Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Alejka w parku

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Wydaje mi się, że stylizacja powinna być albo zdecydowana, albo wogóle. Tu jest zbyt mało czytelna, za mało jest świateł podatnych na zmiękczenie, za dużo mocnych cieni. Tu trochę wyszła plastelinka.
    Za mało odważny byłem. Dałem stylizację (kombinację akwareli z olejem) i każdy layer na 25%. Bałem się że jak dam więcej to będę skopany po kostkach. Psia kość, zły to znak że zaczynam się przejmować opiniami...

Domyślnie

Kolory u mnie ładne , naturalne. Pnie drzew jak należy – dobrze doświetlone. Kadr ładny.
    Przyjemne w odbiorze – tylko nie pasuje mi to rozmycie. Jadąc w górę zdjęcia , zaczynają boleć oczy (chyba , że mi okulary wysiadły).
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek-frotka Zobacz posta
    Kolory u mnie ładne , naturalne. Pnie drzew jak należy – dobrze doświetlone. Kadr ładny.
    Przyjemne w odbiorze – tylko nie pasuje mi to rozmycie. Jadąc w górę zdjęcia , zaczynają boleć oczy (chyba , że mi okulary wysiadły).
    Tak miało być. Pomimo rozmycia wyostrzyłem obrazek finalny, ale tylko dół. Na resztę dałem gradienta aby stopniowo ostrzenie zanikało ku górze.
    Oto wersja z ostrzeniem na całej powierzchni. Tylko wciąż nie wiem czy jest sens ostrzyć olej. Ale czy ma sens czy nie ma, oto jak to wygląda:

Domyślnie

wrzucilem obie na pulpit dla lepszego porownania ,wole klimat jedynki -bardziej malarski ,ale roznica nie jest az tak bardzo duza ,jednak ladnie rozmyte (jak pod pedzlem ) kiscie lisci bardziej mnie sie podobaja

Smile

Szelest pachnących liści, odpoczynek na ławce i krok w tajemnicza krainę.
    JEST PIĘKNIE.

Twoje spojrzenie na świat, utrwalanie tak bardzo ulotnych, pięknych momentów raduje moje serce i duszę.
    Uwielbiam takie klimaty i niech WSZYSCY tego swiata piszą co chcą a TY rób swoje!!!!! PROSZĘ!!!!!!!!
    Pozdrawiam sedecznie.
    NIKON - system

Domyślnie

Choć obydwa ładne i różnica naprawdę nie duża , pozostanę nieoryginalny – dwójeczka dla mnie na pierwszym miejscu.
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

piękne

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dodałem wersję taką jaka mi się podoba. Czyli nieoglądającą się na opinie.

Domyślnie

Uuuuu pojechałeś oczywiście wersja nieoglądająca się na opinie Lubię takie malarskie klimaty
    Pokaż mi swoje widmo, a powiem ci kim jesteś...
    D80|18-70|70-300VR|55/2.8micro

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Widzę że gwiazdkowanie się rozpoczęło, więc jeszcze specjalna wersja dla wiadomo kogo..

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów