Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie guma, czym przykleic?

Czym przykleic gume "pod kciukiem" w aparacie d2hs? Ktos moze skutecznie z tym sobie poradzil. Na razie mam jedna nieudana probe Kleilem klejem polimerowym. Swoja droga nie przypuszczalem ze ta klapka od karty pamieci tez jest z metalu.. Chodzi wiec o przyklejenie gumy do metalu.

Pozdr

Domyślnie

klebfix z firmy wurth

z grupy cyjanoakrylowych, ale porównania do kropelki itp sa po prosu obelgą dla tego kleju...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Ja jakims klejem wurtha kleilem po ok pol roku odpadlo, powtorzylem klejenie, narazie sie trzyma
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

może to nie ten był...

jest tego wiele rodzajów i trzeba dobrze dobrac klej do materiału

ten który podalem akurat kombinacje metal guma klei świetnie, a np. kompletnie nie klei tworzyw typu ABS
    zresztapo tym poznac dobre kleje, że nie sa do wszystkiego, bo jak cos jest do wszystkiego to do d.... tez....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

OK, dzieki! Bede probowal klebfix'a

Pozdr

Domyślnie

Ja swoją kleiłem klejem o nazwie Loctite 480. Drogie to jak cholera (coś ok. 70 zł za 20 g). Kleiłem tym też parę innych rzeczy, m. in. notorycznie odpadające lusterko w samochodzie, i wszystko trzyma.

Domyślnie

a butapren ? tez musze podkleic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    a butapren ? tez musze podkleic
    Kleiłem butaprenem gumkę w D50, wcześniej ją zmatowiłem drobnym papierem ściernym, puszkę odtłuściłem a mimo to się nie sprawdziło. Już jakiś czas trzyma się na taśmie dwustronnej, ale zaczyna powoli odchodzić chyba dlatego że gumka urosła i muszę ją jeszcze troszkę przyciąć.
    ...

Domyślnie

Loctite 406 sprawdzone w D50.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Ja użyłem zbrojonej taśmy dwustronnej bardzo mocnej i rozciągliwej BOMA super trzyma

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów