Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie California Access

Panowie, czy może któryś z Was ma laptopa tej firmy? Właśnie przymierzam się do kupna jakiegoś lapka i tak właśnie myślę nad tą firmą... Wiadomo prym wiodą Toshiby, HP, czy IBM-y, ale czy warto płacić kilkaset zł, za znaczek, wygląd i tą nieszczęsną vistę która MS pcha na siłę. Interesuje mnie dokładnie ten model: http://www.karen.pl/p/pl/4989/notebo...5450_wxga.html
    Mam nadzieję, że nikt mnie nie zabije za podanie linku

Domyślnie

Przewinął mi się przez łapki laptop CA i niestety jakoś wykonania nie była najlepsza. Moim zdaniem warto dopłacić parę stówek do markowego sprzętu. Sam użytkuję thinkpada i muszę powiedzieć, że to pancerna maszyna, ale ma przyzwoitą matrycę i na serio szybko śmiga. Subiektywnie mogę powiedzieć, że lepiej niż inne lapcie z taką samą konfiguracją.

Poza tym nie wydaje mi się, żeby się aż tak dużo dopłacało za znaczek, porównaj parametry
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

No właśnie siedzę i porównuję i zaczynam sie powoli w tym wszystkim gubić... I szkoda, mi dać 4tys. za Toshibe która będzie mieć procka C2D, ale za to zintegrowaną grafikę i do tego 2 kości po 512mb ram, które będzie trzeba odrazu sprzedaż żeby zapakować 2x1Gb lub jedną kość 2Gb.

Domyślnie

Pogadaj ze sprzedawcą, o ile nie kupujesz w markecie to myślę, że nie będzie problemu ze zmianą konfiguracji.
    Swoją drogą zintegrowanej grafy nie polecam. Lepiej dopłacić i nie mieć problemu z zabieraniem ramu przez grafę

Domyślnie

Lapka zamierzam zakupić w karen notebook lub w jakimś innym sklepie z komputerami, rozmawiałem z kolegą który pracuje w taki sklepie i mówił, że te lapki są godne polecenia, spezdał już ich kilkanaście i póki co żaden nie wrócił. Ale nie chcę podejmować decyzji na podstawie jednej opini dlatego pytam i tu

Domyślnie

Może coś się pozmieniało, bo CA klikałem ze 4 lata temu, ale tak jak mówię, jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia i możliwe, że te lapki dają radę, ale nie jestem ci w stanie powiedzieć jak będą wyglądały np. po roku używania

Domyślnie

Na pewno po czasie ponad roku to będzie trzeba go sprzedać, żeby zmienić na coś świeższego, zanim gwarancja się skończy
    Ostatnio edytowane przez Blister ; 16-10-2007 o 19:41

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    (..)żeby zmienić na coś świerzszego
    Blister! Nie przynoś naszej wsi wstydu!

Domyślnie

Ups, wkradł się błąd, trzeba skorektorować Tak to jest jak się pisze za szybko:P Przepraszam Pana moderatora za ten błąd
    Ostatnio edytowane przez Blister ; 16-10-2007 o 19:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Panowie, czy może któryś z Was ma laptopa tej firmy?
    Miałem styczność z wieloma egzemplarzami różnych modeli tej marki. Niestety nie znam żadnego, który jeszcze działa. To są typowe składaki z chińskich części no-name, dystrybuowanych przez kilku naszych importerów. Jeszcze gorsze niż Gericom i Maxdata. Porównywalne z actionową Actiną. Jakość słaba, wydajność słaba, awaryjność duża.

PS. Laptopa nie wybiera się po procesorze, pamięci, dysku i wyświetlaczu. Te elementy mogą być takie same w skrajnie różnych jakościowo komputerach.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 19-10-2007 o 12:44
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów