Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: pajaki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekM Zobacz posta
    Wcale nie musi kosztowac 3000pln.
    Szkielkiem za np. 800pln tez zrobisz dobre macro
    wiec jakie to szkielko ???
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kemyr Zobacz posta
    wiec jakie to szkielko ???
    hoćby 50 1.8 + pierścienie posrednie całośc około 500zł. za bnowe
    http://www.allegro.pl/item287370094_..._12_mies_.html
    i
    http://www.allegro.pl/item291990586_...6mm_nikon.html
    lub manualne
    http://www.allegro.pl/item287664332_..._manualne.html

albo n60 mikro
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=45257

albo tamron sp90 uzywany około 800złociszy - najlepsze rozwiązanie jakośc taka jak w 105 nikora jedynie budowa inna i to mz jest różnica miedzy tymi szkłami

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

arachiusz jak bardzo przymykasz zeby uzyskac tak,mz, duza glebie fotografujac ? (widzialem wiele towich fot,sa swietne). mam wlasnie wypozyczonego t90 di i zaskakuje mnie mala glebia jaka odkrywam przy makro nawet po domknieciu do f13. rozumiem ze to normalne.. ? teoretycznie krotsze szklo bedzie na wiekszym otworze mialo wieksza glebie zgadza sie ? wiec moze zdecyduje sie na 60-tke ?
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kemyr Zobacz posta
    arachiusz jak bardzo przymykasz zeby uzyskac tak,mz, duza glebie fotografujac ? mam wlasnie wypozyczonego t90 di i zaskakuje mnie mala glebia jaka odkrywam przy makro nawet po domknieciu do f13. rozumiem ze to normalne.. ? teoretycznie krotsze szklo bedzie na wiekszym otworze mialo wieksza glebie zgadza sie ? wiec moze zdecyduje sie na 60-tke ?
    moje ulubione to f11-f14 ,a co do GO no jest w makro mała niestety , a przy większej GO jakość leci trzeba kombinować by pod odpowiednim kątem uchwycić modela.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

ze się wtrące: na GO(głębi ostrości) ma wpływ oprócz przysłony( mniejszy otwór wieksza GO), ogniskowej obiektywu, także odległość od fotografowanego obiektu.. im mniejsza dległość tym mniejsza GO.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    ze się wtrące: na GO(głębi ostrości) ma wpływ oprócz przysłony( mniejszy otwór wieksza GO), ogniskowej obiektywu, także odległość od fotografowanego obiektu.. im mniejsza dległość tym mniejsza GO.
    a jak jeszcze do tego będzie DUżO dobrego światła , to już chyba wszystko co można zebrać do kupy by zwiększyć GO

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    a jak jeszcze do tego będzie DUżO dobrego światła , to już chyba wszystko co można zebrać do kupy by zwiększyć GO
    no jak jeszcze napiszesz o tym dobrym świetle , to bedzie taki wysyp genialnie dobrych fotek makro, że ho-ho

pozdrawiam

Domyślnie

no jak jeszcze napiszesz o tym dobrym świetle , to bedzie taki wysyp genialnie dobrych fotek makro, że ho-ho
    Fotki genialnie dobre....mało powiedziane.Będą porażające....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

dzieki za pomoc i komentarze jakie sie pojawily.wiec nie pozostaje n9c innego jak zakup pierscieni roznica cenowa jest ogromna wiec bedzie mnie stac a mam nadzieje ze efekty beda na plus bo narazie to jest cienko no ale coz zaden majster z nieba nie spadl jak to sie mowipozdrawiam i dzieki
    p.s moze i zima to rzeczywiscie nie najlepsza pora na pajaki ale jak juz byly jakies to trezaba je bylo wykorzystac i dzieki temu ze nie jest to najlepsza pora na pajaki wiem juz dzieki wam troche co i jak choziaz droga dluga i kreta no ale kto nie ryzykuje ten niema nic

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów