Close

Strona 10 z 371 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    za vadimem
    peter miej litosc
    nie da sie juz czytac jak bum cyk cyk
    Prawda.
    Mialem sie nie odzywac w tym watku ale juz nie wytrzymuje. Peter, czy wiesz ze kazde profesjonalne studio muzyczne i montazowe filmowe w tym kraju dziala w oparciu o komputery Mac? Zaznaczam, profesjonalne (czyli wszystkie muzyczne na Woronicza (S1, S2, S3 i S4), Sound and More W-wa, Izabelin Studio W-wa i moglbym tak wymieniac i wymieniac). ProTools oraz Avid sa standardem swiatowym jesli chodzi o dzwiek, wiec jesli chcesz byc kompatybilny z Electric Ladyland, berlinska Hansa czy tez Abbey Road, to po prostu musisz robic na ProToolsie. Niestety, ProTools to Mac. Jezeli nie wiesz jak pro tools chodzi na PC to polecam sprawdzic. Proponuje wlaczyc nagrywanie 20 sladow na raz w trybie full duplex, zobaczymy, jak pecet sie zachowa.
    Montaz Video? Wiekszosc Macow pracujaca w tej dziedzinie i tak dziala w oparciu o Aurore, ktora zajmuje osobna skrzynke i miejsce o wysokosci 2U w racku. I jest to standard swiatowy.

Nie mam nic przeciwko PC. Sam do 1998 roku pracowalem na Pececie, no ale Twoja teoria o tym, ze Mac w tej dziedzinie jest slaby po prostu mnie obezwladnila.
    pozdrawiam serdecznie

Marcin
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 09-11-2007 o 16:30

Domyślnie

nie chodzilo mi w moim pytaniu o to kto ma mniej lub wiecej, bo akurat mam sporo kontaktu z zawodowacmi na wyspach i niemieckojezycznych rejonach europy i zdecydowana wiekszosc uzywa pecetow, ilosc makow szacowalbym na 15-20 % max. Dlatego zdziwlo mnie to 80%
    podpis nieczytelny

Domyślnie

a ja mam takie pytania dotyczace maca na ktorego zamierzam sie przesiasc
    1. czy ktos pracowal/pracuje na nowym imacu 20" z drugim (lepszym) monitorem
    i jak to sie sprawuje?
    Sam pracuje w tej chwili na pc na dwoch monitorach 21" i 17" i nie zamierzam z tej wygody rezygnowac
    co do maka to pomylalem ze jesli ma sluzyc czasem przygotowaniu grafiki do druku (oprocz foto) to kupie do niego eizo s2000 i kalibrator zeby mozna bylo ocenic efekty pracy
    2. jako ze bede nadal pracowal na PC (rowniez) potrzebowalbym dysku ktory by dzialal zapis/odczyt i na pc i maku
    czy z tego co zrozumialem musi byc fat32? i jesli chce miec wieksze partycje to musze format zrobic pod makiem?
    moglby mi ktos to wyjasnic?

Domyślnie

1. Zarzadznie monitorami na Macu jest szybkie, proste i przyjemne . Kontrolujesz w zasadzie wszystkie parametry obrazu, z profilami kolorow, gamma i podobnymi rzeczami...
    Niezaleznie na obu monitorach, lub tez jako 'mirror'.
    2. Dysk musisz sformatowac na Macu, dokladnie tak jak mowisz: system plikow FAT. Za pomoca takiego dysku bedziesz mogl spokojnie zapisywac, odczytywac i modyfikowac dane zarowno na PC jak i Mac.

