http://www.dpreview.com/articles/pma2008/Nikon/
Sprawdzcie EXIF-y hehe nie wiem czy ktoś juz pisał tak całkiem przez przydaek zauważyłem ze wszytkie fotki ktore DPReview pokazuje sa wyplute z D60. Nawet jakies ISO 1600 jest...
Szukaj
http://www.dpreview.com/articles/pma2008/Nikon/
Sprawdzcie EXIF-y hehe nie wiem czy ktoś juz pisał tak całkiem przez przydaek zauważyłem ze wszytkie fotki ktore DPReview pokazuje sa wyplute z D60. Nawet jakies ISO 1600 jest...
I chyba w założeniach nie powinno, prawda ??
no ładnie... na dodatek widzę tu -0,3 EV... Czyli trzeba rozpocząć wątek "dlaczego d60 przepala o 0,3"![]()
Właściwie to ta sama matryca... a najbardziej mi się na tych zdjęciach podoba Nikkor 60mm f2.8 Micro
Edit 01:
Pewnie wybrali pomiar matrycowy, nawet w książce "Radość fotografowania" radzą aby schodzić na ujemne EV przy ciemnych lokacjach
Edit 02:
Oszukane jakieś te EXIF-y, w opandzie nie da się zobaczyć jaki przebieg ma body którym robili zdjęcia. Czyżby coś spierdzielili z softem czy sami to wywalili celowo?
Ostatnio edytowane przez Bonthyc ; 02-02-2008 o 01:59
a my dalej czekamy na pierwszego użytkownika tej puchy![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Biorac pod uwage chlubne tradycje naszego forum ktoś pownien zapytac czy wszystkim cos w środku "lata" jak się kręci aparatem
Co do tego ze Opanda nie czyta to raczej nikon oni maja tendencje do zman położenia bitów w plikach vide co jeden nikon inny nef![]()
Ostatnio edytowane przez ruqasz ; 02-02-2008 o 02:02
czemu nie![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Cześć! Jestem tu nowy chcę przesiąść się z kompakta na lustrzankę i zamierzam wydać nie więcej niż 3000zł, mam na oku De60 bo ma fajne czyszczenie matrycy i taki złoty napis VR na obiektywie. Możecie mi powiedzieć jakie są wasze wrażenia z użytkowania tego modelu i czy warto go kupować, od aparatu oczekuje aby miał dobry tryb auto i kręcił filmiki?
Ostatnio edytowane przez Bonthyc ; 02-02-2008 o 02:08
Skontaktuj się z nami