Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Co po D3

Domyślnie

Z tymi danymi, to wcale nie musi tak być. Można przetwarzać tylko część danych (prostokąt poziomy lub pionowy) w zależności od wybranego położenia kadru. A że matryca droższa, to jest oczywiste.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z lustrem jest problem, bo nie jest łatwo zmusić je to wymachiwania z prędkością ponad 10kl/sek, na pewno wydłużenie go o 12mm by w tej kwestii nie pomogło.
    Coś mi się obiło o uszy że ktoś zrobił jakieś półprzepuszczalne lustro, które nie wymaga kłapania nim ale to musi się odbić na ilości światła docierającego do matrycy no i na jakości zdjęć pewnie też.

Domyślnie

A ja bym chciał dwie zabaweczki. Mianowicie konwerter (oczywiście taki bez straty jakości optycznej ), ze zoomem, żeby można było ustawiać "krotność" od powiedzmy 1x do 2x i coby ze wszystkimi szkiełkami było AF-S i VR. Niestety wiem , że czegoś takiego nigdy nie zrobią. I druga zabaweczka to matryca z "dynamicznym" dopasowaniem czułości obszarów pixli, do pomiaru matrycy mierzącej światło. Oczywiście z możliwością wyłączenia i stopniowania tej opcji. Ale coś takiego pewnie wcześniej, czy później doczekamy.
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zikon Zobacz posta
    Coś mi się obiło o uszy że ktoś zrobił jakieś półprzepuszczalne lustro, które nie wymaga kłapania nim ale to musi się odbić na ilości światła docierającego do matrycy no i na jakości zdjęć pewnie też.
    Głównie Canon robił i było toto ciemnawe.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 05-10-2007 o 13:30

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A Olek nie? chyba tez...

Co do TC AFs/VR - to z tego co pamietam to byl taki tc ktory pomagal manualnym obiektywom ostrzyc, trzeba bylo miec do tego puche z AF. Z AFs by bylo chyba trudniej natomiast VR bylby git patentem i pewnie szedl by jak cieple bulki ale tym samym nikt by nie kupil pewno nowych telegrafow z vrkami

A z zyczen to mnie wystarczy D3 [chociaz jakby zrobili D3 z matryca D300 odrobine stuningowana i z cropem HSC znanym z D2xa to bym tez nie pogardzil ].

I czemu wszyscy mysla tylko o puszkach - niech odswieza swoje piekne staleczki i bedzie git

Domyślnie

a może by tak jeszcze dołożyć automat do kawy jeśli ktoś będzie robił zdjęcia na całonocnej imprezie bedzie jak znalazł. Ludzie spokojnie aparat ma robic fotki, przecież pionowe zdjęcie też da się robić bez gripa. Pzdr)
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zikon Zobacz posta
    Toć przecie w Olimpusach E-10 oraz E-20 były półprzepuszczalne pryzmaty.

Wiem, bo E-10 był moim pierwszym cyfrowym aparatem do studio

Domyślnie

A ja się tak czasem zastanawiam, kiedy producenci cyfrowych puszek wymyślą, że zamiast tego głupawego i ciemnego podglądu GO, z którego mało kto korzysta (bo praktycznie się nie da), można w wizjerze, po naciśnięciu tego magicznego guzika, wyświetlać numeryczne informacje o głebi ostrości. Wyświetlać odległość początku GO, odległość końca GO, albo szerokość GO. Mają z obiektywu typu D odległość ostrzenia, mają ogniskową, mają przysłonę, czyli nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to wszystko poprzeliczać i na żądanie gdzieś wyświetlić. W końcu siedzą tam wszędzie mikrokontrolery, a wzory na GO nie są zbytnio skomplikowane. A może tylko na to jeszcze nie wpadli?
    Jacek

Domyślnie

ja to bym chciał zintegrowany bluetooth i wymianny tyłek tak jak w średnim i dużym formacie - matryca razem z procesorem - komu co trzeba by dokupował :P - poza tym jeśli otwór bagnetu ogranicza - to powiększyć - robić nowe szkła a do starych dać specjalny adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    można w wizjerze, po naciśnięciu tego magicznego guzika, wyświetlać numeryczne informacje o głebi ostrości.
    Obawiam się, że sprawa głębi ostrości wymyka się "numerologii".
    Na odbitce 10x15 znacznie trudniej uzyskać małą głębię ostrości, niż na odbitce 30x45

Dlatego jest podgląd i każdy widzi, co widzi ( o ile coś wogóle widzi )

Ale Wi-Fi montowane na stałe.. albo chociaż karta sieciowa

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów