Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

łojej co za p..doły piszecie

a Mercedes jest jeszcze bardziej znaną marką niż Sony i co jak wyprodukuje (zabranduje) jakąś lustrzankę to się na nią ludzie rzucą ?

jeszcze gogle istnieją, żeby sprawdzić co kto po co jak długo dlaczego co kiepskie co dobre a co tragiczne
    a marka Sony tak nawiasem mówiąc to pomijając dość stare już dobre czasy nie znaczy nic poza średniej jakości przedrożonymi wyrobami

ps. a dodam, że w moim uchu lustrzanka Mercedes zdecydowanie lepiej brzmi niż lustrzanka Canon, Nikon czy Sony
    cóż znaczy dla motłochu potęga marki
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 15-11-2007 o 14:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    łojej co za pier....doły piszecie
    faktycznie.... chyba czas zamknąć wątek
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natura2008 Zobacz posta
    nie do końca się z tobą zgodzę. Bardziej znaną marką na rynku sprzętu elektronicznego jest SONY, a jednak większość wybiera Nikona i Canona kierując się w wyborze (przynajmniej w pierwszym przypadku) mitycznym systemem.
    Bo Sony nie jest kojarzone jako marka fotograficzna. Dlatego też wywody i uogólnienia kolegi który pisał o mercedesie nie mają tu żadnego zastosowania.

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Wiekszosc nabywcow D40, czy 400D to ludzie, ktorym slowo system jest obce i nie wiedza, ze kiedykolwiek beda cos potrzebowali poza paczka z kitem. Pytaja znajomych co by tu kupic, ja na przyklad zawsze mowie, Nikon lub Canon, niezaleznie od tego co sadze. Wiem, ze kupia i beda zadowoleni, bo to MARKA i jak kogos spotkaja, to cmoknie z uznaniem, a nie skrzywi sie na widok jakiegos Tampaxa, znaczy, przepraszam, Pentaxa, chociaz jest on funkcjonalnie lepszy, i tym skrzywieniem popsuje moim znajomym cala radosc z nabytku, a mi odbierze wiarygodnosc.

Sam bym kupil zdecydowanie k100d w takim przypadku, natomiast innym doradzam zdecydowanie D40. TYLKO ze wzgledu na ich dobre samopoczucie.
    Nic dodać nic ująć. Dokładnie tak to działa .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Zasługi dla fotografii (marki z tradycją fotograficzną) to nie wszystko i nie warto dyskredytować takich firm jak Sony czy Matsushita (właściciel marki Panasonic), które z fotografią analogową nie mają wiele wspólnego, ale aparaty cyfrowe robią naprawdę dobre
    Koncern Sony jest dużo potężniejszy (bogatszy) od Nikona czy Canona i stać go na to, aby opracowywać lub kupować technologię (np. Konica – Minolta), wiec w niedługim czasie może się stać poważnym konkurentem. Sony ma dużo większe doświadczenie z nowoczesną elektroniką, Sony to już nie walkman teraz to, Playstation 3, komputery z linii VAIO itd.
    Po za tym obiektywy Carl Zeiss też kuszą.

Ja się cieszę, że więcej firm wchodzi w rynek aparatów (lustrzanek), bo to oznacza większą konkurencje, która z kolei oznacza spadek cen, oraz szybszy rozwój technologiczny. (Chociaż to ostatnie nie jest aż tak dobre, kiedy po pół roku aparat, na który się zbankrutowaliśmy jest już przestarzały )
    Ostatnio edytowane przez Wolf ; 12-12-2007 o 04:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wolf Zobacz posta
    Koncern Sony jest dużo potężniejszy (bogatszy) od Nikona czy Cannona i stać go na to, aby opracowywać lub kupować technologię (np. Konica – Minolta), wiec w niedługim czasie może się stać poważnym konkurentem. Sony ma dużo większe doświadczenie z nowoczesną elektroniką, Sony to już nie walkman teraz to, Playstation 3, komputery z linii VAIO itd.
    Po za tym obiektywy Carl Zeiss też kuszą.
    (....)
    Tylko małe sprostowanie za Forbes.com (albo gdziekolwiek gdzie można poznać wartość akcji) - obecnie Canon ma wyższą wartość rynkową niż Sony. W kwestii zysków to jest chyba nawet proporcja 1:3. Także ta argumentacja nie bardzo.
    Poza tym to, że jakaś firma jest duża czy mała to jedno. Taki np. dział foto może być kilkukrotnie mniejszy w Sony niż w Nikonie. I wszystko na to wskazuje że tak jest.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Faktycznie. Sprawdziłem i według "Special Report The Global 2000" z 03.29.2007r. Canon jest na 159 miejscu, Sony na 164 a Nikon dopiero na 1160.

http://www.forbes.com/lists/2007/18/...00_Rank_2.html

Domyślnie

Ale dyrdymały......co wy w PR której z firm pracujecie? A Hasselblad na którym jest miejscu? Sądzę że znacznie niżej więc on to pewno gówniane sprzęty robi.
    Czyli co wielkość firmy wprost proporcjonalnie przekłada się na jakość jej produktów???? Bzdura.
    nic...

Domyślnie

Już trochę nad interpretujesz Ja uważam tylko, że takie firmy jak Sony mają duży potencjał finansowy, który mogą włożyć w rozwój jakiegoś sprzętu, dlatego nie można ich lekceważyć. To, że nie mają długiej tradycji w tym segmencie nie oznacza, że nie mogą zrobić dobrego sprzętu.

Mnie po porostu rażą wypowiedzi typu kupujcie tylko Nikona, tylko Canoan, bo to marki z tradycją. Tradycję (czyt. Technologię) można kupić.

Co do listy do ja nie znalazłem na niej Hasselblad
    Ostatnio edytowane przez Wolf ; 12-12-2007 o 14:29

Domyślnie

ee tam Sony se może kupować co chce, kto bym tam chciał te brzydaczne klamoty )
    Vaio to tylko ładny plastik (nawet jeśli tam trochę magnezu) - owszem gustowny ) ale za to dość drogi , reszta to samo co dziesiątki innych firmy od notebooków

Niech sobie tam Sony poprawia, poprawia te wyroby, konkurencja fajna rzecz )

a swoją drogą Nikon jest notowany na giełdzie czy nie ? nie było by nic gorszego niż np. wrogie przejęcie przez Sony )

musimy kupować dużo d300 )

ps. Hassel działa na baardzo specyficznym rynku Kolekcjonerze, do którego prawidła rynkowe dziwnie się o ile wcale nie stosują. Wyrób specyficzny, klient specyficzny, ceny specyficzne. Zapewniam Cię, że gdyby to był lukratywny rynek zaraz znalazłoby się w nim trochę gigantów i być może mały Hassel już by utonął - a tak to sobie robi te swoje klamoty, inni wolą gdzie indziej zarabiać )
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 12-12-2007 o 15:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    (....)
    a swoją drogą Nikon jest notowany na giełdzie czy nie ? nie było by nic gorszego niż np. wrogie przejęcie przez Sony )

musimy kupować dużo d300 )(....)
    Jest notowany - kiedyś z Czornyjem snuliśmy nawet plany wykupienia ale takie przejęcie byłoby bardzo trudne ze względu na układ akcjonariatu .
    Pozdrawiam
    Marcin

Uprawnienia umieszczania postów