Close

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 120

Domyślnie

s5 w rekach nie mialem, ale jest idealnym aparatem dla fotografow slubnych i jako korpus ktory moze caly czas lezec w studiu. (o ile pamietam 1,5 kls? - 3 kls) wiec nie nada sie do reporterki ani sportu. Za to najlepiej odwzorowuje fakture skory, wiec idealnie nadaje sie do studia i slubow gdzie nie trzeba uzywac krotkich czasow.
    d200 na stadion a s5 w studio.

Domyślnie

D200 jest szybki i koniec zalet. jakosć zdjeć nie zachwyca szumy widoczne powyzej 200 iso. biele które sa martwe i ten ciepły odcien fotografi do czego juz sie przyzwyczaiłem. czekałem na 200 od d 100 i doczekac sie nie mogłem. i doczekałem sie korpusu d 200 i matryca która pozwala na wiele przede wszystki kolor, tonalność takie cechy jakie daje prawdziwy celulojd nie bede pisał ze matryca daje efekt jak ze slajdu bo to nie prawda ale jest najblizej tego materiału swiatłoczułego. w tej kategori cenowej są tylko 2 aparaty canon 5 d i fuji. może następne wcielenie fuji bedzie bazować na pełne klattce kto wie?
    druga strona mocy, canon

Domyślnie

No wiec Panowie wiem że nie kupię D200 , nie fotografuje sportu raczej śluby ,portrety i widoczki (jak się uda uciec na urlop) więc wydaje się że fuji s5 będzie dobrym wyborem .Poczekam jeszcze na d300 i zobaczę jakie zdjęcia wychodzą tym aparatem i potem podejmę decyzję (może ceny tego aparatu nie będą takie wysokie) .

W fuji przekonuje mnie właśnie to że generuje mały szum na wyższych czułościach, ma szeroki zakres tonalny oraz kolory.

Dziękuję za dotychczasowe porady i czekam na zamieszczanie jakichś sampli zrobionych przez użytkowników fuji s5
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mike Zobacz posta
    D200 jest szybki i koniec zalet

kurcze, co ja najlepszego kupiłem?
    mi wcale nie zależało na szybkim body
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Można polemizować czy Fuji jest lepsze od d200,
    "przeleciałem" chyba wszystkie możliwe porównania tych puszek i Fuji mnie nie skusiło,
    taki prawie nikon,
    fakt d200 szumi ale dla kogoś kto uzywa iso pow 800-ja sporadycznie,
    ale chociaz nie traci szczegółów jak fuji

Domyślnie

Buskibj, masz racje to taki prawie nikon, ale w warstwie mechanicznej. Natomiast filozofia tworzenia obrazu to fuji. Na tym forum jest pare osob, ktore swiadomie podjely decyzje o zakupie Fuji. W moim przypadku wybor nastapil jeszcze miedzy S3pro a D200 - na korzysc S3. Przy wszystkich, znanych wadach tego body/S3/ jakosc obrazowania jest taka, ze mozemy sie skoncentrowac na istocie fotografii - klimacie, kompzycji, kolorze a nie "szczegolach" widocznych na 500krotnym powiekszeniu monitora nieprzekladalnych na odbitke ani poligrafie. S5 jest duzym krokiem naprzod w funkcjonalnosci w stosunku do S3- w koncu to taki prawie nikon - i tylko gripa zal

Domyślnie

Jeszcze na S3 i tez zadowolony
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grand Zobacz posta
    Buskibj, masz racje to taki prawie nikon, ale w warstwie mechanicznej. Natomiast filozofia tworzenia obrazu to fuji. Na tym forum jest pare osob, ktore swiadomie podjely decyzje o zakupie Fuji. W moim przypadku wybor nastapil jeszcze miedzy S3pro a D200 - na korzysc S3. Przy wszystkich, znanych wadach tego body/S3/ jakosc obrazowania jest taka, ze mozemy sie skoncentrowac na istocie fotografii - klimacie, kompzycji, kolorze a nie "szczegolach" widocznych na 500krotnym powiekszeniu monitora nieprzekladalnych na odbitke ani poligrafie. S5 jest duzym krokiem naprzod w funkcjonalnosci w stosunku do S3- w koncu to taki prawie nikon - i tylko gripa zal
    a czy do S5 pro nie pasuje grip od nikona D200 ?
    Olympus XZ-2

Domyślnie

Mam S3 i S5 i D200 i wydaje mi sie ze cos moge na ten temat powiedziec.Po pierwsze D200 niejest szybki tylko szybszy w porownaniu do Fuji bo juz 5kl/s naprawde nierobi na wiekszosci wrazenia.Wedlug mnie zarowno S3 a nie mowiac juz o S5 bije na glowe D200 zwlaszcza w kolorach tonacji przejsciach tonalnych zdecydowanej roznicy poziomu szumow i oddaniu szczegolow. Fuji S5 to idealny aparat do fotografowania slubow...i w ciemno polecam w porownaniu do ceny napewno nikogo niezawiedzie , a jak raz zapniecie do S5 np. sigme 30mm 1.4 z ustawieniem na iso1600 i pstrykniecie kilka zdjec np. w kosciele juz latwo z tej opcji niezrezygnujecie.

Domyślnie

Aby przekonac niezdecydowanych, ze S3/S5 to aparat nie tylko do kosciola zapraszam na http://www.pbase.com/dudedelux/the_red_chair
    Mam nieodparte wrazenie ze Marc Goldstein jest zadowolony ze swojej S3

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów