Close

Strona 60 z 83 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amra Zobacz posta
    ale zdjęcia ze ślubu?? Obawiam się że moje robione D70 są lepsze... Kiedyś czytałem o eksperymencie, w którym aparaty dano mały dzieciom, i jakoś bardzo mocno skojarzyło mi sie to podczas czytania testu na fotopolisie. Gdyby były to pierwsze zdjęcia jakie bym zobaczył z D3, to pewnie pomyslał bym ze Nikon wypuścił koszmarnego bubla...
    Cześć,
    Mam podobne odczucia. Gdybym nie naoglądał się dobrych sampli w necie i zobaczył te fotki to zastanawiałbym się o czym wszyscy mówią Fakt pokazują jaką wartość dodaną daje nowa matryca na wysokich ISO, ale niektóre teksty powalają np.

Jednak kiedy rzeczywiście nie błysnęła lampa w czasie pozowania do zdjęć po pokazie, okazało się, że tak różowo już nie jest. Wprawdzie niedoświetlenie było zdecydowanie większe, niż w wypadku kontrolowanych warunków podczas fotografowania tablic (oceniamy je na około 5 stopni EV), to jednak efekt już nie był taki zadawalający.
    Generalnie trzeba było jeszcze zrobić 10EV. Nikon może po takim tekście napisać tylko tyle: "przepraszamy, że jeszcze nie mamy lustrzanki, która robi wyśmienite zdjęcia w pomieszczeniach zuepłnie ciemnych". Profesjonalizm wymaga myślenia ... niestety.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta

Zauwazyliscie ze LV jest w minusach? ciekawe co z nim nie tak

Jak to co ? Są 2 tryby pracy AF ?! można się pogubić ! Lepsze jest wersja canona -MF i wszystko jasne !
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    cena nie jest tragiczna, spodziewałem się 18 k. pomyśl, że po drodze padną 3 szt. 5d a ten skurczybyk bedzie dopiero w średnim wieku . no nic - czekam na ruch canona
    to Canon jest aż tak cienki?? Poczekajmy na Tego, o Którym Ciągle Mówimy, a którego jeszcze nikt nie użytkuje...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

@ Remek
    Jest dokładnie tak jak isał afterall , nie mam D3 mialem go tylko (i aż) przez chwilę w ręku
    i nie miałem na testy zbyt wiele czasu zrobiłem tylko kilka takichsamych fotek dla porównania na różnych ISO z przysłonami 2,8 i 3,5
    Jakość rzuca na kolana.... cena też

Nikon bedzie z nim jeździł teraz na NIKON ROAD SHOW - info na fotopolis - i chyba ktoś tu już wklejał zajawke więc myślę ze wiekszośc forumowiczów bedzie miala okazję go zobaczyć
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    Na koniec testu ciekawostka mała: "....A jak wyglądają ceny? Nowy nikon ma kosztować w Polsce około 17 000 złotych. Czy to dużo? EOS-a-1D Mark III można kupić już za około 14 000 złotych...."
    Te 17 000 zł to chyba troszkę z kosmosu Coś kiepsko sie chłopaki przygotowali do tego testu, nie to żebym się czepiał
    .

Te niecałe 17000 to cena sugerowana przez Nikon Polska. Podobnie oficjalnie za D300 Nikon PL sugeruje 6499.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Kaleid
    Gość

Domyślnie

To fakt, jednak nie fair jest porównywanie ceny sugerowanej z taką, za jaką "można kupić" Canona. Jak dało się zauważyć, w sklepach D3 jest wystawiony nieco niżej

Domyślnie

a to jednak mozna kupic 1d mark 3? bo ja słyszałem, że znikają z półek jak świeże bułeczki, podobno canon sie za nimi stęsknił :P rechu rechu rechu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    To fakt, jednak nie fair jest porównywanie ceny sugerowanej z taką, za jaką "można kupić" Canona. Jak dało się zauważyć, w sklepach D3 jest wystawiony nieco niżej
    Dokładnie, rynek szybko skoryguje ceny.

Oby tylko nie rosły jak popyt przewyższy podaż
    Jeśli będzie tak dobrze jak się wydaje to kto wie...
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilu13 Zobacz posta
    juz po prostych samplach widac ze chyba pomimo wielkich zapowiedzi canon mark 3 pozostanie niestety nie naruszony....,
    Zależy Canon 1D M3 tak ale nie 1 Ds M3 - dowiedziałem się od pracownika Nikon Polska że D3 to tylko przedsmak tego co będzie gdyż D3 to typowo reporterski aparat konkurujący z Canonem 1 D M3 natomiast Nikon nadal nie ma odpowiednika studyjnego dla Canona 1 Ds M3.
    Nowy Nikon ma się pojawić za rok, nie jest jeszcze znana liczba mega pixeli ale będzie to na pewno dużo więcej niż obecnie w D3 Zagadką jest też jeszcze oznaczenie czy będzie to D4 czy może D3x ...
    po Czerwonej stronie mocy

Domyślnie

Grubo.
    A wiadomo coś może o FX dla ludu?

Strona 60 z 83 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów