Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Nikon d70s - padł?

Witam, pytanie takie mam. Zgrywałem fotki z aparatku na dysk. Kabelkiem oczywiście. Potem sobie go odłączyłem, przejrzałem zdjęcia i wróciłem do aparatu. Włączam...i nic. Zero reakcji. Nie włącza się w ogóle. Bateria może. Załadowałem do pełna i dalej nic. Nie mam innego pomysłu na poprawe jego stanu. Co z nijm robiłem wcześniej? Parę dni z rzędu latałem z nim po dworzu. Jakieś -8 Celsjusza było. Generalnie zachowywał sie najnormalniej w świecie. Nie narzekał na nic, więc doszedłem do wniosku, że z nim wszystko OK. No, a teraz nie odpala. Nie reaguje na nic.
    Czy możliwe jest, że padł software od chamskiego odłączenia go od kompa, a nie poprzez Bezpieczne Usuwanie Sprzętu?
    pozdr.

Domyślnie

Reset aparatu ... przy USB chyba w D70s masz .
    jak nie to Serwis tylko .

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

A droga możliwość ze przez usb twoja płyta dala mu zadurze napięcie.

Domyślnie

Nic takiego nie widzę, powiem szczerze. Przy USB mam dc in/video out oraz cos dziwnego co z ikonki nic mi nie mówi

Domyślnie

I co w związku z dużym napięciem? Co sie stac mogło i jak to naprawić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cegluka Zobacz posta
    Nic takiego nie widzę, powiem szczerze. Przy USB mam dc in/video out oraz cos dziwnego co z ikonki nic mi nie mówi
    W D80 między USB/dc in/video out mam reset aparatu .

Tak na marginesie przepięciem na USB nie uszkodzisz aparatu .

Domyślnie

Napisz nam lepiej w jaki sposób wniosłeś swojego D70s z dworu (w plecaku, w ręczniku, tylko w ręku, od razu z zimnego w ciepłe, potrzymałeś chwilę w chłodniejszym miejscu dla ochrony przezd szokiem termicznym, etc), gdzie było -8 st. C do domu, gdzie pewnie z jakichś 18-20 st. C masz spokojnie a my się zastanowimy, czy zimne powietrze z zewnątrz po ogrzaniu się w domu miało prawo nabroić w korpusie i porobić jakieś szkody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    W D80 między USB/dc in/video out mam reset aparatu .
    No dobrze...a jak to wygląda? Dzyndzelek jakiś? Przycisk? Czy raczej otworek żeby szpilke wsadzić?
    Nikon d70s, AF-S Nikkor, 18-70mm, Pretec 2GB - 133 x.

Domyślnie

Ja bym proponował wyciągnąć baterię i zostawić w cieple na noc. Rano wsadzić załadowaną baterię do aparatu i dopiero wtedy sprawdzić, czy żyje.
    Pozdrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vredota Zobacz posta
    Napisz nam lepiej w jaki sposób wniosłeś swojego D70s z dworu (w plecaku, w ręczniku, tylko w ręku, od razu z zimnego w ciepłe, potrzymałeś chwilę w chłodniejszym miejscu dla ochrony przezd szokiem termicznym, etc), gdzie było -8 st. C do domu, gdzie pewnie z jakichś 18-20 st. C masz spokojnie a my się zastanowimy, czy zimne powietrze z zewnątrz po ogrzaniu się w domu miało prawo nabroić w korpusie i porobić jakieś szkody.
    Więc od początku. Byłem sobie w górach na święta. Latałem z aparatem po wsi mojej żony. Nie długo, ale tak powiedzmy po około 30 minut dziennie. Tam z -8 było. Potem do rozgrzanego mieszkania wchodziłem, a aparat niosłem w ręku, a potem w nie za bardzo profesjonalnej torbie. Ot, podejrzewam, że jakas torba ze starego aparatu jakiegoś. Ciepła nie trzymała na pewno. Po przyjściu do domu nie uruchamiałem go w ogóle. Po jakims czasie włączałem. Jak już złapał domowa temperaturę (choc nie jestem na 1000% pewien czy aby na pewno nie zdażyło mi się go włączyć na moment). Zrobiłem 600 fot. Przyjechałem do rodzinnego miasta, aparat poleżal w domu z godzinke bezczynnie, zrzuciełm foty na kompa po godzinie i resztę już znacie.
    Nikon d70s, AF-S Nikkor, 18-70mm, Pretec 2GB - 133 x.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów