Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: D50 zimą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Aparat zniósł to lepiej niż właściciel, któremu łapy zamarzały... eh zamiast nowego szkła kupie sobie jakieś wygodne do focenia rękawiczki
    o właśnie, macie jakieś sprawdzone materiały na rękawiczki żeby dało się w tym foty robić?:P Takie grube zimowe których używam na snowboardzie odpadają bo w te małe guziczki nie trafię ;D A te bardziej przylegające do ciała są zwykle cieńsze więc i marznie człowiek
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nivelen Zobacz posta
    o właśnie, macie jakieś sprawdzone materiały na rękawiczki żeby dało się w tym foty robić?
    Rozglądnij się za zimowymi rękawiczkami rowerowymi. Zwykle są cieńsze niż cywilne zimowe, a na tyle ciepłe, że dobrze chronią przed mrozem. Ja sam używam Biemme A-Tex.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja focę w zwykłych skórzanych rękawiczkach za 25zł od ruskich i jest git

Domyślnie

Spokojnie możesz sobie pykać na mrozie. Tylko przed wyprawą naladuj na full akumlatorek! No i po powrocie poczekaj z godzinkę - dwie przed włączeniem, tak aby puszka się zagrzała, a skondensowana na powierzchni wilgoć odparowała!
    Nikon D50 + Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II + Nikon AF-S DX Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED + Nikon AF-S VR Nikkor 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED + SB-800

Oszczędny w słowach Awatar Witkowa
    Miasto
    Józefosław pod Warszawą

Wink

Z moim D50 nic sie nie stało po dwóch spacerach po lesie i wieczornym foceniu stolicy.
    Rękawiczki miałam to i palce nie zmarzły.
    A i dodam - że aparat był bez torby, na pasku i tyle.
    był D50 + SIGMA 28-70 + Nikkor 18-55 + SIGMA 70-300 DG Macro
    jest D5000 + Nikkor 18-105

Domyślnie

No dobra to i ja się pochwalę.
    Wprawdzie nie D50 ale też D:
    7 dni jazdy na nartach. Aparat cały czas był ze mną w małej, badziewnej torbie Lowepro, która wisiała mi na ramieniu. Mocowałem ją tylko do pasa biodrowego plecaka. Temperatury od -2 do -12. Śnieg się sypał do środka...
    I działa.
    Klejony D80.

Domyślnie

mi kiedys obiektyw zamarzł na mrozie.. pozniej efekt był taki ze miał opory na pierścieniu zmiany ogniskowej i wypadła soczewka w środku..

Z body nie miałem problemów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    mi kiedys obiektyw zamarzł na mrozie.. pozniej efekt był taki ze miał opory na pierścieniu zmiany ogniskowej i wypadła soczewka w środku..
    A mi wczoraj zaparowały wszystkie soczewki od środka po powrocie do domu.
    PS.
    Co ty robiłeś z tym obiektywem, że zamarzł? Kąpałeś go w przeręblu ?

Domyślnie

heh nie wiem. Traktowany był z należytym szacunkiem Moze miałem pecha.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów