Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Domyślnie

Tak więc właśnie instaluję XP a Acerze za 1550 brutto.
    Dzieki za podpowiedzi.
    Adam

Domyślnie

Nie wiem jak się nazywają "odmiany" Visty, ale gdzieś doczytałem że w sklepach instalowana jest ta "najniższa" (odpowiednik XP home)... a skoro tak, to jest to taki podpicowany XP Profesional (bajery typu Aero są bardzo okrojone). Może to i lepiej, bo jest lżejsza, ale wtedy instalacja sprawdzonego XP jest jak najbardziej sensowna...
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Zapewniam Ciebie, że wcale nie jest to odpicowany XP...
    a przynajmniej nie wersja którą mam... Vista Home Premium 32bit
    i niestety 1GB RAM i nie jest to bóg szybkości nawet przy dwurdzeniowym procesorze 1.86GHz...

wiec jak sądzę z 512MB nie będzie to działało za dobrze...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    Nie wiem jak się nazywają "odmiany" Visty, ale gdzieś doczytałem że w sklepach instalowana jest ta "najniższa" (odpowiednik XP home)... a skoro tak, to jest to taki podpicowany XP Profesional (bajery typu Aero są bardzo okrojone). Może to i lepiej, bo jest lżejsza, ale wtedy instalacja sprawdzonego XP jest jak najbardziej sensowna...
    Ta vista z lapów to wersja basic i do XP Pro jej daleeeekkkkooo - lata świetlne bym powiedział. XP Pro przy Viscie Basic to dosłownie Enterprise ze Star Treka
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Dla wszystkich majacych watpliwosci, przypominam ze istnieje cos takiego jak DOWNGRADE !!!, posiadajac nosnik instalacyjny do XP dzwoni sie do M$ i oni na podtswie posiadanego numeru Visty generuja klucz do XP.... Ograniczenie wynikajace z takiego rozwiazania sa takie ze Vista musi sobie lezec w szafie i czekac na SP3.... that`s all

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinox Zobacz posta
    Ograniczenie wynikajace z takiego rozwiazania sa takie ze Vista musi sobie lezec w szafie i czekac na SP3.... that`s all
    przy ilości dziur i niedopracowania systemu to raczej bedzie coś w okolicach SP10
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

A pytanko z innej strony - leży sobie u mnie amerykański hp pavilion DV6000 z vistą. Chcę postawić na nim XP - zostały mi się jeszcze w wersji PRO z licencją. Czy mam spodziewać się problemów, czy śmiało stawiać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    A pytanko z innej strony - leży sobie u mnie amerykański hp pavilion DV6000 z vistą. Chcę postawić na nim XP - zostały mi się jeszcze w wersji PRO z licencją. Czy mam spodziewać się problemów, czy śmiało stawiać?
    Mogą być kłopoty z driver'ami. Na ich stronie nie zawsze są wszystkie. Najlepiej mieć od nich oryginalne CD do XP.
    Da się to załatwić choć czasami kosztuje to trochę nerwów
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

jesli pracowales przedtem na xp to gwarantuje ci ze nie wytrzymasz dluzej niz dzien aby to dziadostwo przeinstalowac
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Mogą być kłopoty z driver'ami. Na ich stronie nie zawsze są wszystkie. Najlepiej mieć od nich oryginalne CD do XP.
    Da się to załatwić choć czasami kosztuje to trochę nerwów

No właśnie tego się boję. Nie zależy mi na wodotryskach, pilocie i innych duperelach, ale nie chcę, żeby się wykrzaczył na amen. Z tą Vistą to tylko utrapienie :@ O wyższości XP nie trzeba mnie przekonywać - ten laptop będzie działał z mikserem video, więc Vista odpada w przedbiegach. Chyba, że to zostanie jako zabawka, a namówię kolegę na macbooka

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów