Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Pentax K10D

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Smile Pentax K10D

Witam, Pentax K10D robi ponoć furorę na świecie, kto miał z tym "ustrojstwem" przyjemność....?
    wszędzie ochy i achy........
    może jakiś użytkownik się wypowie ....?
    Pozdrówka Yaro
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Robi furorę, bowiem ten system jest cokolwiek bardziej rozpowszechniony poza Polską. U nas w zasadzie jeno C, N i za nimi Sony i Olek. K10D to super aparat (pod wieloma względami lepszy od podobnie pozycjonowanego D80) ale nie wchodzi się w system dla jednej puszki...
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

pokażcie mi fajne tele do tego Pentaxa?
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 24-10-2007 o 22:42
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    pokażcie mi fajne tele do tego Pentaxa?
    FA* 80-200/2.8 ? No dobra, łatwiej będzie z Sigmą 70-200/2.8

Domyślnie

Kupił go mój kolega. Ładny, duży wizjer, aparat cięższy ("solidniejszy") od D50, ale grip mi się nie podoba - ręce mam zwykłe, nie za duże, nie za małe.

Jeśli komuś zależy, mogę go poprosić o kilka RAWów
    Fiat Lux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    FA* 80-200/2.8 ? No dobra, łatwiej będzie z Sigmą 70-200/2.8
    Proszę o wskazanie długiego, jasnego tele do przyrody, sportu itp, z silnikiem a nie na śrubokręt.

powodzenia

Trzymałem K10 i z solidnym trzymaniem jak z mydelniczką, ciągle się wyślizguje.
    Owszem jest w niej też parę fajności: uszczelki, wizjer, is, światło z manualami na srebrną folię.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 25-10-2007 o 12:09
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Nie powiedziałem, że trzyma się solidnie, tylko że korpus solidny, ciężki.
    W ręku trzyma się go tak sobie.
    Fiat Lux

Domyślnie

[quote]Pentax K10D robi ponoć furorę na świecie, kto miał z tym "ustrojstwem" przyjemność....?[quote]
    Wejdz na Polskie forum Pentaxa http://pentax.org.pl/index.php , tam dowiesz sie wiele. Nie jestem w temacie, ale o BF czy FF i K10D jest tam niemalo.
    Jak to mowia amerykany: trawa jest zawsze zielensza po drugiej stronie plotu, tak wiec radzilbym pozostanie przy D200 (o ile dobrze pamietam?).
    Przynajmniej cos na ksztalt serwisu Nikona funkcjonuje w Polsce. W przypadku Pentaxa tak dobrze to zdaje sie nie ma.
    Ostatnio edytowane przez wkrass ; 25-10-2007 o 03:41

Uprawnienia umieszczania postów