Witam, Pentax K10D robi ponoć furorę na świecie, kto miał z tym "ustrojstwem" przyjemność....?
wszędzie ochy i achy........
może jakiś użytkownik się wypowie ....?
Pozdrówka Yaro
Szukaj
Witam, Pentax K10D robi ponoć furorę na świecie, kto miał z tym "ustrojstwem" przyjemność....?
wszędzie ochy i achy........
może jakiś użytkownik się wypowie ....?
Pozdrówka Yaro
foto, jazz & more .....
Robi furorę, bowiem ten system jest cokolwiek bardziej rozpowszechniony poza Polską. U nas w zasadzie jeno C, N i za nimi Sony i Olek. K10D to super aparat (pod wieloma względami lepszy od podobnie pozycjonowanego D80) ale nie wchodzi się w system dla jednej puszki...
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
pokażcie mi fajne tele do tego Pentaxa?
[quote]Pentax K10D robi ponoć furorę na świecie, kto miał z tym "ustrojstwem" przyjemność....?[quote]
Wejdz na Polskie forum Pentaxa http://pentax.org.pl/index.php , tam dowiesz sie wiele. Nie jestem w temacie, ale o BF czy FF i K10D jest tam niemalo.
Jak to mowia amerykany: trawa jest zawsze zielensza po drugiej stronie plotu, tak wiec radzilbym pozostanie przy D200 (o ile dobrze pamietam?).
Przynajmniej cos na ksztalt serwisu Nikona funkcjonuje w Polsce. W przypadku Pentaxa tak dobrze to zdaje sie nie ma.
Ostatnio edytowane przez wkrass ; 25-10-2007 o 03:41
Kupił go mój kolega. Ładny, duży wizjer, aparat cięższy ("solidniejszy") od D50, ale grip mi się nie podoba - ręce mam zwykłe, nie za duże, nie za małe.
Jeśli komuś zależy, mogę go poprosić o kilka RAWów
Fiat Lux
Proszę o wskazanie długiego, jasnego tele do przyrody, sportu itp, z silnikiem a nie na śrubokręt.
powodzenia
Trzymałem K10 i z solidnym trzymaniem jak z mydelniczką, ciągle się wyślizguje.
Owszem jest w niej też parę fajności: uszczelki, wizjer, is, światło z manualami na srebrną folię.
Nie powiedziałem, że trzyma się solidnie, tylko że korpus solidny, ciężki.
W ręku trzyma się go tak sobie.
Fiat Lux
Właśnie co do wagi, to byłem zaskoczony, że on taki ciężki. A trzyma się nie za wygodnie, strasznie ciągnie na lewą stronę.
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
Mialem mozliwosc 2 dni popstrykac Kadyszka na pewnym sympozjum.
Body udane (choc ciezko mi szla guzikologia - pewnych funkcji do konca nie rozgryzlem).
Ciezar, uchwyt, grip - bardzo dobrze mi lezaly. Po S3 ciezar nie robi wrazenia.
Duzy wizjer, ubogo informacji pod nim.
Wolny AF (szkla mialem kitowe do dyspozycji)
Slaby AWB
A juz za zadne skarby nie moglem sie dogadac ze swiatlem blyskowym (mialem jakas lampe pentaxa - nie pamietam numeru; nie znam systemu)
Duze szumy
Robilem niestety tylko jpgi, wiec pewnie nie wyczerpalem jego mozliwosci. Udalo mi sie zrobic jednak kilka urokliwych zdjec.
Podsumowujac... Body jest b. udane.
Gorzej ze zdjeciami - trzeba by praktyki. Pewnie po tygodniu uzytkowania zaprzyjaznilbym sie z nim.
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
Skontaktuj się z nami