Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Ciezar D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    naladuj sobie w plecak cegiel na 7 kilo, w lape wez dwie butle po poltora litra, pochodz kilka godzin, jak dasz rade to i 3 setke pociągniesz, mialem takie maratony z calym sprzetem, pierwszy raz bylo cięzko ale sie przyzwyczailem
    ROTFL
    Z butelkami juz probowalam To w sumie pierwsze, co przyszlo mi do glowy Jutro skombinuje pare cegiel do kompletu
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

Ja sobie ostatnio zwazylem plecaczek plus statyw z wszystkim co tam zazwyczaj wioze sobie to mi wyszlo 11kg - jak doloze sobie jakas wode + prowiant to jest lepiej

Domyślnie

Swoja droga dlaczego chcesz go ciagle na sobie nosic ? W torbie bedzie wygodniej

Domyślnie

na targach w Łodzi koleżanka (zawodowy fotograf) wzięła w ręce D300 z gripem (jedna bateria w gripie) z podpiętym Nikorem 70-200 VR oraz SB800 i stwierdziła że to sprzęt nie dla kobiety, przyznam szczerze że nawet z 17-55 też czasami daje popalić, ale dzięki temu zaprzestałem ćwiczeń z ciężarkami
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

w torbie jest lżejszy ?

pewnie oprócz aparatu będziesz nosić jeszcze inne rzeczy - weź to pod uwagę.
    pasek neoprenowy - dobry pomysł
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak bedziesz twarda to sila woli dasz rade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    w torbie jest lżejszy ?
    w sensie, ze moze nosic sobie raz na 1 raz na 2 ramieniu nie meczac tak karku

Domyślnie

Myśl o tym jak świetne wyjdą fotki z D300 w porównaniu z compactem powinna dodać ci sił
    Jeśli martwi cię ciężar lustrzanki takiej jak D300 to może zerknij na taki aparat jak D40-40X pewnie zrobisz nim tak samo dobre fotki, a co do obiektywu, to taki 18-200Vr to może nie jest szczytem miniaturyzacji, ale też i nie jest przesadnie ciężki, zapasowa bateria w kieszeni nie powinna ciążyć zbytnio.
    Może wcale nie jest potrzebny na wycieczki D300 ? to body jest właśnie takie SEMI przez duże S ani to dla profesjonalisty ani dla niewiasty, to aparat dla ludzi którzy lubią mieć o jedną cyfrę więcej
    Niech mnie teraz zlinczują, ale powoli dochodzę do tego wniosku D3 to nie jest, (choć tak naprawdę to nie wiem czym jest D3) a jak ktoś potrafi to i z D40 będzie zadowolony o D40X nie wspominając.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    Myśl o tym jak świetne wyjdą fotki z D300 w porównaniu z compactem powinna dodać ci sił
    Jeśli martwi cię ciężar lustrzanki takiej jak D300 to może zerknij na taki aparat jak D40-40X pewnie zrobisz nim tak samo dobre fotki, a co do obiektywu, to taki 18-200Vr to może nie jest szczytem miniaturyzacji, ale też i nie jest przesadnie ciężki, zapasowa bateria w kieszeni nie powinna ciążyć zbytnio.
    Może wcale nie jest potrzebny na wycieczki D300 ? to body jest właśnie takie SEMI przez duże S ani to dla profesjonalisty ani dla niewiasty, to aparat dla ludzi którzy lubią mieć o jedną cyfrę więcej
    Niech mnie teraz zlinczują, ale powoli dochodzę do tego wniosku D3 to nie jest, (choć tak naprawdę to nie wiem czym jest D3) a jak ktoś potrafi to i z D40 będzie zadowolony o D40X nie wspominając.
    A jednak sie stalo Choc wierze, ze w ramach dobrej woli. D40 juz mialam, na nim sie uczylam, bardzo go lubilam, ale zaczal mnie ograniczac. Jako aparat na wycieczki jest super, a i w studio da sie nim cos sklecic, niemniej jednak polknelam bakcyla i chce sie rozwijac dalej ... Dlatego podjelam decyzje o kupnie D300 jako body na dluzej. 18-200 to idealne rozwiazanie na wypady na miasto, kiedy czasami potrzeba szeroko a czasami trzeba siegnac daleko a nie ma czasu ani warunkow na zmiane szkiel. Wiem, ze ten obiektyw wybitny nie jest, ale swoja role spelni. Poza tym, tu nie chodzi tylko o kupno lustrzanki na wycieczki - nie naleze do ludzi, ktorzy wtapialiby taka kase w cos, czego dotkna raptem 3 razy w roku. Wspomnialam wyjazd, bo to najblizsze, co mnie czeka, niemniej jednak fotografia jest dla mnie czyms znacznie wiecej niz utrwalaniem wspomnien z wakacji. Ja wrecz nie potrafie bez niej zyc To juz jest nalog. Idealnym rozwiazaniem byloby dla mnie takie D90, ktorego nie ma i w najblizszej przyszlosci nie bedzie, wiec nie ma co gdybac i marzyc. Zainwestuje w D300 i gleboko wierze, ze nie bede zalowac.

Wszystkim pozostalym dziekuje serdecznie za odpowiedzi. Zakup torby jest dla mnie posunieciem oczywistym, jednak noszenie sprzetu w torbie nie sprzyja raczej reporterce dlatego licze sie z dlugimi godzinami z D300 na szyi i tutaj zakup porzadnego paska wydaje mi sie sensownym pomyslem, ktory z pewnoscia zrealizuje. Sile woli mam ogromna, wiec nie powinno byc problemow ... a jak mi pare nowych miesni "wyrosnie", to tez tragedii nie bedzie. Zaoszczedze za silowni

Pozdrawiam
    Life is like photography. You use the negatives to develop.
    www.flickr.com/photos/so_martinha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez so_martinha Zobacz posta
    Przede mna kolejny pobyt w jednym z najbardziej fascynujacych miast swiata, mam nadzieje na wiele niesamowitych sytuacji godnych uwiecznienia...
    no to teraz czekamy na zdjęcia
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów