Close

Strona 3 z 66 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 653

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nobby Zobacz posta
    Sorki za taka wscibskosc ale skoro w testach to szklo jest lepsze od stalek to czemu cena jest o kilkaset zloty nizsza niz starszy zasluzony 28-70 bo nie rozumiem. skoro ma te wszystkie powloki nowoczesne to powinno cos kolo 6300 PLN kosztowac moim zdaniem jak 70-200. A tu niespodzianka i mimo zapowiedzi ze bedzie bardzo drogie mozna je dostac za mniej niz 5400. :/
    Jeszcze narzekasz? Ja tam się cieszę, że nie kosztuje kokosów.
    A odnośnie 14-24 to jak podepnę to szkło np pod D300 to będzie herezja? To że jakiś tam Ken lubi szkła o krotności zooma jak w kompaktach to wcale do mnie nie przemawia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    A odnośnie 14-24 to jak podepnę to szkło np pod D300 to będzie herezja? To że jakiś tam Ken lubi szkła o krotności zooma jak w kompaktach to wcale do mnie nie przemawia.
    Ken nie narzekał na jakość obiektywu. Głównie nie pasi mu brak możliwości używania filtrów i nie tylko jemu. Jak chcesz to szkło do reporterki to nie ma sprawy, ale do widoczków to już może być problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Masz rację. Jak to mówią "wolność Tomku w swoim domku" ale ... moim jednak zdaniem jakość na D300 z 14-24 będzie porównywalna do T 12-24 Chciałbym się mylić

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

hmh .. szkoda ze roznica w swietle jest ze tak powiem bardzo mala ?? t - f4 / n-f2.8

Domyślnie

No tak ale jest jeszce wyjście szerokie czyli 17-35 - tylko 3 wiecej niż 14-24, światło to samo i co ważniejsze można naręcić polara - działa zarówno z DX jak i FF - tylko to jest ciut starsze szkło niz 14-24

Co do herezji - fakt - szkloda kupować szkło o takich parametrach i wykorzystywać tylko część z jego obrazowania i być uwiązanym jeśli chodzi o CPL i inne
    BTW - do FF - nie wiem czemu wszyscy zapomnieli o Sigmie 12-24 co prawda ciemniejsze ale 3x tansze niż 14-24
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Ken nie narzekał na jakość obiektywu. Głównie nie pasi mu brak możliwości używania filtrów i nie tylko jemu. Jak chcesz to szkło do reporterki to nie ma sprawy, ale do widoczków to już może być problem.
    Czemu? Zawsze mozna obyc sie bez polowek - zrobisz hdr albo dri - wiele osob tak robi np na 5d z podpieta sigma 12-24 a efekty sa swietne..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Czemu? Zawsze mozna obyc sie bez polowek - zrobisz hdr albo dri - wiele osob tak robi np na 5d z podpieta sigma 12-24 a efekty sa swietne..
    Można, ale ja wolę nosić zestaw Cokina niż statyw (lenistwo).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Można, ale ja wolę nosić zestaw Cokina niż statyw (lenistwo).
    Przy 9 kl/sek. statyw jest zbędny, moim dedwahaczem @ 8kl/sek spokojnie robię HDR-y z ręki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Przy 9 kl/sek. statyw jest zbędny, moim dedwahaczem @ 8kl/sek spokojnie robię HDR-y z ręki
    Ale nie przy duzym wietrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta

Czyli do obiektywu za 5,5 k muszę dokupić D3 za 15 k

Strona 3 z 66 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów