Close

Strona 18 z 35 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Kena nikt juz nie bierze na powaznie. Kiedys pisał tez ze miedzy D200 a 5D nie widzi roznicy. Ostatnio znow co innego pisał.

Domyślnie

fotouśmieszek to o co chodzi z tym IQ? bo poziom szumów jest zadowalający, a inne parametry to albo kwestia ustawienia w puszce (wychodzi po raz kolejny, że fabryczne +3 to trochę zbyt "ostrożna" wartość, ale sample z +7 i +8, które obok daje Yaro nie budzą już żadnych zastrzeżeń), albo robienia w RAW-ach.
    Ostatnio edytowane przez RAF ; 01-12-2007 o 23:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Skoro 5D jest dla Ciebie taką genialną puszką, to szklarni w nikonie nie masz raczej za kilkanaście kilkadziesiąt tysięcy. Po co się męczyć... odkotwicz się i kup canona. Leczenie depresji jest znacznie droższe niż zmiana systemu
    heeeheeh dobre,rozmawiamy o zelastwie. zaraz depresja? Sprzetomanię leczę wypadami na rybyale dzieki za troskliwość.doceniam
    pozdr
    st.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Talking

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    fotouśmieszek to o co chodzi z tym IQ? bo poziom szumów jest zadowalający, a inne parametry to albo kwestia ustawienia w puszce (wychodzi po raz kolejny, że fabryczne +3 to trochę zbyt "ostrożna" wartość, ale sample z +7 i +8, które obok daje Yaro nie budzą już żadnych zastrzeżeń), albo robienia w RAW-ach.
    no nie bardzo.Podobno tylko o niecaly EV jest odszumienie lepsze niz w d200.Z tym ze TRACISZ WIECEJ szczegolow niz w d200!!.Po prostu taki jest algorytm odszumiajacy. RAWy tez podobno nie są najlepsze. Zaszumienie duze po wywolaniu,capture NX jest najskuteczniejszy,D300 ma rozbudowana obrobke pliku w puszce,stąd rewelacyjne jpegi,lepsze od RAW!!Ken Rockwel uzywa tylko jpeg w d300.To wszystko plotki z netu,spoko.Poczekamy na miarodajne testy i opinie ludzi pracujacych na tych puszkach. W kazdym razie nie tego sie spodziewalem.
    pozdr
    st.
    parę fotek

Domyślnie

strasznie mnie bawi ta cala sytuacja
    facet ( ken) pisze raz jedne raz drugie bzdety i zawsze wszyscy sie tym podniecaja. szkoda ze mam na prawde niewiele czasu bo zebralbym w jednym watku to cale pierniczenie i pokazalbym jak facet sam sobie przeczy.

jedno jest pewne - z nikonem na tym forum zawsze jest tak:

1. pojawia sie info o nowym body - wszyscy ida sie onanizowac
    2. pojawiaja sie hasla jak to umiera w cierpieniach canon
    3. oczekiwanie
    4. pojawiaja sie puszki
    5. okazuje sie ze nie nadaja sie do niczego
    6. canon sie reanimuje i znow jest debest
    7. ken pisze swoj kolejny bestseler netowy

nudne to jest juz jak cholera.

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

tak czy siak nie zamieszczono tu jeszcze rzetelnego porównania szumowego d300 a 5d.
    Z netu wynika dokładnie, że praktycznie (minimalne różnice) identyczne są charakterystyki szumowe d300 a 40d ale do 5d to jednak jeszcze trochę, potem oczywiście top czyli d3.
    Nie wiem kto pomyślał, że nowy Nikoś APS-C może się zbliżyć nawet do 2-letniego FF-a, to już trochę chciejstwo a cały wątek odnoszący do 5d jest trochę naciągany, to nie ta półka.

Ale półki są pomiksowane to fakt więc wybór pewno będzie dla zainteresowanych ciężki
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 02-12-2007 o 00:17

Domyślnie

Jak przyjdzie płacić za 300 lub 400mm to zobaczycie który jest lepszy
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Wink i bawi i nudzi

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    strasznie mnie bawi ta cala sytuacja
    facet ( ken) pisze raz jedne raz drugie bzdety i zawsze wszyscy sie tym podniecaja. szkoda ze mam na prawde niewiele czasu bo zebralbym w jednym watku to cale pierniczenie i pokazalbym jak facet sam sobie przeczy.

jedno jest pewne - z nikonem na tym forum zawsze jest tak

nudne to jest juz jak cholera.

olo
    no widzisz,nudzisz sie bawiąc,bawisz sie nudzac,tylko nikon zrobi z Ciebie takiego paradoxa
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 02-12-2007 o 00:32
    parę fotek

Domyślnie

Witam,

Czy jest ktoś z Wrocławia kto może pokazać mi 5D, żebym mógł zobaczyć go w realu? Nie chcę iść do sklepu bo będą marudzić i patrzyć kup/kup/kup
    pattom

Talking

doskonale
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 18 z 35 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów