Tak więc właśnie instaluję XP a Acerze za 1550 brutto.
Dzieki za podpowiedzi.
Adam
Szukaj
Tak więc właśnie instaluję XP a Acerze za 1550 brutto.
Dzieki za podpowiedzi.
Adam
Nie wiem jak się nazywają "odmiany" Visty, ale gdzieś doczytałem że w sklepach instalowana jest ta "najniższa" (odpowiednik XP home)... a skoro tak, to jest to taki podpicowany XP Profesional (bajery typu Aero są bardzo okrojone). Może to i lepiej, bo jest lżejsza, ale wtedy instalacja sprawdzonego XP jest jak najbardziej sensowna...
Zapewniam Ciebie, że wcale nie jest to odpicowany XP...
a przynajmniej nie wersja którą mam... Vista Home Premium 32bit
i niestety 1GB RAM i nie jest to bóg szybkości nawet przy dwurdzeniowym procesorze 1.86GHz...
wiec jak sądzę z 512MB nie będzie to działało za dobrze...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Dla wszystkich majacych watpliwosci, przypominam ze istnieje cos takiego jak DOWNGRADE !!!, posiadajac nosnik instalacyjny do XP dzwoni sie do M$ i oni na podtswie posiadanego numeru Visty generuja klucz do XP.... Ograniczenie wynikajace z takiego rozwiazania sa takie ze Vista musi sobie lezec w szafie i czekac na SP3.... that`s all![]()
dinox
www.spiewakowie.com
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
A pytanko z innej strony - leży sobie u mnie amerykański hp pavilion DV6000 z vistą. Chcę postawić na nim XP - zostały mi się jeszcze w wersji PRO z licencją. Czy mam spodziewać się problemów, czy śmiało stawiać?
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
jesli pracowales przedtem na xp to gwarantuje ci ze nie wytrzymasz dluzej niz dzien aby to dziadostwo przeinstalowac
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
No właśnie tego się boję. Nie zależy mi na wodotryskach, pilocie i innych duperelach, ale nie chcę, żeby się wykrzaczył na amen. Z tą Vistą to tylko utrapienie :@ O wyższości XP nie trzeba mnie przekonywać - ten laptop będzie działał z mikserem video, więc Vista odpada w przedbiegach. Chyba, że to zostanie jako zabawka, a namówię kolegę na macbooka![]()
Skontaktuj się z nami