Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Miałem styczność z CA i... nie chce do tego wracać. Postawiłbym go na równi z Acerem albo niżej... nigdy więcej takiego szita!! Kumpela pracuje własnie w Karen Notebook i mówi żeby tego nie brać bo ludzie nażekają strasznie na nie, jakość wykonania kiepska i często coś im nawala, co chwile jakiś serwis albo zwrot. Pomyśl nad czymś innym np HP/Compaq, Fujitsu-Siemens albo Toshiba. Ja jestem zwolennikiem FS.

Domyślnie

HP/Compaq jest kompromisem jakości i ceny.
    Dell- można nim gwoździe wbijać, ale to już inna cena...
    Toshiba - delikatny, ale za to dobra matryca.
    (to sa moje doświadczenia z laptopami)
    Można wybrać coś lepszego niż CA.
    D600, S12-24 4,5-5,6 / S24-70 2,8 /S50 1.4/ N85 1,8

Domyślnie

mialem CA ... straszne badziewie.... glosny jak cholera, jakis malo wydajny jak na to co prezentowal opis teraz zostalem posiadczem lenovo (IBM) serai T60 i jestem zachwycony... HP tez daje rade jak to sie mowi u mlodziezy np seria NX

Domyślnie

Witam, w dzisiejszych czasach śmiało można składać sobie notka samemu, poczawszy od wyboru kadłubka po modół bt. Niemała tu zaletą jest to, że można wybrać dyski 2,5" 7200, nawet do 250gb, a koszt takiego kadłubka wychodzi o ok 600-1000zl mniej niż takiego samego gotowego. Do wyboru sa przeróżne kadłubki, lecz głównie skupiłbym się na 2 firmach : Compal i Asus (z naciskiem na Compala, naprawde świetna jakość, aha co do gw, to niestety polska 24mc), sam działam na takim notku VBI Asus S37S Santa Rosa 13.3'' WXGA Glare, 965PM, GeForce 8400, DVD-RW i c2d 7200 co kosztowało mnie mniej niz 3500zl, jeśli chcesz wiekszej matryc to: VBI Compal FL90 Santa Rosa 15.4'' WXGA Glare, 965PM,GeForce 8600GT-256,DVD-RW,WC, lub : VBI Compal HEL80 15.4'' WXGA Glare, 945PM, GeForce 7600, DVD-RW

Domyślnie

Thx Dominiq za radę, zamówiłem Compala FL90 Santa Rosa 15.4" z GF 8600GT, do tego proca Core 2 Duo 2.0GHz, 800MHz, 4mb cache, 2Gb ram 667MHz Kingston, Intel Turbo Memory 1Gb i dysk 120Gb 5400 Seagate. Cena tego wszystkiego to 3700zł. A reszcie dziękuję za wybicie mi z głowy CA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Thx Dominiq za radę, zamówiłem Compala FL90 Santa Rosa 15.4" z GF 8600GT, do tego proca Core 2 Duo 2.0GHz, 800MHz, 4mb cache, 2Gb ram 667MHz Kingston, Intel Turbo Memory 1Gb i dysk 120Gb 5400 Seagate. Cena tego wszystkiego to 3700zł. A reszcie dziękuję za wybicie mi z głowy CA
    Nie chcę Cię kolego martwić, ale zarzekając się, kupiłeś właśnie CA, może nawet w takim samym pudełku.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-10-2007 o 18:54
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie martwisz mnie, decyzję podjąłem po dłuższych rozmowach z kumplami z serwisu i posiedzeniu na forach. A pudełko nie jest takie samo A co do sprzętu to okaże się w praniu, kumpel ma takiego Compala już pół roku (tylko że ze słabszą kartą graf.) i pomyka jak burza i to jeszcze na tej nieszczęsnej viście, więc chyba nie będzie tak źle. Do 4 tys. na pewno bym nie miał takiego laptopa. Po prostu szkoda by było płacić kupę kasy za Toshibę, która sie cała świeci jak choinka w święta i do tego ma vistę, którą i tak bym odinstalował, a do tego tylko Core Duo i o niebo słabszą grafikę. Będę miał 2 lata gwarancji, więc aż tak bardzo nie ryzykuję

Oszczędny w słowach Awatar Przemo
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

CA to w USA Compal.Kumpel ma Compala ściągniętego ze stanów i musiał na początek go rozebrać i podłączyć jakieś kabelki,które małe chińskie rączki przeoczyły.Ogólnie jest zadowolony,bo sprzęt nieźle śmiga,tylko matrycę ma tę gorszą i żałuje,że nie dołożył paru baksów do lepszej.
    Pozdrowienia Przemo
    D300,T11-16f2.8,N24-70,TC 1.7,SB600,SanDisk ExtremeIII i IV,Sherpa 600n,B+W MRC UV,Lowepro Sling Shot 200AW.

Domyślnie

Matrycę ma WXGA Glare max rozdzielczość to: 1440x900 tyle jest napisane, a jaka będzie jakość to się przekonam jak go dostane, wtedy będę mógł np. porównać ją z matrycą Toshiby.
    Ostatnio edytowane przez Blister ; 20-10-2007 o 19:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Nie martwisz mnie, decyzję podjąłem po dłuższych rozmowach z kumplami z serwisu i posiedzeniu na forach.
    Twoja decyzja, Twoje pieniądze. Życzę zadowolenia z zakupu, choć szczerze powiem, że szkoda by mi było 4 tys na takie badziewie. Tym bardziej, że da się za tyle kupić zdecydowanie lepszy, choć może gorzej wyposażony. Np Della serii Inspiron z USA. No i spójrz choćby na Allegro w oferty starych komputerów. Oferty te są odzwierciedleniem trwałości. CA, Medionów, Gericomów i pokrewnych w zasadzie prawie nie ma, jest za to mnóstwo IBM'ów, Dell'i, Toshib i podobnych.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów