Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    dwie rzeczy:
    - canon mniej szumi, ale ma też innego rodzaju szum, bardziej kolorowy, Nikon już bardziej monochromatyczny

Spoko, inny rodzaj szumu.... Na zdjeciach ISO1600 z 30D wyglada jednak o niebo lepiej niz ISO1600 z D80 i tyle
    Lubie swojego D80 (zreszta wybierałem miedzy Nikonem , Pentaxem (K10D), a Canonem (400D)), ale nikt mi nie wmowi, ze matryca Sony z D80 nie szumi wiecej niz te z 400D czy 30D. Nikon szumi wiecej i to jest fakt. Mozna sobie bić piane na ten temat bez konca, ale prawda jest taka, ze dopiero D300 (nie wspominajac o D3) pod tym wzgledem podejmuje walke z Canonem. Co zreszta bardzo mnie cieszy, bo co by sie nie działo bede i tak siedział w Nikonie

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

ależ nikt nie wmawia, że szumią matryce w nikonach mniej....mówię tylko, że szum w nikonach już nie jest tak duży, aby był nieakceptowalny przez cześć użytkowników....nie wspominam w tym miejscu o d300 i d3, jako ze tak naprawdę na rynku są wciąż nieobecni....Gdyby różnica w szumach był mniej więcej taka jak pomiędzy e300 a d70s... to można by mówić o konieczności zmian, a tak....jest nieźle. Ja póki co nie widzę jakichś koniecznych zmian w d80...
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Ja póki co nie widzę jakichś koniecznych zmian w d80...
    A ja chcialbym by nastepca D80 mial kilka cech z D300 czyli matryca CMOS, live-view, czyszczenie matrycy... Zyczyłbym sobie tez pomiaru swiatła z manualami (ale raczej wątpie by Nikon sie na to zdecydował).
    Pozyjemy, zobaczymy jak sie to potoczy

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

no tak, ale wtedy co z d300?
    pewnie będzie następca d80, bo takie są prawa rynku, d300 będzie cenowo dla pewnej sporej części amatorów niedostępny.....liveview pewnie tak - bo to jest na topie (choćby lustra od Olympusa), tak samo czyszczałka, co do CMOS-a - wątpię. O pomiarze światła z manualami - kto wie...przecież k10d od Pentaxa tak ma, a jest to bezpośredni konkurent d80....póki co, jest dobrze
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

K10D to moim zdaniem poważna konkurencja dla de80, cenowo już tak wiele się nie różnią. Czemu Nikon ma nie starać się odciągnąć niezdecydowanych od konkurencji?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

no tak, ale wtedy co z d300?
    No jak to co? Przeciez tak było z D80 i D200. Rozni je tez kilka kwestii (pomiar z manualami, uszczelnienie, wieksza ilosc klatek na sekunde itd...) i spokojnie współistnieją na rynku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    K10D to moim zdaniem poważna konkurencja dla de80, cenowo już tak wiele się nie różnią. Czemu Nikon ma nie starać się odciągnąć niezdecydowanych od konkurencji?
    Zauwaz jedna rzecz. Jakby porownac funkcje samej puszki K10D i D80 czy Canona 400D.. to Pentax bije na łeb oba.
    Ale i tak wiecej ludzie kupują NIkonów i Canonow, bo wybieraja SYSTEM, a nie same body (ja tez wybierałem miedzy D80, a K10D i wzialem jednak D80).
    O tym Nikon wie doskonale i wcale nie musi sie silić na to, by taki np. D90 był nafaszerowany "ficzerami". Oczywiscie zyczyłbym sobie by było inaczej, ale to jest marketing firmy i tyle.

Domyślnie

Wiekszosc nabywcow D40 i D80 wybiera bardziej znana marke, a nie jakis tam mityczny system.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Wiekszosc nabywcow D40 i D80 wybiera bardziej znana marke, a nie jakis tam mityczny system.
    nie do końca się z tobą zgodzę. Bardziej znaną marką na rynku sprzętu elektronicznego jest SONY, a jednak większość wybiera Nikona i Canona kierując się w wyborze (przynajmniej w pierwszym przypadku) mitycznym systemem.
    D80

Domyślnie

ale każda nawet mało rozgarnięta niewiasta wie, że Sony to je to firma od walkmanów i od coraz gorszej klasy szmelcu elektronicznego
    Szmelc elektroniczny =/ sprzęt foto

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów