Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Ciezar D300

Domyślnie Ciezar D300

Wielu z Was moje pytanie i zwiazany z nim problem moze sie wydac smieszny, ale zaryzykuje. Stoje tuz przed kupnem D300, plan przemyslany i niby swiadomy, ale im blizej, tym wiecej mam watpliwosci. Teoretycznie wiem, jaka jest waga i wymiary puszki, tylko (jako, ze bedzie to moj pierwszy "porzadny" sprzet) ciezko mi jest sobie wyobrazic jak to wyglada w praktyce ... Spytam wiec wprost: czy D300 z obiektywem 18-200 (razem okolo 1,5 kg) nadaje sie do calodziennego chodzenia po miescie, noszenia na szyi i pstrykania zycia ulic, czy raczej po dwoch, trzech godzinach odpadna mi rece i odechce sie wszelkiego rodzaju reporterki? Przede mna kolejny pobyt w jednym z najbardziej fascynujacych miast swiata, mam nadzieje na wiele niesamowitych sytuacji godnych uwiecznienia, ktorych na pewno nie chcialabym przegapic. Nie naleze do "duzych" (w znaczeniu masywnych tudziez umiesnionych ) kobiet, wiec pomimo wszystko waga sprzetu moze (chcac nie chcac) odgrywac dla mnie spora role.

Chcialabym Was poprosic o w miare obiektywne i powazne odpowiedzi (bez jaj typu "kup se D40, jest o wiele lzejsza" - nie o to tu chodzi). Z gory dziekuje i pozdrawiam.
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

Trzeba iść do sklepu i spróbować.

Domyślnie

Powiem tak - aparat bez gripa z tym obiektywem po calodziennym noszeniu na pewno bedzie czuc - nie ma sie co oszukiwac....
    Kup odrazu inny pasek niz ten z pudelka - oszczedzisz szyje

Domyślnie

Piotr_ , mi nie chodzi o to, czy ja ta puszke uniose, bo to raczej nie bedzie problem Mialam ja w raczkach i pasi ... Pytanie brzmi czy bedzie tak samo pasic po 8 godzinach zasuwania po zatloczonych ulicach? Masz (czy tez ktokolwiek inny) doswiadczenie z tego typu sytuacjami?

Domyślnie

Dobry sprzęt zawsze będzie ważył. Nie masz tu alternatywy. Albo kilogramy dobrych szkieł i body, albo kilka gramów małpki. Nie widzę problemu z wyborem.

Edit: przecież to chyba oczywiste, że po noszeniu przez kilka godzin kilograma z okładem będziesz to czuć.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Kup odrazu inny pasek niz ten z pudelka - oszczedzisz szyje
    Znasz cos konkretnego godnego polecenia?

Domyślnie

Myślę, że jest to kwestia przywyczajenia.
    Też mi się wydawało, że d200 jest dla mnie za ciężkie.
    Ale wbrew pozorom całkiem dobrze leży w dłoni, jest dobrze wyważone i ... przyzwyczaiłem się do niego.

Domyślnie

Wiesz ja mam zalozony grip to wyglada to nieco inaczej - tak czy siak czesto jezdze na kilku godzinne spoty i po takim wyjezdzie czuje sie go w rekach
    Moim zdaniem (choc nie znam Twojej kondycji) to chodzenie z aparatem caly czas po zatloczonym miescie da Ci sie mocnoooo we znaki

Domyślnie

naladuj sobie w plecak cegiel na 7 kilo, w lape wez dwie butle po poltora litra, pochodz kilka godzin, jak dasz rade to i 3 setke pociągniesz, mialem takie maratony z calym sprzetem, pierwszy raz bylo cięzko ale sie przyzwyczailem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez so_martinha Zobacz posta
    Znasz cos konkretnego godnego polecenia?
    Ja mam Matina - moge spokojnie polecic - w porownaniu do oryginalu niebo a ziemia- nie obciera karku

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów