Idź za propozycjami. Nic się nie stanie, najwyżej Windę rozwalisz...![]()
Szukaj
Idź za propozycjami. Nic się nie stanie, najwyżej Windę rozwalisz...![]()
znalazłem już
to jest totalnie inne
Ostatnio edytowane przez fafniak ; 03-02-2025 o 00:32
Jak w Win - Programy>Ustawienia>Yast>Program rozruchowy
cieżko się przestawić
YaST to coś w rodzaju Panelu Sterowania. Tam przeprowadzasz co istotniejsze konfiguracje.
@fafniak - jak będziesz tak zmieniał posty, że po zmianie moje wcześniejsze tracą sens, to nie pogadamy...
Wkurzyłem się, grrr...
A to mój wcześniejszy z 16:31 i odpowiadałem na Twój z 16:28, który trafił szlag...
Ostatnio edytowane przez Ligo ; 03-02-2025 o 05:18
No przygody widzę były w niedzielę z linuxem
Na każdym linuxie jest komenda sudo get-apt install...
- - - - kolejny post - - - - - -
Panowie, a nie szkoda Wam na to czasu?
Poza tym Mint też posiada graficzne repozytorium programów, tak jak w OpenSusie. Trzeba poszukać w graficznym interfejsie.
Do foto warto spojrzeć w ten zestaw programów na fedorce https://fedoraproject.org/labs/design-suite
Od razu będzie gotowy Linux z zestawem aplikacji do grafiki oraz jakiś program do profili monitora. Sprawnie i bez kombinacji szczególnie jeśli nie znamy linuxa i procesów instalacji. Podaje najłatwiejsze rozwiązanie, nic tylko skorzystać z linka. Oczywiście można to sobie po instalować na dowolnym linuxie ale będzie to trochę trwało. Jeśli pojawi się jakiś problem to niestety, trzeba jednak trochę wiedzieć jak ogarnąć temat za pomocą komend. Ale jest przygotowany zestaw dla foto i grafików. Ściągamy instalujemy cały pakiet i gotowe.
Ostatnio edytowane przez cybulski ; 03-02-2025 o 06:42
linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|
@Ligo - sorka - myśląłem że zdążę, zanim przeczytasz i odpowiesz
Wiem jak traktuje tego typu "udogodnienia" moja żona. Czy to jest konieczne w takim domowym lapku? Wydaje mi się że nie ma potrzeby? Kursy to będzie się pojawiało? Jakiś kolejne hasło trzeba będzie używać?
Jak daję "Anuluj" to kolejny raz pyta się o hasło do sieci Wifi
A po wprowadzeniu hasła ponownie wyskakuje powyższy ekran
Jak to obejsć?
Żeby zapamiętał to hasło
Jak nacisnę "Dalej" to stwierdza że nei ma żadnego hasła w systemie (pomimo tego że wprowadzałem hasło do wifi !!!)
I że mam utworzyć jakieś hasło
Do wifi nie podłączył się
Zmieniłem w opcjach na tego blowfisha i aktywował się przycisk "zakończ"
raaany
zero opisu, pomocy ze strony systemu...
Skontaktuj się z nami