Domyślnie

dzieki za szybka odpowiedz
    martwilem sie troche co do drugiego monitora bo gzdies tam wyczytale ze dziala tylko jako mirror i trzeba wgrywac jakis soft czy cos
    jak juz sprawie sobie ten sprzet (teraz tylko czekam na kase to dam zac jak sie sprawuje (w tym watku jak jeszcze watek bedzie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    przyganial kociol garnkowi. macosx na wlasnym sprzecie tez demonem predkosci nie jest, co udowadnia instalacja innego uniksowatego systemu
    ja akurat stwierdzilbym inaczej bo na swoim macbooku instalowalem oprocz oczywiscie osX, windowsa (xp oraz viste), linuxy gentoo, sabayon, knoppix oraz ubuntu - w tym sabayon oraz knoppix z berylem i wszystko dzialalo slicznie

ktore to nakladki czasem robia kuku, vide firewall leoparda, ale owszem czepiam sie
    dobrze mieli wpadke z leopardem, ale jako uzytkownik windows nie wypowiadalbym sie o kuku

a tu powazne pytanie: skad masz te 80%?
    to byl strzal na oko, ale mam kilkunastu znajomych w usa, ktorzy sa niemalze sprzezeni z branza foto/grafika/video i potwierdza moja teorie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    dzieki za szybka odpowiedz
    martwilem sie troche co do drugiego monitora bo gzdies tam wyczytale ze dziala tylko jako mirror i trzeba wgrywac jakis soft czy cos
    jak juz sprawie sobie ten sprzet (teraz tylko czekam na kase to dam zac jak sie sprawuje (w tym watku jak jeszcze watek bedzie)
    Maćki były wielomonitorowe w czasach, gdy mało kto wiedział, co to wogóle znaczy Jak mi z 15 lat temu pokazali Quadrę z dwoma monitorami, to normalnie zgłupłem...

Domyślnie

Różnice między tymi maszynami nie są obecnie znaczące, więc ta dyskusja przypomina kolejne dywagacje nad:
    WYŻSZOŚCIĄ ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY, NAD ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA.
    Szkoda czasu, tym bardziej, że Makowy OS można już półlegalnie wypróbować na PC-tach.

Link: http://di.com.pl/news/17977,1.html
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 09-11-2007 o 18:23
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Różnice między tymi maszynami nie są obecnie znaczące, więc ta dyskusja przypomina kolejne dywagacje nad:
    WYŻSZOŚCIĄ ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY, NAD ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA.
    Szkoda czasu, tym bardziej, że Makowy OS można już półlegalnie wypróbować na PC-tach.

Co do dyskusji to sie zgadzam, nie ma sensu się kłócić - jeden lubi blondynki, inny woli brunetki .
    maci maja inna filozofie i już - jednemu będzie odpowiadało innemu nie.

Co do "polegalnego" wypróbowania Macos na PC-tach:
    1. Nie można być "pół-legalny" - jest to napewno nielegalne.
    2. jest to całkowicie nie wiarygodne porównanie - Mac-os jest szybszy/stablinijeszy (IMHO) dzieki temu, że ma bardzo ograniczoną bazę sprzętu do którego jest przeznaczony. Odpali się na jakimś innym pc-ecie, ale on nie jest na niego pisany. Ma np. sterowniki do różnych kart graficznych, ale tylko niektóre (te które są w sprzedawanych macach) są dobrze obsługiwane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    bzdury - bodajże od wersji 7.0 PS projektowany jest, jak to nazywasz - natywnie, na macach i windowsach

bzdury, bzdury, bzdury...

i kolejny mit...

Powiem tak, dobry pecet śmiga równie szybko, jeśli nie lepiej niż niejeden mac, determinującą cechą jest tu tylko snobizm, inaczej jest w US czy UK, bo tam apple ma więcej udziałów w rynku niż w Polsce, ale u nas to tylko snobizm niektórych agencji reklamowych. Wiele jest narzędzi, ale są to tylko narzędzia, "i to ołówek i ten też ołówek" używając metafory, liczy się efekt końcowy.
    kto tu bzdury pisze najlepszym przykladem jest to ze windows xp obsluguje 2 gb ramu z groszem a power mac nie ma problemu z 16 gb pcty sa dobre do gier maki do muzy i grafy duzo szybciej na nich takie programy chodza nastepnym razem nie neguj kogos kto sie lepiej zna niz ty.

Strona 10 z 371 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów