Close

Strona 51 z 53 PierwszyPierwszy ... 414950515253 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 529

Domyślnie

Do Matina nie mam w zasadzie żadnych zastrzeżeń - oprócz tego, że zajmuje mi sporo miejsca w torbie. Slide Lite "na oko" jest sporo cieńszy i - znów "na oko" chyba by tego miejsca zajmował mniej (choć może się okazać, że wcale nie - bo dłuższy, bo sztywniejszy, bo oko ślepe...). Możliwość zmiany paska też wydawała mi się fajna, ale po namyśle nie wiem czy kiedykolwiek bym zniej korzystał, a obecność/wielkość/drapalność tych klamer właśnie mi się przetała podobać. Jeszcze doomam, ale może jest coś jak lite ale bez tego cudownego systemu kotwiczek PD?
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Matin z przedłużką też ma klamerki. Wyglądają trochę popierdółkowato, ale trzymają i można łatwo odpiąć.

Ps. Kupiłeś spory aparat a chcesz zyskać miejsce w torbie na grubości paska?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matiF Zobacz posta
    – regulacja długości paska. Odblokowujesz uchwyt, ustawiasz długość i blokujesz.
    Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    sporą zaletą jest klamra na pasku: jeden ruch - luzujesz klamrę, drugi ruch - zmieniasz długość paska i kolejny ruch blokujesz klamrę z powrotem.
    Możecie napisać o jakiej wersji paska PD Slide piszecie? Dostałem pasek Lite (identyczny jak tu: https://peakdesign.pl/p/pasek-szyje-...kich-aparatow/) w gratisie do korpusu aparatu. Mam na nim takie aluminiowe dzwigienki, ale one nie zmieniają nic w sposobie regulacji paska, sprzedający mnie poinformował, że to tylko dla wygody chwytu, nie jest to element wpływający mechanicznie na sposób "posuwu" mocowania paska. Z tego co piszecie, to może mam jakiś starszy model, albo ta dźwignia "działa" tylko w innych wersjach paska? A może sprzedający trochę mnie wkręcił?

Co do samego paska, to właśnie się dowiedziałem ile on kosztuje. Jak dla mnie ta cena jest jednak sporo zawyżona, bo fakt że pasek jest ładny i wygląda na trwały (na moim właściwie nie widać śladów zużycia), to jednak po 10 dniach używania już wyszły pierwsze mankamenty: w rękawiczkach trudno jest wypiąć kotwicę (nosząć aparat na szyi używam tradycyjnego zapięcia, ale bardziej mi odpowiada pozycja na biodrze - wtedy używam kotwiczki na spodzie korpusu). Wg. mnie ta prowadnica na kotwiczkę powinna być dłuższa, żeby pasek nie miał styczności z "pastylką" kotwiczki. Część antyoślizgowa na zimowej kurtce nie sprawia żadnej różnicy (może przestała, ale też nie widzę sensu płacenia za taki dodatek, który po 2 latach przestaje działać). Przekręcanie paska nie jest zbyt wygodne w rękawiczkach, a przy pochyleniu aparat zsuwa się dokładnie tak samo, jak na "śliskiej stronie". No i na koniec: na zimnie pasek chyba "sztywnieje" i trudniej na nim regulować długość...

Podsumowując - jako coś, co dostałem, to pasek jest bez porównania lepszy, od oryginalnego, ale za 300zł powinien być bardziej przyjazny w użyciu, zwłaszcza, jeśli rzeczywiście posiadam wersję v3....

Domyślnie

Nie pamiętam, ale chyba właśnie Lite mam, i jak najbardziej dźwignie na pasku robią - a jak, to widać w 30 sekundzie filmiku zmieszczonego na stronie produktu (link, który dawałeś).
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Ps. Kupiłeś spory aparat a chcesz zyskać miejsce w torbie na grubości paska?
    No oczywiście, nie dość, że aparat jest krowa i potrzebuję kontenera żeby go przenosić, to jeszcze mam dodatkowego miejsca na pasek szukać?
    Nie no, serio - wstępnie pogodziłem się z tym, że Nikon w każdej postaci (poza 1, xD) jest większy od Sony z którym Nikona przez lata zdradzałem, ale staram się ten dysonans jakoś minimalizować
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.

Domyślnie

Bądź konsekwentny. Kup taką torbę, która pomieści także solidny pasek

Domyślnie

Never!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wind Mill Zobacz posta
    Nie pamiętam, ale chyba właśnie Lite mam, i jak najbardziej dźwignie na pasku robią - a jak, to widać w 30 sekundzie filmiku zmieszczonego na stronie produktu (link, który dawałeś).
    no właśnie, że na tym filmie widzę tylko to, że te dźwignie się zatrzaskują, natomiast nie ma jasnej informacji, że coś blokują... Czy rzeczywiście na Twoim pasku czuć różnicę w pracy w różnych położeniach tej klamry? Jak ją oglądam, to nawet nie widzę elementu, który miałby wykonywać jakąkolwiek pracę. Pytam z dociekliwości, jak się dowiem, że to powinno działać, to rozbiorę zatrzask i poszukam przyczyny awarii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    U mnie też od zakupu minęło kilka katarów i sobie z ciekawości sprawdziłem ile mnie cyfrowe policzyli za slide dużego. 165 pln.
    az sprawdzilem aktualne ceny.

troche drgnelo i jest taniej, ale w NL to nadal 80 EUR za duzy Slide. w DE jest podobnie. na wiosne bylo prawie 90 EUR, a w PL z reguly te ceny sa po niekorzystnym przeliczniku EUR na dodatek stad szacowalem na 300 PLN uzywki.

165 to tanio i to juz se chyba ne vrati

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Teraz widzę sporo drożej, ale żeby 3 stówy za używkę? U was może i tak, tu za tyle chodzą nówki. Można oczywiście filozoficznie napisać, że to skandaliczna cena jak za kawałek materiału itd.
    mozna, ale ja chetniej przeliczam na EUR za rok uzytkowania i PD wyjda pod tym wzgledem taniej niz niejedna alternatywa. a do tego sa fajne w uzytkowaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyk Zobacz posta
    no właśnie, że na tym filmie widzę tylko to, że te dźwignie się zatrzaskują, natomiast nie ma jasnej informacji, że coś blokują... Czy rzeczywiście na Twoim pasku czuć różnicę w pracy w różnych położeniach tej klamry? Jak ją oglądam, to nawet nie widzę elementu, który miałby wykonywać jakąkolwiek pracę. Pytam z dociekliwości, jak się dowiem, że to powinno działać, to rozbiorę zatrzask i poszukam przyczyny awarii
    Blokują aktualne położenie długości paska. W tym cała zabawa. To logiczne. Jeśli twój tej właściwości nie ma to może dlatego dostałeś go w gratisie (?).
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 51 z 53 PierwszyPierwszy ... 414950515253 OstatniOstatni