależeć od reklamy bo jak Sony wyda kupę szmalcu na reklamę i promocję to mogą mocno zyskiwać w tym roku (niestety)...
    Oczywiście te wymienione firmy nie zawrócą całego rynku w ciągu tygodnia czy dwóch ale konkurencję stanowią dla jedengo i drugiego potentata. Pamiętaj też, że sytuacja w Polsce nie zawsze odpowiada tej na świecie gdzie sa ludzie fotografujący sprzetami innych marek niz Nikon i Canon. A wyobraź sobie ze jezeli idzie o taki overall to najwiecej aparatów sprzedaje kto? Panasonic i to w jakim segmencie teoretycznie amatroskim i polprofesjonalnym a czekaj czekaj d60 to jakie body bedzie? Takie jak d40 podpowiem... D90 to chyba semi-pro? Wiec to nie jest takie proste jakby się wydawało... A Polska jezeli idzie o ilość sprzedanych body to mały pipek jest...

Sony w Polsce np. musi z ofertą dotrzeć do świadomości uzytkowników ale tylko tych świadomych. Wyczuj sytuacje, facet ma telewizor Sony, Konsole Sony, HiFi Sony telefon też Sony i jest zadowolony i idzie kupic drogi aparat to myslisz ze kupi Canona... Nie raczej, tutaj należałoby przekonać fotoamatorów, zainteresowanych fotografią. To teoretycznie nie jest trudne wystarczy przypomnieć Minoltę o której sporo ludzi zapomniało sprzedało systemy etc. Ale jaka to część rynku? W Polsce może duza, bo tutaj mało ludzi kupuje lustrzanki dla przyjemności fotografowania na wakacjach. To tak jak d40, on nie celował w zaineresowanych fotografią... D50 tak, d40 juz poszło dla mas i masy go mają.

Mowisz ze Pentax sie nie liczy... A warto się tymi sprzętami zainteresować. Choćby 6x7 ;]

Podsumowując firmy te są konkurencją dla Canona i Nikona są jedyną i główną konkurencją. Na świecie coraz większą. Te dwie korporacje to potentaci, ale już nie jedyni producenci i bardzo dobrze, do pewnego momentu mam nadzieje, ze zostanie tak jak jest, a za jakis dłuższy czas sytuajca na rynku ulegnie pewnemu wyrównaniu dla nas byłoby najlepiej gdyby dobrej klasy aparaty fotograficzne robiło jak najwiecej firm wiec to "(niestety)" na końcu to całkiem nieprzemyślne jest...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nivelen Zobacz posta
    wolę D50 :P poczciwy staruszek... :P
    Hhiii no pomimo wieku jest naprawdę ok a za wytrzymałość na trudnych warunkach atmosferycznych go najbardziej cenie.
    ..:: D90 ::..
    '...canon robi bardzo dobre aparaty, a NIKON zdjęcia...'
    www.kurkowiak.com

Domyślnie

no nie wiem, nie wiem...

zamiana d40x na d60 już prędzej ale chyba d50 i d70s nie mają sie czego wstydzić jeszcze ze dwa latka spokojnie.

chociaz design nie powiem..podoba mi się.tylko czemu te nowe tanie body idą w stronę minimalizmu?
    Okrojone tu i tam i jeszcze w mniejszym opakowaniu...feee. niedługo bedzie mozna lustrzanke zmiescic w kieszeni.
    Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 03-02-2008 o 10:02
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chicken Zobacz posta
    Hhiii no pomimo wieku jest naprawdę ok a za wytrzymałość na trudnych warunkach atmosferycznych go najbardziej cenie.
    no właśnie, niby plastik, niby zabawkowa konstrukcja bo nie wzmacniana stopami magnezu... ale daje rade w ciężkich warunkach więc po co narzekać
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów