Close

Strona 9 z 371 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 3702

Domyślnie

peter, ikonay

dobrze by bylo gdybyscie jeszcze raz przejrzeli posty w tym dziale.
    wiekszosc info ze jest do dupy pisza zwolennicy pc
    czesc wy sami!!!
    piszac wiec o agresji piszecie o sobie. szkoda ze nie piszecie o wlasnej niekompetencji.

kazdy - powtarzam kazdy argument za makiem jest przez was tak samo traktowany. ikonay byl nawet laskaw potraktowac czesc mojej pracy zarobkowej jako robienie ******* dla kolorowej mlodziezy.

pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ja rowniez jestem wlascicielem kilku nawet komputerow z macOS na pokladzie. co wiecej jestem dosc swiadomym uzytkownikiem z racji tego, ze jestem informatykiem, pracowalem w firmie apple, a w tej chwili na codzien pracuje jako administrator w firmie gdzie wszystkie komputery (w tym serwery) pracuja pod kontrola windowsa wiec mam dosc spory przekroj systemow operacyjnych.
    Musze zdecydowanie powiedziec ludziom ktorzy mowia ze pc sa szybsze niz mac, ze faktycznie hardwareowo moze i tak (chociaz ja mam znajomego z macPRO z 16gb ramu ale mniejsza), ale sam system windows tak nieefektywnie zarzadza zasobami komputera ze zdecydowanie go spowalnia. MacOS to praktycznie system freeBSD z ladna graficzna nakladka i kilkoma komponentami. Uzytkownicy PC (mowie o tych z piana w ustach krzyczacy przeciwko mac os nie majac o nim pojecia) pewnie troche sie dziwia dlaczego 80% profesjonalnych fotoreporterow, fotografow, grafikow uzywa macow. Smieszy mnie rowniez jak ktos mowi ze mac jest trudny w obsludze, nieintuicyjny itd, a nigdy nie byli blizej maca niz 3 metry. naparwde polecam zapoznac sie z systemem, przetestowac a potem werdyktowac - przynajmniej nie zrobimy z siebie glupka.

Domyślnie

dusker
    cos widze ze wlozyles kij w mrowisko
    sporo osob zrobilo tu z siebie glupka wypisujac bzdury na temat maka. ty im to powiedziales ( co prawda w sposob zawoalowany ale zawsze) biorac pod uwage ze w tej dyskusji stoisz po stronie maca bedzie larum za poziom agresji)))

swoja droga nikt z nas nie napisal ze pc jest do niczego a dostajemy ochrzan
    na spotkaniu w katowicach tomaszewski powiedzial wprost ze pc nalezy jak najszybciej sprzedac i kupic maka, a jak ktos tego nie wie to niech sie dowie i tyle i nikt go nie ochcrzanil. )) ciekawe co by powiedzial tomaszewskiemu ikonay i peter - jestem cholernie ciekawy.

moze tez wpadnijcie do ng w warszawie i zaproponujcie im pecety pewnie bedzie wesolo))

pozrdro
    olo
    Ostatnio edytowane przez rabijki ; 09-11-2007 o 14:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Peter, TVN i TVN24 to nie są reklamówki, tylko cała produkcja telewizyjna na najwyższym poziomie
    ale oni nie uzywaja wylacznie makow, maja tez pecety a do zeszlego roku napisy robili na starych dobrych amigach. wymienianie ich w tym kontekscie jest takie se. osx jest tak samo dziurawy jak winda xp (obecna, nie ta prosto z plytki, tego sie nie da przebic) czy vista, soft na dobra sprawe jest praktycznie ten sam wszedzie, ale ludzie cenia sobie wygode uzywania i fakt ze wypakowywujesz wlaczasz i jest. calkiem jak pralka. i o to chodzi. ja na 20" imaku z przyjemnoscia uzywam xp i visty a najbardziej mi sie na tym kde podoba. kazdemu to co lubi
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dusker Zobacz posta
    ale sam system windows tak nieefektywnie zarzadza zasobami komputera ze zdecydowanie go spowalnia.
    przyganial kociol garnkowi. macosx na wlasnym sprzecie tez demonem predkosci nie jest, co udowadnia instalacja innego uniksowatego systemu

MacOS to praktycznie system freeBSD z ladna graficzna nakladka i kilkoma komponentami.
    ktore to nakladki czasem robia kuku, vide firewall leoparda, ale owszem czepiam sie

dlaczego 80% profesjonalnych fotoreporterow, fotografow, grafikow uzywa macow.
    a tu powazne pytanie: skad masz te 80%?
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Valvit
    twoje ostatnie pytanie rzeczywiscie jest sensowne

biorac pod uwage jedynie cywilizowany swiat i olewajac polske to 80proc zdecydowanie za malo

bedzie ich wiecej

szczerze mowiac nie spotkalem fotografa z polki pro z cywilizowanego kraju z innym sprzetem niz mac - i to bez wzgledu na to czy uzywa canona czy nikona czy nawet analoga i skanowal w terenie.

w polsce sprawa ma sie inaczej bo ludzie nie maja kasy na maca i tyle

olo
    Ostatnio edytowane przez rabijki ; 09-11-2007 o 14:18

Domyślnie

Typowa masówka TV mnie nie interesuje (TVN i TVN24). Dla mnie wzorem TV jeśli chodzi o poziom jest BBC.
    Fajną rzeczą jest tworzenie dvd. Najciekawsza jest postprodukcja kinowa (Cineon). Ale to są moje upodobania.
    I oprócz wciskania klawiszy, klikania myszką przydaje się też wyobraźnia i wiedza. Komputer jest narzędziem.
    Obecnie pecet jest na tyle rozwinięty, że można na nim coś zrobić. A jego elastyczność pozwala na konfigurację od prostej maszynki, przez stacje robocze, do np. zaawansowanych systemów klastrowych. I można pracować na różnych systemach operacyjnych. A faktem jest, że to Apple Mac stał się pecetem (Intel zamiast Motoroli), nie odwrotnie. A z drugiej strony Windows upodobnił się do MacOS (przynajmniej jeśli chodzi o wygląd, pulpit).
    I jest więcej oprogramowania pod Windows, w tym darmowego (używam np. świetnej przeglądarki IrfanView).
    Ja nie jestem jakimś wielbicielem Microsoftu. Np. Vista nie zrobiła na mnie specjalnego wrażenia.
    Przydaje się trochę zdrowego rozsądku i umiaru. Wszyscy jesteśmy consumerami i nie dajmy się zwariować niektórym firmom.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    ale oni nie uzywaja wylacznie makow, maja tez pecety a do zeszlego roku napisy robili na starych dobrych amigach. wymienianie ich w tym kontekscie jest takie se...
    He,he,he... A mają PC, pewnie, że mają, tylko do czego je wykorzystują? A napisy na starych dobrych amigach to do dzisiaj wielu moich znajomych robi, bo są do tego znakomite

Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    Typowa masówka TV mnie nie interesuje (TVN i TVN24). Dla mnie wzorem TV jeśli chodzi o poziom jest BBC...

A faktem jest, że to Apple Mac stał się pecetem (Intel zamiast Motoroli), nie odwrotnie...
    Aleś strzelił babola... Myślisz, że w BBC to na czym się robi produkcję takiego np. Top Gear??? Rozwalasz mnie...
    I co ma procesor do systemu i jego całej filozofii (cokolwiek by to miało znaczyć...)? Zmiana procesora nie spowodowała, że Apple stał się Pcetem, zlituj się nad nami...

Pozdrawiam

Domyślnie

za vadimem
    peter miej litosc
    nie da sie juz czytac jak bum cyk cyk

Strona 9 z 371 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów