Close

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: Serwis Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez felix Zobacz posta
    ONA: To jak ja mam pana aparat znaleźć wśród SETEK MILIONÓW które przychodzą...
    To jest dobre, buhahahahahaha.... setki milionów aparatów

Domyślnie

a ja dziś dzwonie i mówię:
    ja: mam martwego pixela chcę przesłać kurierem do państwa czy przy okazji usunięcia go (na gwarancji) mogę wykonać czyszczenie aparatu ? widzę paprochy w wizjerze, których nie ma na zdjęciach.
    pani: tak, można czyszczenie matrycy 80 zł
    j: ale paprochy chyba nie są na matrycy skoro ich nie widać na zdjęciu
    p: to trzeba wykonać ekspertyzę
    j: dobrze, zatem na jakie koszty mam się nastawić za czyszczenie
    p: będzie wiadomo po ekspertyzie
    j: a ile maksymalnie kosztuje kompleksowe czyszczenie
    p: wykaże ekspertyza
    j: a jaki jest koszt ekspertyzy ?
    p: 90 zł
    j: hm ...

czyli np. robią ekspertyzę i przy założeniu że jest zabrudzona matryca i nie chcesz jej czyścić zapłacisz 90 zł czyli więcej niż czyszczenie, a jeśli to nie matryca to 90 płacisz lub za czyszczenie (ale nie wiesz ile dopóki nie będzie ekspertyzy)

no to chyba nie będę czyścił, a pixela to chyba też sobie podaruję

Domyślnie

mini21 - czyli powinnam żądać od nich nowego obiektywu w takim razie? Bo termin 21 dni to oni już przekroczyli i to o kolejne 21 dni albo i więcej ;> . Może to głupie pytanie ale mam małą wiedzę w tej sprawie - help me, please
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

tzn. ja nie znam dokładnie sytacji, bo nie śledzę wątku zbyt dokładnie ale:

-jeśli oddałaś aparat i w przeciągu 2 tyg. nie dali odpowiedzi, czy gwarancja została uznana, to automatycznie oznacza to, że tak
    -jeśli po upływie 14 bądź 21 dni ROBOCZYCH nie otrzymasz swojego obiektywu, możesz ubiegać się o zwrot należności.

Ale to wszystko nie jest takie piękne na jakie wygląda.

Pytanie, czy kupwałaś w sklepie stacjonarnym, czy wysyłkowo.
    Jeśli to drugie, to trochę większy problem.

Ale ja radził bym ci przeczytać jeszcze raz dokładnie KARTĘ GWARANCYJNĄ (tam powinna być informacja co do czasu naprawy-jeśli nie ma to jest to bodajże ustawowe 21 dni) i udać się do sprzedawcy z żądaniem ZWROTU DZIAŁAJĄCEGO OBIEKTYWU TERAZ! lub domagać się ZWROTU GOTÓWKI.

Czy dadzą ci nowy obiektyw, czy oddadzą kasę, to już nie wiem.

Ale jeśli minęło już ponad 40 dni, to raczej możesz zacząć już uderzać.
    Najlepiej udaj się do Federacji Praw Konsumenta, oni tam pomogą ci napisać odpowiednie pismo, ale jeśli nie możesz, to po prostu udaj się do sprzedawcy.

Domyślnie

Dostałam obiektyw w końcu. Oczywiście jest jak było, nic nie zostało naprawione. Super serwis
    D 600 | N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    a ja dziś dzwonie i mówię:
    ja: mam martwego pixela chcę przesłać kurierem do państwa
    Z powodu JEDNEGO pixela wysłałes sprzet do serwisu? Hmmm... no to chyba wiecej czasu spedzi Twoje body w serwisie niż na robieniu zdjec, bo hot pixele i tak sie pojawią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Z powodu JEDNEGO pixela wysłałes sprzet do serwisu? Hmmm... no to chyba wiecej czasu spedzi Twoje body w serwisie niż na robieniu zdjec, bo hot pixele i tak sie pojawią
    nie wysłałem, zastanawiałem się nad tym ale mi przeszło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    nie wysłałem, zastanawiałem się nad tym ale mi przeszło
    No i dobrze, nie myśl o tym i rób zdjecia

Domyślnie

Czemu ja tego wszystkiego nie przeczytałem zanim posłałem aparat. Mam d300 i problem z AF. Leży u nich ponad 2 tygodnie ijak zadzwoniłem to nic nie zrobili jeszcze. I wydaje mi się żepewnie dostane spowrotem i stwierdzą że usterki nie ma. Jaki ja głupi - czemu nie wysłałem do Berlina
    A ja wierzyłem , że skoro odpisują na maile i da się dodzwonić to się coś zmieniło od 2ch lat...

Domyślnie

Czy są jakies ustawowe obwarowania ile oni mogą trzymać aparat w serwisie - takie rzeczywiste, że czarno na białym i się od nich nie mogą wywinąć. Jakie mi prawa przysługują jeżeli trzymają aparat za długo. W jakiej sytuacji mają obowiązek zapewnić mi sprzęt zastępczy.

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów