Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 212

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ja na pokazie canona miałem olbrzymie kłopoty z nowymi jedynkami 1 D i 1Ds. Ostre tam gdzie chciałem mam około 30% zdjęć.
    jakoś wcześniej nie zgłaszałeś tych problemów. przypomniało ci się po 2 tygodniach? naprawdę uważasz, że dwie topowe lustrzanki canona robią tylko co 3 zdjęcie ostre? po co wypisujesz takie bzdury?

może jak już piszesz coś takiego, to pokaż jakieś przykłady z exifem?
    Ostatnio edytowane przez sv ; 24-10-2007 o 10:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    jakoś wcześniej nie zgłaszałeś tych problemów. przypomniało ci się po 2 tygodniach? naprawdę uważasz, że dwie topowe lustrzanki canona robią tylko co 3 zdjęcie ostre? po co wypisujesz takie bzdury?

Sven idź trollować gdzieś indziej - napisał, co napisał i wystarczy - Jacek jest już dużym chłopczykiem i bierze odpowiedzialność za to co pisze i mówi. Znajomy Cannonier też ma problemy ze swoją 1D Mark III, a Canon za bardzo nie chce sie przyznawać, że coś mu nie wyszło i tak sie buja z problemami od paru tygodni. Obojętnie czy topowe, czy też nie - puszki te mają swoje problemy i tyle.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Sven idź trollować gdzieś indziej - napisał, co napisał i wystarczy - Jacek jest już dużym chłopczykiem i bierze odpowiedzialność za to co pisze i mówi. Znajomy Cannonier też ma problemy ze swoją 1D Mark III, a Canon za bardzo nie chce sie przyznawać, że coś mu nie wyszło i tak sie buja z problemami od paru tygodni. Obojętnie czy topowe, czy też nie - puszki te mają swoje problemy i tyle.
    Małe sprostowanie. Canon wymienia lustro Af-a które jest winowajcą całego zamieszania.
    Natomiast co do 1Ds mkIII to dotąd żadne wiarygodne źródła nie podają, że aparat ten ma problemy z AF-em. Więc może przynajmniej dajmy mu szansę. Ja rozumiem radość jaką sprawia niektórym na tym forum potknięcie Canona ale takie rzeczy się zdarzają i nie uogólniajmy tego na wszystkie puszki z napisem C. Zwłaszcza na te których jeszcze nie ma w sprzedaży.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

...gdzie tam problemy z AF w "topowych" modelach u canona...? : http://fotopolis.pl/index.php?n=6485

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    ...gdzie tam problemy z AF w "topowych" modelach u canona...? : http://fotopolis.pl/index.php?n=6485
    No i ciąg dalszy:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6523

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    No i ciąg dalszy:
    auć!

Domyślnie

Sven jest naprawdę bardzo miły jak chce....... sprzedac sprzęt!

pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Małe sprostowanie. Canon wymienia lustro Af-a które jest winowajcą całego zamieszania.
    Natomiast co do 1Ds mkIII to dotąd żadne wiarygodne źródła nie podają, że aparat ten ma problemy z AF-em. Więc może przynajmniej dajmy mu szansę. Ja rozumiem radość jaką sprawia niektórym na tym forum potknięcie Canona ale takie rzeczy się zdarzają i nie uogólniajmy tego na wszystkie puszki z napisem C. Zwłaszcza na te których jeszcze nie ma w sprzedaży.
    Sven pisał o dwóch topowych lustrach Canona - 1Ds III i 1D III, z 1D III kumpel ma problemy i o tym napisałem i jakoś Canon nie jest zbyt chętny, aby wymieniać lustro. Co do 1Ds III o jak dotychczas tylko go widziałem i zdjęć nie robiłem, problemy Jacka z ostrością najprawdopodobniej wynikały z innej obsługi tego aparatu niż ta do której jest przyzwyczajony.

Mi akurat żadne potknięcia, ani Canona ani Nikona, ani Sony czy Pentaxa, ani Olympusa nie sprawiają satysfakcji. Niemniej jednak to Sven do nas przylazł trollować, co niekoniecznie musi nam odpowiadać.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta

Nic mi się nie przypomniało. Moje kłopoty z AF kładę na karb mojej nieumiejętności posługiwania się canonami, a nie na zwalony AF.
    Pisałem o moich kłopotach z obsługą wiele wczesniej. Także na forum canona - post 108 dokładnie opisałem problem - poczytaj
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25111&page=11
    wszystkie podlinkowane zdjęcia są to jpg z puszki, więc mają exif - zobacz. Tylko co da exif w kwestii AF?
    Przekadrowywałem.
    tu masz sporo moich plików, więcej niz dałem tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25111&page=9 - post 82

mam jeszcze kilkanaście oryginalnych plików z własnie taką najmniej trafioną ostrością. Ich nigdzie nie podlinkowywałem by nie słuchać, że nie umiem robić zdjęć. Mam RAW i jpg.
    Jak masz poczte która przyjmie listy prawie 10 MB - podaj mi na PW, wyslę ci takie pliki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów