Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Kup nowe gumki i tyle... Ja kleilem klejami ale znów się rozciągała, znów bylo przyklejanie i znów przycinanie i tak w kółko.. Kupiłem nową gumke kciukowa - od 6 miesiecy nic sie nie odkleilo. Jak sie odklei - kupie następną. Koszt 15 zl to nie jest tragedia zamiast babrać sie klejami i "artystycznie" podcinac...
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

"Kleilem klejem polimerowym."

To bardzo dobry klej. Do papieru, styropianu...

btw:
    "Produkt LOCTITE 480 jest szybkoutwardzajacym się jednoskładnikowym klejem cyjanoakrylowym o średniej lepkości. Jego szczególną cechą jest podwyższona elastyczność i wytrzymałość na oddzieranie."
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaSzSz Zobacz posta
    Ja użyłem zbrojonej taśmy dwustronnej bardzo mocnej i rozciągliwej BOMA super trzyma
    Odgrzebałeś wątek sprzed 5 lat ? Autor tematu pewnie już nie ma D2hs

Przenoszę do działu serwis.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

żeby nie zakładać nowego tematu. Są fajne taśmy dwustronne firmy 3M czy mogę odkleić stare gumy i nakleić je jeszcze raz z tą taśmą? Czy zostaje kupno tylko nowych? Wolałbym tą 1 opcję ponieważ są w dobrym stanie tylko już odchodzą:/

Domyślnie

Próba nie strzelba jak mawiają.

Domyślnie

To może inaczej czy takie rozwiązanie też jest dobre w sensie czy ktoś tak robił i był zadowolony? Bo nigdy nie podklejałem gum, a wszędzie piszą, żeby wymieniać.

Domyślnie

Jeśli nie są rozciągnięte i wciąż dokładnie pasują to nic nie zaszkodzi spróbować. Podklejałem taką taśmą wyświetlacz w telefonie i taśma się sprawdziła w boju. W aparacie jedynym problemem może być dokładne dopasowanie taśmy do krzywizny obudowy.

Domyślnie

Wyświetlacz jest równy i płaski. Taśma 3M świetnie sprawdza się na płaskich powierzchniach. Podklejanie gum w aparacie taśmą 3M jest bez sensu bo szybko zacznie się odklejać.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Gumę pod kciukiem lub na prawym gripie można. Ale trzeba dobrze przygotować powierzchnię gumy.
    Guma na lewym gripie ma bardzo małą powierzchnię i trudno tam nakleić taśmę. Ale spróbować można.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

W Castoramie znalazłem firmę tesla czy taka też się nada? Nie znalazłem nic z 3M i teraz pytanie to ma być taśma bardzo cienka czy powinna mieć jakąś grubość? rozumiem, że piankowa to odpada na pewno?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów