Close

Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

bzdety piszecie. miałem d50, d70 i d200, mam 5d, nawet 2 szt. różnica polega na tym, że d200 ostrzył troche szybciej, a 5d ostrzy celniej. z d200 miałem ZDECYDOWANIE więcej odrzutów, przestrzelonych fot i mówię o podobnych warunkach. AF w 5d wcale nie jest zły, robię co tydzien po ciemnych kościołach i odsetek przestrzelonych zdjęć jest minimalny. po prostu chciałbym coś na miarę jedynek lub d3 - głównie do dynamicznych scen na weselu.

pebees
    Gość

Domyślnie

Kolekcjoner 1 to aukcja prywatna, więc różnie może być, drugi to gwarancja sklepu, a trzeci to nie wiem Ale faktycznie, ceny w sklepach w takim razie mają chore.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    co z tym af w 5d nie działa ?

jasne szkło 50mm 1.4 i Pełna klatka swobodne iso 3200 to jest to czego potrzebuje

i 5d ci to da za bardzo przyzwoite pieniądze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Kolekcjoner 1 to aukcja prywatna, więc różnie może być, drugi to gwarancja sklepu, a trzeci to nie wiem Ale faktycznie, ceny w sklepach w takim razie mają chore.
    Chyba wszystkie to prywatne. Zresztą nie wiem czy właśnie haczyk nie jest w tym, że po telefonie okaże się że cena w aukcji jest już po odliczeniu cashbacka. Tak czy tak ceny nieźle poleciały .

BTW w sprawie AF-a, miałem D50 i nie zuważyłem jakiegoś cudownego działania AF-a w tym body. Miałem też równolegle 20D i ilość trafionych zdjęć była zdecydowanie większa z 20-tki. IMO to są takie urban legends o tym AF-ie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item277278359_...ez_770zl_.html

tu się chwali, sprzedawca sprawdzony na desce.

tanio

Domyślnie

Żaden z tych sprzedawców nie wystawi wam faktury, do dupy z takimi "handlarzami". Jeden wręcz pisze, że dołączy oryginał dowodu zakupu potrzebnego do realizcji gwarancji... Wszyscy na lewo jadą, a wy się cieszycie. Nie rozumiem tego, jak Boga kocham...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

A ja mam takie pytanie - chcialbym oprzec system tylko na szklach niezaleznych producentow - co wtedy D300 czy 5D, pytam calkiem powaznie i to nie jest zadna prowokacja - zawsze slyszalem ze Canon i to pelna klatka to tylko Lki i stalki ale canonowskie, jak na przyklad sprawuje sie nawet wybrany Tamron 28-75 na 5D, jak na przyklad cenowo wychodza takie dwa systemy - 1. D300 i szkla niezaleznych i 5D i Lki.

Wiadomo ze 5D obrazuje lepiej ale czy naprawde nie mozna zbudowac systemu dla fotografa na przyklad slubnego na podstawie D300 i tanszych szkiel?.

Ja jestem maluczki amator ale interesuje mnie ta relacja. Czy faktycznie jakosc miedzy tymi dwoma zestawami bedzie sie bardzo roznila zeby doplacac chyba dosc duza sume do firmowej optyki.
    Ostatnio edytowane przez manio ; 04-12-2007 o 23:12
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    d200 ostrzył troche szybciej, a 5d ostrzy celniej. z d200 miałem ZDECYDOWANIE więcej odrzutów, przestrzelonych fot
    o czym ty piszesz? O jakich odrzutach? Ja nie mam żadnych. Jakich obiektywów uzywałeś u nikona a jakie u canona? (może tu pies pogrzebany)
    celnie 5D? na CB tego nie potwierdzają.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    - zawsze slyszalem ze Canon i to pelna klatka to tylko Lki i stalki ale canonowskie,
    jak by to powiedzieć.
    Może tak - brednie, wykasuj to twierdzenie z Twojej swiadomości
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    jak by to powiedzieć.
    Może tak - brednie, wykasuj to twierdzenie z Twojej swiadomości
    hmm - tylko pytalem, nie znam systemu canona.
    Czyli do 5d mozna smialo podpiac sigmy, tamrony i nie bac sie o efekty?
    Nikon

Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów