Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Ciezar D300

Domyślnie

A ja proponuje wzmacniac miesnie przderamion jakimis cwiczeniami.
    Czasem trzeba trzymac aparat w gotowosci bojowej dluzsza chwile i wtedy poczujesz jego wage. Ale na pewno dasz rade,D300 robi takie foty ze wart jest noszenia.
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

Czuje sie wrecz wybitnie zmotywowana Nie da rady, zebym nie dala rady Jak dobrze pojdzie, to w sobote podziele sie pierwszymi wrazeniami! Dziekuje Wam raz jeszcze za slowa otuchy i wsparcia! Mru.
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

ciężko, jest ciężko...
    oczywiscie przyzwyczaić sie mozna a czasem nie ma ... innego wyjścia. Motory mozna robic z monopodu, a mtb sie nie da i powiem wam że D300+grip8AAA+70-200VR+SB800-5AAA uwala łapę po godzinie, a ja czesto z aparatem w dłoni jestem non-stop 5-6 godzin i to non stop przemieszczajac sie po trasie gdzie często kark można skręcić . Najczesciej na szyi wisi drugie body z 17-55. Nikt nie mówił, że byt fotografa jest lekki .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez so_martinha Zobacz posta
    Czuje sie wrecz wybitnie zmotywowana Nie da rady, zebym nie dala rady Jak dobrze pojdzie, to w sobote podziele sie pierwszymi wrazeniami! Dziekuje Wam raz jeszcze za slowa otuchy i wsparcia! Mru.
    To dołoże Tobie jeszcze kilka słów wsparcia

Mała kobietka ze mnie, a dzisiaj (co ostanio jest zwyczajem) cały dzień biegałam (ostry maraton po mieście) z D 300, zestawem podstawowych szkieł, alumulatorków, filtrów, sabinki = 7,5kg + statyw = 3 kg razem około 10,5kg. Spoko można dać radę (co prawda w takiej sytuacji ograniczam do minimum liczbę kosmetyków w torebce - jedynie sytuacja robi sie przerąbana jak mam sesje plenerową i taskam jeszcze kosmetyki dla modelki (2kg) + blendy(nieporęczne ustroństwo), ale i to można spokojnie wytrzymać).
    Za nic w świecie nie zrezygnowałabm z D 300 dla mniejszego i lżejszego aparatu - robienie zdjęc nim jest niesamowicie przyjemne

miłego NY

Domyślnie

Nareszcie! Dzis rano dolecialam, dojechalam do domku a tam ... niespodzianka!!! Moje "malenstwo" juz na mnie czekalo!!! Pucha jest niesamowita, jak na razie jestem na etapie samych ochow i achow, a i wazy tez jakos "inaczej" niz ta poltoralitrowa butla z woda ... i dzieki nikonowi za to! Jutro planuje pierwszy dzien bojowy i wtedy sie okaze kiedy wymiekne, ale jak sobie ten sprzecik tak macam, dotykam i "testuje" to az mi sie jakos tak cieplo robi. I wcale nie bede wnikac czy to normalne.
    Pozdrawiam Was serdecznie.
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

Dodam tylko, ze kiedy sobie "spaceruje" po polach i lasach
    (warunek, aby nie byla to tylko droga "od - do"),
    puszka w lapach, szkla po kieszeniach, plecak
    na "garbie" i statyw dyndajacy na pasku - czesto o tym
    balascie zapominam. Szczegolnie zadziwia mnie statyw
    (3.80kG), w ktorego noszenie trudno mi bylo uwierzyc,
    zanim zaczalem to robic.

Podsumowujac, ciezar ekwipunku jest odczuwalny
    zaleznie od okolicznosci dzwigania. Gdy czlowiek
    robi to, co lubi, wysilek zdaje sie mniejszy,
    a przeciez chodzi glownie o samopoczucie
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

chodzenie po gorach tez jest meczace a uwielbia to masa ludzi w tym i ja

so_martinha gratulacje z posiadania malenstwa tak wiec ucaluj je od nas i baw sie dobrze
    Nikoś D5 | D3s | D300 | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 | N85 1.4 | S50 1.4 | Z16 2.8 fish | N300 2.8| SB-900 | SB-800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Proszę bardzo
    http://imfoto.pl/index.php?zaw=16&id=1541

Nie jest to Grip z zasilaniem tylko poprostu Matin tak sobie nazwał to zamocowanie.
    Pisząc wcześniej o tym gripie użyłem cudzysłowia bo łatwo w błąd można kogoś wprowadzić i zdaje się że to zrobiłem
    Kupiłem, nie sprawdza się. Strasznie ogranicza manewrowość i zmianę funkcji a noszenie aparatu nie robi się z nim lżejsze.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Kupiłem, nie sprawdza się. Strasznie ogranicza manewrowość i zmianę funkcji a noszenie aparatu nie robi się z nim lżejsze.
    Kwestia przyzwyczajenia. Ja jak narazie nie mam powodów by narzekać.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Gratuluje decyzji i zakupu.

Do ciezaru mozna sie przyzwyczaic. Chociaz na calodzienna gonitwe poparlbym zakup jakigos szerszego i nie slizgajacego sie paska. Osobiscie neopren mi odpowiada (ten uzywam http://www.optechusa.com/product/det...RODUCT_SUB_ID= , polecam wersje LOOP, zwykla koncowka jest mniej praktyczna).
    A jak juz tak sie sklada, ze nie bardzo mozna zabrac caly majdan, to zabieram ... malpke G7 (uupps ). Tez mozna robic zdjecia, zwlaszcz przy swietle.

Dobrej zabawy i czekamy na fotki z NY .
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów