Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Znowu problem z Digimate III

Witam.
    Do wczoraj wszystko było ok, dysk działał i przegrywałem zdjęcia bez problemu.
    Teraz coś się z.....
    Gdy włączam digimate wszystko jest ok.
    Dopiero gdy włożę kartę CF pokazuje się obrazek z kartą i czerwonym krzyżykiem, a w kółku na dole pojawia się 02.
    Partycje mam w FAT32 więc wszystko powinno być ok.
    Może macie jakieś porady co może być przyczyną, a w ostateczności jakiś poradnik jak DOBRZE sformatować dysk, bo może robie coś nie tak (do tej pory robiłem to przy pomocy Partition Magic .

Domyślnie

moja rada: schowaj ten szit na dno szafy, albo sprzedaj. odkąd robię zdjęcia dla ludzi zrezygnowałem z digimata. zwłaszcza po tym, kiedy w trakcie pracy kilka razy mi zgasł i za cholere nie mozna było sprawdzić, czy cokolwiek zgrał.

odnośnie formatowania dysku - polecam partition magic.
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Wiesz, wszystko fajnie, ale robiąc zdjęcia w Nefach, to 500 zdjęć na 3 tygodnie to trochę mało.
    Wyjeżdżając na wakacje na wieś, gdzie nie ma nawet kompa, trochę trudno ograniczyć się do 3 GB.
    Dlatego właśnie potrzebny mi Digimate.
    Wczoraj byłem na imprezie w Warszawskiej Arkadii.
    I tak się wk......... gdy Digimate przestał działać, że omal nie rzuciłem go o ziemię.

Domyślnie

Dodam jeszcze, że podłączając digimate do kompa dysk jest widziany.
    Problemem jest tylko przegranie zdjęć z karty na digimate.

Domyślnie

jakiej wielkości masz dysk twardy i ile ci pokazuje wolnego miejsca po włączeniu Digimate?
    Czy próbowałeś zgrywac kartę mając diugimate podłączone do zasilania sieciowego?
    Może to słaby akku i wymagający co do prądu dysk? Jakiej firmy dysk?

Wiesz, że usunięcie plików z Digimate wcale nie "podwyższa" mu licznika? Po zgraniu załóżmy wszystkich 60 GB dostepnych na początku trzeba usunąć pliki z dysku i go sformatować -koniecznie! Usunięcie plików bez formatowania nic nie daje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Niedzwiedz a czego używasz? bo ja tez jakos z digimate nie pieje, ale nie widze alternatywy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jakiej wielkości masz dysk twardy i ile ci pokazuje wolnego miejsca po włączeniu Digimate?
    Czy próbowałeś zgrywac kartę mając diugimate podłączone do zasilania sieciowego?
    Może to słaby akku i wymagający co do prądu dysk? Jakiej firmy dysk?

Wiesz, że usunięcie plików z Digimate wcale nie "podwyższa" mu licznika? Po zgraniu załóżmy wszystkich 60 GB dostepnych na początku trzeba usunąć pliki z dysku i go sformatować -koniecznie! Usunięcie plików bez formatowania nic nie daje.
    Dysk mam 20 GB.
    Po włączeniu Digimate pokazuje mi 19 GB.
    Tak próbowałem. Nie dało się. Pojawiły się 3 nowe dyski w tym ten odpowiadający za CF ale nic to nie dało.
    Tak jakby go nie widział.
    Aku jest naładowany na fula.
    Zawsze działał i nie było problemu.
    Dokładnie nie pamiętam jakiej marki jest dysk, ale prawie na 100 % była to seria Travelstar.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Pojawiły się 3 nowe dyski w tym ten odpowiadający za CF ale nic to nie dało.
    Podłączony na USB do kompa powinien pokazywać 3 porty kart pamięci (dyski wymienne) i dysk twardy (digimate) - razem 4 urządzenia.
    nie wiem co jest grane.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

po tym jak porozmawiałem z mini21 jestem prawie pewien że to zwaliłię moduł czytania kart pamieci. dysk czyta a zgodnie z instrukcja taki komunikat jest poazywany jak jest błąd odczytu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów