Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Alejka w parku

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Alejka w parku

Konsekwentnie to co lubię - kolory.
    Saturacji nie dodawałem. Późnym listopadowym słonecznym popołudniem naturalna saturacja jest wystarczająco mocna. Dodałem jedynie element soft-focus, czyli rozmycia. Sorry, ostatnio to moja obsesja...

Dodane: A oto jak bym to zrobił jakbym miał zupełnie się nie przejmować opiniami. Zwłaszcza zwolenników ponurych czarno-białych apokalips.

P.S. Marcin, wciąż czekam na chmury. Na razie w ostatni tydzień była i jest ostra słoneczna żyleta. Ani zarysu chmurki...
    P.S 2 - Niestety odbiór tego zdjęcia zależy od kalibracji monitora. Obejrzałem go na innym komputerze niewykalibrowanym gdzie czerwień została zredukowana do żółci, i niestety jest gorzej.

Domyślnie

U mnie pnie są czarne jak po pożarze,ale reszta OK..
    Liści nie żałowałeś...........
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

jak dla mnie bomba. chociaz ogladam na lapku.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    U mnie pnie są czarne jak po pożarze,ale reszta OK..
    Liści nie żałowałeś...........
    Pzdr
    Andrzej
    Nie powinny być czarne. Powinno być widać korę i światła. Pewnie kalibracja monitora...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    ...Powinno być widać korę i światła...
    I widać.

Domyślnie

Ale fajna alejka, u nas takiej zasypanej liśćmi to tylko ze świeczką szukać...
    Kolorki ładne, u mnie na pniach widać fakturę, także jest oki
    Pokaż mi swoje widmo, a powiem ci kim jesteś...
    D80|18-70|70-300VR|55/2.8micro

Domyślnie

na moim laptopie pnie maja odpowiedni kolor i stukture ,ladna fotka -wydaje sie ze taki zwykly kawalek swiata ,ale jakze ladnie pokazany

Domyślnie

Kolory u mnie ładne , naturalne. Pnie drzew jak należy – dobrze doświetlone. Kadr ładny.
    Przyjemne w odbiorze – tylko nie pasuje mi to rozmycie. Jadąc w górę zdjęcia , zaczynają boleć oczy (chyba , że mi okulary wysiadły).
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek-frotka Zobacz posta
    Kolory u mnie ładne , naturalne. Pnie drzew jak należy – dobrze doświetlone. Kadr ładny.
    Przyjemne w odbiorze – tylko nie pasuje mi to rozmycie. Jadąc w górę zdjęcia , zaczynają boleć oczy (chyba , że mi okulary wysiadły).
    Tak miało być. Pomimo rozmycia wyostrzyłem obrazek finalny, ale tylko dół. Na resztę dałem gradienta aby stopniowo ostrzenie zanikało ku górze.
    Oto wersja z ostrzeniem na całej powierzchni. Tylko wciąż nie wiem czy jest sens ostrzyć olej. Ale czy ma sens czy nie ma, oto jak to wygląda:

Domyślnie

Dół zdjęcia jest śliczny! Taka trójwymiarowa mozaika kolorów i kształtów! Trafione światełko natym listowiu. Podoba się!
    ławeczka i ścieżka i drzewa - wszystko jest OK ale dla mnie po prostu zbędne - te liście mi starczają
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów