Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Domyślnie

Piankowa odpada z racji grubości.
    Hipermarketowych wynalazków nie polecam, chyba że rozchodzi się o podklejenie wykładziny - wówczas ok.
    Co zaś taśm stosowanych podczas produkcji telefonów, aparatów i innej elektroniki użytkowej, to powiem tyle że zdobycie ich graniczy z cudem.
    Obdzwoniłem swojego czasu wielu dostawców w Polsce, i od każdego usłyszałem praktycznie to samo - taśmy tego typu są produkowane typowo pod konkretnego producenta sprzętu.

Domyślnie

Jeśli taśma to zdecydowanie 3M , czasami warto też zapytac w serwisie ile kosztuje nowa

Domyślnie

ja kupiłem kiedyś 3m to i tak się za jakiś czas i to krótki odkleiła jak było gorąco, osobiście podklejam klejem szewskim, jest elastyczny mocno trzyma i do tego można go spokojnie później zdrapać bez śladu...
    sporo gratów

Domyślnie

To może ja zapytam trochę w druga stronę. Jak najlepiej można odkleić gumę z uchwytu D700 aby nie spowodować przy tym jej uszkodzenia i zostawić jak najmniejszy ślad tej operacji? Podgrzać miejscowo np suszarką żeby kleje trzymające gumę choć trochę pościły? Czy może ktoś podpowie jakieś inne sprawdzone metody?

Domyślnie

Wystarczy podgrzewając odciągać gumę. Z tym że i bez podgrzewania można to zrobić - guma się od tego nie rozciągnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obelix Zobacz posta
    Wystarczy podgrzewając odciągać gumę. Z tym że i bez podgrzewania można to zrobić - guma się od tego nie rozciągnie.
    Byle nie ciągnąć za mocno ,

Domyślnie

Ja ze swojej strony ( serwisu ) mogę powiedzieć tylko tyle, że okleiny przyklejane przez użytkowników na różne taśmy dwu-stronne to taktyka stała.
    Zmorą są okleiny przyklejane na szybkie kleje.
    Jeżeli ktoś to robi z głową na tzw kilka punktów i nie po wkrętach czy łączeniu obudów to ok.
    Nagminne jest wlewanie tubki kleju pod okleiny które kleją obudowy, korpusy, wkręty ( D200,D300,D700,D2.., D3..).
    Rozwaga to podstawa.

ksh
    Gość

Domyślnie

Czy po ponad roku coś w technice przyklejania gum na aparatach się ruszyło ?
    Czym najlepiej to przyklejać, jakaś dobra silna dwustronna taśma, jaka ?
    Czy jednak jakiś klej sensowny użyć ?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów