Close

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Wątek: Serwis Nikona

Domyślnie

Już wysłałam kilka dni temu...Na stronie wyczytałam coś takiego 'Prosimy o nieprzysyłanie oryginału dowodu zakupu', a więc zrobiłam ksero i wysłałam (niestety nie podpisałam...Nie wiedziałam, że muszę ;/ ). Napisałam opis usterki, numer seryjny, moje dane, ale nie pisałam żadnego spisu rzeczy, które wysłałam...Poza tym, aparat nie byl zakupiony w Polsce, tylko w Niemczech, a więc wysłałam kartę gwarancyjną Nikon Europe, a nie Nikon Polska...Mam nadzieję, że to nie spowoduje żadnych problemów ;/ W końcu gwarancja obejmuje całą Europę, prawda?

Domyślnie

to teraz ja opiszę swój przypadek z dnia dzisiejszego. Wsyłałem miesiąc temu 70-300VR Nikkora do serwisu, przez sklep, w którym kupowałem. Objawy tutaj: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=34842. Dzis obiektyw przyjechał. Podłączam do puszki, wszystko super ale... NIE DZIAŁA STABILIZACJA!! Sprawdzałem inny 70-300VR na swojej puszce i sklepowej d80. Wszystko działało rewelacyjnie. Litości!! Co za matoły tam pracują?! Naprawili jakąś pierdołę w elektronice, ale nie działa stabilizacja a zdjęcia wychodzą przepalone! Poprostu zrobili gorzej niż było! Nie wiem czy mam płakać czy się śmiać... A jutro jadę do Częstochowy na zlot szkół papieskich! Z tego miejsca chciałbym pozdrowić pracownika, który zajmował się moim obiektywem. Serdecznie dziękuję!
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krootki Zobacz posta
    to teraz ja opiszę swój przypadek z dnia dzisiejszego. Wsyłałem miesiąc temu 70-300VR Nikkora do serwisu, przez sklep, w którym kupowałem. Objawy tutaj: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=34842. Dzis obiektyw przyjechał. Podłączam do puszki, wszystko super ale... NIE DZIAŁA STABILIZACJA!! Sprawdzałem inny 70-300VR na swojej puszce i sklepowej d80. Wszystko działało rewelacyjnie. Litości!! Co za matoły tam pracują?! Naprawili jakąś pierdołę w elektronice, ale nie działa stabilizacja a zdjęcia wychodzą przepalone! Poprostu zrobili gorzej niż było! Nie wiem czy mam płakać czy się śmiać... A jutro jadę do Częstochowy na zlot szkół papieskich! Z tego miejsca chciałbym pozdrowić pracownika, który zajmował się moim obiektywem. Serdecznie dziękuję!
    wysylales przez sklep? no to luz. niezgodnosc towaru z opisem i chcesz nowy.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Ja rowniez musze pochwalic serwis NP. Aparat zawiozlem osobiecie. Problelem bylo to, ze aparat caly czas pokazywal baterie w pelni naladowana. Nagle pokazywal 0 i aparat sie wylaczal. Tak jakby wiedzial tylko co to jest 100% i 0%.
    Aparat zostawilem, 3 tygodnie na naprawe (14 dni roboczych). 15 dnia roboczego Pani dzwoni ze aparat do odebrania. Pojechalem, odebralem. Serwisant nie stwierdzil zadnej usterki. No to im mowie ze jestem pewien ze usterka jest. "Niemozliwe - serwisant ma sprzet do testowania modulu zasilania i jest wszystko ok".
    Problemem bylo to, ze podczas gdy aparat lezal w serwisie minela mi gwarancja. Co jak sie teraz jednak okaze ze jedak jest uszkodzony? Bez problemu, mam przysjc, i powiedziec ze nie naprawili. Pojdzie do kierownika i on stwierdzi co dalej.
    Generalnie jestem zadowolony, albo raczej nei jestem niezadowolony. Probowalem sie dodzwonic przez 2 dni. Nie udalo sie. Albo trafialem na zajete, a jak byl normalny sygnal to nikt nie odbieral. Na maila tez nie odpisali.
    Daje im 3/5
    Miejsce na Twoją reklamę.

Domyślnie

valwit - co maszdokdnie na mysli?
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krootki Zobacz posta
    valwit - co maszdokdnie na mysli?
    to ze reklamowales w sklepie, obiektyw dalej jest niesprawny, wiec niech wymienia.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

No to teraz moja kolej na opisanie nieskończonych jeszcze przygód z serwisem. Otóż, dnia 15.08.07 kupiłem sobie d40, zrobiłem nią raptem 100 zdjęć(pracowałem, nie miałem czasu na focenie) no i tak się stało ze dnia 26.08.07 aparat zdechł(czyli "pochodził"(zbyt mocne słowo zważywszy na to że użyłem go może 2x) 11 dni)... Co zdechło opisałem w tym wątku: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=34732
    Do czego zmierzam mija 5 tydzień a ja nie mam żadnych informacji dotyczących naprawy. Od tygodnia próbuje się dodzwonić do serwisu Nikona, ale dochodze do wniosku ze podpada to pod pewien rodzaj masochizmu, gdyż dzwonie codziennie, mniej więcej tak co godzinę(zatrudniłem rodzine:P:P) i jeszcze ani razu nikt nie odebrał telefonu, wysłałem kilka maili ale tak samo... jak grochem o ścianę. Bez przerwy molestuję też rybnicki Media Markt gdzie sprzęt został zakupiony ale też bezskutecznie, ludzie z MM też nie mogą się tam dodzwonić i jedyne czego się dowiedziałem to to, że sprowadzają jakieś części z Holandii i ze może to potrwać nawet 3 miesiące... normalnie, dla mnie to jest paranoja. Stosunek 11dni do 3-4 miesięcy mnie głęboko niesatysfakcjonuje. Tak się zastanawiam na cholere mi ten aparat... bo równie dobrze mogłem go nie kupować... poczekać 3 miechy i kupić sobie coś lepszego... CDN.

Domyślnie

szkoda, że nie powołałeś się na niezgodność towaru z umową i nie poprosiłeś o wymianę na nowy

Domyślnie

Tak, tylko wcześniej miałem wysłanego "Cashbacka" więc wymiana na nowy raczej nie wchodziła w gre:/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piwko86 Zobacz posta
    Tak, tylko wcześniej miałem wysłanego "Cashbacka" więc wymiana na nowy raczej nie wchodziła w gre:/
    A to niby dlaczego?
    Gdzie kupiłeś aparat?
    W supermarkecie czy gdzie?
    Przecież niezgodność to sprawa sprzedawcy który sprzedał ci aparat, a promocja CASH BACK to sprawa Nikona.

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów