Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Zalety Fuji

Domyślnie

Mnie ostatnio także męczy temat Fuji S5 kontra D300 co prawda kupno planuję dopiero na wiosnę ale cały czas się zastanawiam czy ta poszerzona dynamika w fuji faktycznie jest tak ekstra, puszkę będę używał głównie do focenia pejzaży więc zdawałoby się że idealnie pasuje, pytanie jak będzie to wyglądało z D300 który ponoć ma mieć dynamikę na poziomie 5D a jest konstrukcją nowszą z kilkoma przydatnymi funkcjami, których nie ma fuji. Może jakiś łaskawca wrzuciłby jakieś fotki z Fuji robione z osławioną rozszerzoną dynamiką, najlepiej naświetlane na światła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cygan Zobacz posta
    Mnie ostatnio także męczy temat Fuji S5 kontra D300...
    Jeżeli Cię to męczy to przede wszystkim musisz poczekać na D300 - wtedy będziesz miał możliwość realnego porównania. Na dziś pamiętaj, że 12 MP Fuji jest już w puszce interpolowane, a w D300 12 MP jest (będzie) rzeczywiste. Przy Twoich plenerach i chęci dużych powiększeń może mieć to znaczenie.

Domyślnie

jak dla mnie 6 mpix jest wystarczające robiłem już duże powiększenia swoich prac i nie było problemu z jakością itp. bardziej interesuje mnie rozpiętość tonalna no i rozdzielczość matrycy.

Domyślnie

Moim zdaniem też warto poczekać i porównać bezposrednio d300 z s5-chociaż obawiam się że wybór nie będzie łatwy, bo ten chwyt z podwójnymi pikselami w fuji działa i trudno tego efekt czymś zastąpić) Kolego cygan, zapytaj forumowicza Niedżwiedzia o zdanie nt. s3 i 5d- miał oba i pewnie ma bezpośrednie, osobiste doświadczenia.
    Tak na marginesie, s5 na allegro już za 5099, a w pixmanii za ok.4500-żeby tylko zbyt szybko nie skończyli produkcji
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

przeczytałem wszystkie tematy na tym forum w tym także wypowiedzi Niedźwiedzia, także cały net zwiedziłem za informacją właściwie czekam tylko na opinie i sample z D300

S5 pro, S8mm, T17-50 2.8mm, N35mm 1.8, N50 1.4D, N85 1.8D, 10-20 sigma, nikon D7100
    https://radoslawsobik.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sradek Zobacz posta
    dużo PS-a ale efekty piękne

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów