Close

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Canon - 40D

Domyślnie Canon - 40D

Widzę wielką dyskusję o 1d, ale tak dla mnie to właśnie 40d jest sporym zaskoczeniem. oto dlaczego:
    - uszczelnili go wreszcie
    - af krzyżowe
    - obudowa magnezowa
    - cena - nowy 40d stoi niżej niż używane 30d pół roku temu.
    Canon poszedł w zupełnie inny kierunku co nikon. My mamy d40 za jakieś 2 d80 za jakieś 3 i d300 za jakieś 6 tysięcy
    oni maja 400d za jakieś 2, 40d za 3 i 5d za 7 tysięcy. szczerze wolę tamten rozkład. Wiem, że d300 oferuje więcej, ale jednak za ta kasę to 40d jest świetną okazją. Co Panowie i Panie na to?

Domyślnie

...nie przekonałeś mnie do zmiany systemu...
    ps. Kiedyś miałem 20d i zmieniłem system...

Domyślnie

nie planowałem ale jednak uważam, że canon ma lepszy rozkład cenowy niż nikon. za cene 3 tys mamy jednak aparat z półki wyższej niż d80.

Domyślnie

Ja myślę o D3 a tutaj canon ma gorszy "rozkład cenowy"... Ale wracając do tematu to to co mnie w 20d najbardziej wnerwiało to słaby AF, ergonomia i brak pomiaru punktowego, ...do uszczelnień nie przywiązywałem wagi. Teraz AF (...krzyże) i pomiar punktowy już są.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    - uszczelnili go wreszcie
    - af krzyżowe
    -uszczelnili 2 zaslepki czy gniazda, a nie całe body
    - a to jakas rewelacja?

cena 5d jest niska, ale to jednak 8 tys dla body lada chwila odchodzącego z rynku. Jak chcesz to popatrz na cenę D200 (nie cierpię porównań pod kątem cen aparatów o różnym przeznaczeniu), które kosztuje 4,5 tys.

jak chcesz porównac cenę D300 to wypadnie ci drogo w porównaniu do 40D.

jak wyjdzie nastepca 5D to będzie trzeba porównac je do nikonowskiego FX - czyli do D3. I zobaczymy jak to wypadnie. Pewnie więcej MP, "oszczędniejsze" w funkcjach i o kilka MPx wiecej. Tez jestem ciekaw ceny.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    -uszczelnili 2 zaslepki czy gniazda, a nie całe body
    - a to jakas rewelacja?

cena 5d jest niska, ale to jednak 8 tys dla body lada chwila odchodzącego z rynku. Jak chcesz to popatrz na cenę D200 (nie cierpię porównań pod kątem cen aparatów o różnym przeznaczeniu), które kosztuje 4,5 tys.

jak chcesz porównac cenę D300 to wypadnie ci drogo w porównaniu do 40D.

jak wyjdzie nastepca 5D to będzie trzeba porównac je do nikonowskiego FX - czyli do D3. I zobaczymy jak to wypadnie. Pewnie więcej MP, "oszczędniejsze" w funkcjach i o kilka MPx wiecej. Tez jestem ciekaw ceny.
    Myślę, że następca 5d będzie kosztował, w okolicach 10k.

Domyślnie

no tak ale porównywanie 5d i d3 nie ma sensu5d jest wybitnie do studia, a d3 to raczje reporterka. Bardziej zadziwiła mie cena, która jest niższa od poprzedniczki o ponad tysiąc - miła niespodzianka dla posiadaczy canona. Trzymałem 40d w łapach i może nie jest to ideał, ale całkiem ładnie pasował w dłoni.

Domyślnie

1. 40D nie jest wcale uszczelnione. te pseudo - gąbeczki ( i to na niecałym obwodzie ) to jakiż żart a nie uszczelnienia... podobną kpiną jest lcd tego aparatu...
    2. Gdzie Ty widziałeś 40D za 3 tysiące złotych ??

Poza tym to naprawdę świetne body w dobrej cenie.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Arturze ja widzialem u siebie za mniej niz 3tys ale aparacik mi sie podoba i jakbym teraz kupowal cos z C to chetnie bym sie takim zaopiekowal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Arturze ja widzialem u siebie za mniej niz 3tys ale aparacik mi sie podoba i jakbym teraz kupowal cos z C to chetnie bym sie takim zaopiekowal
    Poki co jednak w PL 40D kosztuje 4K

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów