Close

Strona 29 z 35 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    Czyli do 5d mozna smialo podpiac sigmy, tamrony i nie bac sie o efekty?
    Ja tego nie powiedziałem , temat rzeka, nie róbmy OT, poszukaj na CB
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Dokladnie tak jak Jacek_Z napisal, z niezaleznymi odpadow jest mnostwo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    hmm - tylko pytalem, nie znam systemu canona.
    Czyli do 5d mozna smialo podpiac sigmy, tamrony i nie bac sie o efekty?
    jak zwykle czesc powie ze bez problemu. a czesc ze nawet eLki nowki-nie-smigane czesto zdarza sie kalibrowac w serwisie na zdaje sie zytniej. podobno z celnoscia AFa z ostatnich serii 5d miewalo problemy - rozne egz sie trafialy. nie mam 5d ale nie wymyslam ani tego nie wyczytalem na forum. ze szklami innych producentow jak w nikonie .. raz lepiej raz gorzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wodstock Zobacz posta
    Jak to nie ma !!!!!!
    Ta pani na zdjęciu z D300 ma zdecydowanie ładniejszą minkę niż na zdjęciu z 5d
    Mea culpa...
    D200 | N 28-70/2.8, 50/1.4 | SB 800 |

Domyślnie

Jacku - ty sobie fotografujesz na spokojnie w cieple studio. ja mowie o sytuacjach dynamicznych. i powtarzam z pełną mocą - miałem w d200 dużo więcej spudłowanych fot. używałem róznych szkieł. najczęsciej chyba 50/1.8 i 80-200 bez grama przypadłości FF/BF.

Domyślnie porównania

Jeżeli jeszcze nie wiecie, DIWA Lab uruchomiła stronę, na której pojawiają sie już pierwsze wyniki badań aparatów. Bardzo ciekawa lektura. Polecam szczególnie konfrontację 40D z D300.
    http://www.diwa-labs.com/wip4/test_result.epl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    Jacku - ty sobie fotografujesz na spokojnie w cieple studio. ja mowie o sytuacjach dynamicznych. i powtarzam z pełną mocą - miałem w d200 dużo więcej spudłowanych fot. używałem róznych szkieł. najczęsciej chyba 50/1.8 i 80-200 bez grama przypadłości FF/BF.
    mogę prosić o czyste sample z wysokich ISO?
    pattom

Domyślnie

o fotach w studiu wszyscy wiedza, ale robie i inne zdjęcia, zapewniam. Widze róznice w śrubokrętach i w AF-S. (ty wymieniłeś śrubokrety nikona) Śrubokręty są leniwe i nie przeostrzaja jak jest minimalne przesunięcie. Chce wymienic 85/1.4 z tego powodu na wersje AF-S jak sie pojawi. Choć przy D300 i D3 nie będzie to chyba potrzebne, bo te body maja wiele mniejszy obszar pomiarowy AF. Wlaśnie w studiu i w portretach ostrość wypada przez to na brwi, a nie na oku. Bo brew daje większy kontrast. To statyczne sceny, a sprawiają problem. Wiem czym to spowodowane - to nie kwestia zlego obiektywu czy złego body - tylko za dużego pola AF. Przy zblizeniach i przyslonach 2.0 trzeba mieć doskonale panowanie nad GO. To juz niuansiki. Sęk w tym, że canony w tych warunkach zupełnie sobie nie radzą, bo w studiu przy pilotach jest dla nich za ciemno. Zapraszam do siebie - mozna sprawdzic doświadczalnie. Uwaga - ja nie używam wspomagania AF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Tometczak Zobacz posta
    mogę prosić o czyste sample z wysokich ISO?
    jak to się ma do sprawy AF o której rozmawiamy?

Domyślnie

jak to się ma do sprawy AF o której rozmawiamy?
    no nijak
    pattom

Strona 29 z 35 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów