Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

jakiej wielkości masz dysk twardy i ile ci pokazuje wolnego miejsca po włączeniu Digimate?
    Czy próbowałeś zgrywac kartę mając diugimate podłączone do zasilania sieciowego?
    Może to słaby akku i wymagający co do prądu dysk? Jakiej firmy dysk?

Wiesz, że usunięcie plików z Digimate wcale nie "podwyższa" mu licznika? Po zgraniu załóżmy wszystkich 60 GB dostepnych na początku trzeba usunąć pliki z dysku i go sformatować -koniecznie! Usunięcie plików bez formatowania nic nie daje.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Niedzwiedz a czego używasz? bo ja tez jakos z digimate nie pieje, ale nie widze alternatywy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jakiej wielkości masz dysk twardy i ile ci pokazuje wolnego miejsca po włączeniu Digimate?
    Czy próbowałeś zgrywac kartę mając diugimate podłączone do zasilania sieciowego?
    Może to słaby akku i wymagający co do prądu dysk? Jakiej firmy dysk?

Wiesz, że usunięcie plików z Digimate wcale nie "podwyższa" mu licznika? Po zgraniu załóżmy wszystkich 60 GB dostepnych na początku trzeba usunąć pliki z dysku i go sformatować -koniecznie! Usunięcie plików bez formatowania nic nie daje.
    Dysk mam 20 GB.
    Po włączeniu Digimate pokazuje mi 19 GB.
    Tak próbowałem. Nie dało się. Pojawiły się 3 nowe dyski w tym ten odpowiadający za CF ale nic to nie dało.
    Tak jakby go nie widział.
    Aku jest naładowany na fula.
    Zawsze działał i nie było problemu.
    Dokładnie nie pamiętam jakiej marki jest dysk, ale prawie na 100 % była to seria Travelstar.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Pojawiły się 3 nowe dyski w tym ten odpowiadający za CF ale nic to nie dało.
    Podłączony na USB do kompa powinien pokazywać 3 porty kart pamięci (dyski wymienne) i dysk twardy (digimate) - razem 4 urządzenia.
    nie wiem co jest grane.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

po tym jak porozmawiałem z mini21 jestem prawie pewien że to zwaliłię moduł czytania kart pamieci. dysk czyta a zgodnie z instrukcja taki komunikat jest poazywany jak jest błąd odczytu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podłączony na USB do kompa powinien pokazywać 3 porty kart pamięci (dyski wymienne) i dysk twardy (digimate) - razem 4 urządzenia.
    nie wiem co jest grane.
    Przepraszam, zapomniałem dodać, że pokazuje się też dysk.
    Ogółem, wszystko jest dobrze, tylko nie chce czytać karty, a nie mam innej innego typu, żeby sprawdzić.

Domyślnie

Zaglądałeś mu w paszczę, czy czasem któraś nóżka gniazda karty pamięci się nie zgięła?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Zauważyłem że 2 nóżki (czy jak to się zwie) są wygięte.
    Dziś sprawdziłem z kartą SD i okazało się, że z nią nie ma problemu.

Teraz pytanie: czy i jeśli tak, to gdzie można wymienić wejście kart CF?

Domyślnie

Najłatwiej będzie wyprostować te nóżki. Tylko zrób to precyzyjnie. I po problemie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Uprawnienia umieszczania postów