Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Ciezar D300

Domyślnie

Na pewno sie pochwale ... i poddam krytyce
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Oszczędny w słowach Awatar Przemo
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Ja nie jestem duży i silny,a waga sprzętu mnie nie przeraża.Kolega dużo lepiej zbudowany,zawsze narzeka,że aparat za ciężki,obiektyw to już masakra.Powiem więcej,lubię czuć ten ciężar,a gdy staje się uciążliwy,to można na ramię zawiesić,lub trzymać w ręku.Nie mam D300,ale mój sprzęt też trochę waży i daje radę.Moja rada jest taka,kupuj i nie przejmuj się wagą,przyzwyczaisz się.
    Pozdrowienia Przemo
    D300,T11-16f2.8,N24-70,TC 1.7,SB600,SanDisk ExtremeIII i IV,Sherpa 600n,B+W MRC UV,Lowepro Sling Shot 200AW.

Domyślnie

Noszenie plecaka z cegłami i butelek to nie to samo. Wiesz ,że sie sprawdzasz i to inne odczucie. Noszenie sprzetu i fotografowanie,fascynacja tym co robisz napewno pozwoli ci zapomnieć i stracić poczucie ciężaru sprzetu na czas focenia.Potem to juz nieważne, mogą łapy omdlewać

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Ja mam Matina - moge spokojnie polecic - w porownaniu do oryginalu niebo a ziemia- nie obciera karku

Kwestia dosc dyskusyjna Ja po roku uzywania neoprenu, docenilem sztywny pasek. Przynajmniej ryzyko dostania aparatem w zęby podczas biegania z nim na szyi spadlo do zera

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Kwestia dosc dyskusyjna Ja po roku uzywania neoprenu, docenilem sztywny pasek. Przynajmniej ryzyko dostania aparatem w zęby podczas biegania z nim na szyi spadlo do zera
    zawsze mozna zalozyc ochraniacz bokserski
    a tak serio to nie wiem ale az tak bardzo serio Ci sprezynowal ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez so_martinha Zobacz posta
    Przede mna kolejny pobyt w jednym z najbardziej fascynujacych miast swiata, ...
    To gdzie się dokładnie wybierasz?
    D80/D700
    N24-70, N18-70, N50, N85, S10-20, S70-300
    SB-800

Domyślnie

Do Nowego Jorku, mojego "trzeciego domu" ...
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Ja mam Matina - moge spokojnie polecic - w porownaniu do oryginalu niebo a ziemia- nie obciera karku
    Matin też ma w ofercie "grip" mocowany z boku aparatu. Zakładasz to na nadgarstek i nie ma problemu z dźwiganiem aparatu wraz ze szkłem. Mam to i śmiało polecam. A poza tym do samego ciężaru D300 z gripem i obiektywem można się przyzwyczaić.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Do ciężaru idzie się przyzwyczaić, ale mogę być tu nieobiektywny, bo po prostu lubię ciężkie aparaty (oczywiście bez przesady), po F5 to D300 wydawał mi się na początku jakiś taki filigranowy.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    musisz trzymac garde

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów