Twojego pytania nie odebrałbym ironicznie. Ten pasek 50zł nie kosztuje.
Mam Slide. To, co mi się podoba:
– kotwice. Jeżeli masz np. dwa korpusy to możesz wziąć jeden pasek i szybko przepinać go między nimi.
– regulacja długości paska. Odblokowujesz uchwyt, ustawiasz długość i blokujesz.
– jakość i materiał, z którego jest wykonany - jest na bardzo dobrym poziomie i tu niczego nie mogę zarzucić.
Neutralnie: cześć szyjna myślałem, że będzie miękka. Nie jest, ale jest usztywniana. Przy chowaniu do torby to minus. Jak często chowam sprzęt, to skręcają się linki przy kotwicach (ale to nie kwestia paska). Linki jeszcze są całe
Klamrą nie porysowałem korpusu, ale korpus chowam do wkładu, a pasek układam między wkładem a materiałem torby.
Minus: cena.
Slide jest dobry do noszenia cięższych i większych zestawów, ale nie jest tak, że się nie odczuje na szyi wagi D700 + 80-200 2.8. Odczuje się. Jak szukasz do mniejszego zestawu – raczej lite.
Ostatnio nosiłem F4s ze stałką, więc na ramieniu wisiał ponad kilogram, ale był za szeroki dla niego.
Najlepiej, jakbyś mógł sprawdzić organoleptycznie, czy Ci pasuje. Czy warto? Trzeba samemu podjąć decyzję.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami