Nic nie stoi na przeszkodzie aby nie czekać do wiosny a skorzystać jeszcze do czasu zamknięcia mm z opcji, która tam Tobie odpowiada.
Ograniczenia czy też przeszkody mamy tylko we własnej głowie, to nie są obiektywne przeszkody, po prostu zmiany są nieodwracalne i albo umiemy się w nich znaleść albo nie.
Podstawą tak czy inaczej, do nawiązywania wspóprac, jest własne porfolio. Ogólnie jesteśmy w stanie bez problem znaleźć np modelkę, której poziom portfolio odpowiada naszemu. Nie liczmy na to że znajdziemy chętną osobę na TFP, jesli jej PF jest dobre a nasze nie. nie
I to tak działa, po prostu. Oczywiście możemy znaleźć modelkę z dobrym PF, dziś to żadnen problem i zaproponować wynagrodzenie, jesli podejrzewamy iż nasze PF nie jest dla niej interesujące i nie zgodzi się na TFP.
Podsumowując - podstawa do łatwego nawiązywania znajomości pod kątem zdjęć, to nasze dotychczasowe portfolio. Stąd warto sobie przygotować, np na ig, portfolio pod tym kątem, aby coś już pokazać co robimy, na jakim jesteśmy etapie, itp itd.
PF to kij który ma dwa końce.
- - - - kolejny post - - - - - -
Na chwilę obecną, mam tyle znajomych dziewczyn które pozują, że nie mam potrzeby szukać modelki której nie znam, bo np nie wiem jak wygląda na żywo, jak zachowuje się przed obiektywem, itp Ale też przeglądając PF innych foto, mogę zainteresować się modelką której nie znam i uderzyć do niej bezpoścrednio przez ig.
Z racji tego ze mm ma złą ogólnie opinię, pozujące młode dziewczyny, obecnie nie korzystają z mm, są na ig, pełno ich tam, do wyboru do koloru.
Dzisiaj problemem jest sensowny pomysł na zdjęcia, co chcemy zrobić, a nie znalezienie modelki.
- - - - kolejny post - - - - - -
Taka mała dygresja - spodziewałem się @BeatX takiej a nie innej odpowiedzimoze nie konkretnie od Ciebie ale że ktoś właśnie napisze, że "coś wolę, coś mi odpowiada z tym całym mm, który za chwilę zniknie", ze fb czy ig złe, itp itd, znam to forum i wiem jaki sposób myślenia tutaj dominuje. To jest tzw "syndrom nikoniarzy", fajny obiektyw ale wolałbym mniejszy, fajne body ale nie dodali tam czegoś co bym wolał. Fajna modelka, ale po co te tatuaże. Nie skupiacie się na pozytywach, drążąc minusy, o które i tak otoczenie nie dba, poza wąskim kręgiem kilku dinozaurów, sam nim jestem z racji daty urodzenia, jednak taki sposób myślenia jest mi zupełnie obcy.
To jest stawianie siebie w centrum, nie zdając sobie sprawy, że otoczenie o to nie dba. Duzo wpisów, dużo pisania, dyskusji o mało ważnych z punktu widzenia fotografi sprawach, podczas gdy ten cały "zmarnowany" czas należaloby przeznaczyć na realne działanie w fotografii, nie kiedyś tam, ale dziś teraz, już. Bowiem w tym "kiedyś tam" bedzie już jakieś doświadczenie, przebyta droga, a wtedy "w tym kiedyś w przyszłości" inni sami Was będą znajdować![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
tak jest! 

Skontaktuj się z nami