Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: D80 + 50/1.8 D

Talking uwaga CAPS LOCK :)

50mm f/1.8 <<<< TO JEST BARDZO DOBRE SZKłO!!! super portretówka... można nią cały ślub objechać... ale mówię z pełnym przekonaniem, że f/1.8 a f/1.4 to przeeeeeepaść którą kiedyś zechcesz pokonać i jeśli tylko masz fundusze pakuj się od razu w tą jaśniejszą wersję... a jeśli nie to f/1.8 i powtarzam; BARDZO DOBRE SZKŁO... ale f/1.4 to już żyleta... trust me, i'm a doctor ...
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasper31 Zobacz posta
    50mm f/1.8 <<<< TO JEST BARDZO DOBRE SZKłO!!! super portretówka... można nią cały ślub objechać... ale mówię z pełnym przekonaniem, że f/1.8 a f/1.4 to przeeeeeepaść którą kiedyś zechcesz pokonać i jeśli tylko masz fundusze pakuj się od razu w tą jaśniejszą wersję... a jeśli nie to f/1.8 i powtarzam; BARDZO DOBRE SZKŁO... ale f/1.4 to już żyleta... trust me, i'm a doctor ...
    no własnie tez mysle o tych ślubach w przyszłości ale zobaczymy jak to bedzię wyglądac, juz jestem zdecydowany na ten zestawik D80 + N50/1.8, przyznam, że 1.4 mnie kusi ale niestety fundusze narazie nie pozwalają hm może kiedyś
    N D800|N 24-70/2.8|N70-200/2.8|N 85/1.4|

Domyślnie

Miałem okazję się pobawić zestawem D80 + 50mm 1.8 D i jakość zdjęć mnie strasznie pozytywnie zaskoczyła. Piękny kontrast, kolory, ostrość. Cud, miód jednym słowem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciekjak Zobacz posta
    Przyznam ze kasa stanowi tu pewien problem, planuje najpierw popstrykać tą 50 i z czasem będe wiedział jakie szkielko dokupic (szeroki kąt na 100% bede chciał kupic w przyszłym roku )
    O kolego, jak sobie 50/1.8 więcej pofocisz, to ciężko cię będzie usatysfakcjonować byle czym.
    Jak szeroko to N12-24, jak tele to 70-200VR, taka ta pięćdziesiątka jest!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    O kolego, jak sobie 50/1.8 więcej pofocisz, to ciężko cię będzie usatysfakcjonować byle czym.

hehe no to szykują się dodatkowe wydatki w przyszłości
    N D800|N 24-70/2.8|N70-200/2.8|N 85/1.4|

Domyślnie

fakt szklo zajeb, ale jak kupisz jasnego zooma to bedzie lezalo i kurz lapalo
    z d80 ladnie pracuje-sam uzywalem, drugi raz bym nie kupil

Wink

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    fakt szklo zajeb, ale jak kupisz jasnego zooma to bedzie lezalo i kurz lapalo
    z d80 ladnie pracuje-sam uzywalem, drugi raz bym nie kupil
    mam Sigme 50-150 f/2.8 HSM - zamknięta zoomoje wewnątrz.. szybka i nie łapie kurzu... i powiem szczerze że często używam do portretowania w plenerze ... piękny bokeh, a plastyka obrazu powala... np:
    więc dobry jasny zoom też może konkurować z 50mm
    Ostatnio edytowane przez vasper31 ; 02-11-2007 o 16:06
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Święte słowa - trudno tej 50 dorównać... i potem każde niemal szkło się słabe wydaje..że mnie nie stać na rzeczone obiektywy to już wolę kupować inne stałki w poszczególnych zakresach niż jakieś ciemne i mydlane zoomy

Ja bym się tylko trochę nie zgodził, że "idealna do portretu" - jest nadal ciut za szeroka do niego (lepsza 85)
    a i bokeh jakoś nie powala. Z kolei do zdjęć w niewielkich pomieszczeniach - za wąska.
    Ale świetna zabawa i nieprawdopodobny stosunek jakości do ceny.

Również szczerze polecam - jak ktoś to ładnie ujął - jest to MUST HAVE każdego Nikoniarza (chyba że ktoś ma 50/1.4).
    Ostatnio edytowane przez Maciex ; 02-11-2007 o 16:07

Domyślnie

fakt, moim skromnym zdaniem do portretu kiepska
    mam sigme 24-70 i wole portret strzelic na 70mm niz 50tka
    zanim nie kupilem sigmy przyznam,ze nie odpinalem 50tki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasper31 Zobacz posta
    50mm f/1.8 <<<< TO JEST BARDZO DOBRE SZKłO!!! super portretówka... można nią cały ślub objechać...
    Objechać to i można ale np. takie ujęcie to raczej ciężko będzie zrobić (zdjęcie z netu, mam nadzieję, że Kalina nie będzie miała za złe)...

Pozdrawiam, Stasio.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów