Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: Ringflash

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Tylko w tym wszytskich trzeba wziasc poprawkę na 7.2 recharching time - nie jest to szybka maszyna ale za takie pieniadze i tak chyba najlepszy zestaw.
    FILEK - jak bedziesz miał to bardzo chętnie zadam kilka pytać tu lub PMem
    Mnie również interesowałby zestaw z drugim aku...
    pozdro z krakowa
    Paweł
    Nie ma nic za darmo Z drugiej strony policz AlienBees z generatorem - nawet bez przeróbki na 230V wychodzi 2x drożej. A wydawanie kilku kzł na markowy sprzęt jakoś mi się nie uśmiecha. Już wolę poczekać te 7.2s

Domyślnie

To pewnie dla całej mocy. Regulacja jest, ale tylko do 1/2 mocy. Czyli 1 EV. Wtedy będzie ładowac szybciej, a i akku na dłużej starczy.
    fajnie, że radio w zestawie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na zdjeciu 3 nr 7 DC Socket, wiec jest szansa, ze dziala na kablu.
    Ostatnio edytowane przez lesheck ; 02-10-2007 o 17:10
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesheck Zobacz posta
    Na zdjeciu 3 nr 7 DC Socket, wiec jest szansa, ze dziala na kablu.
    Obawiam, się, że to tylko do ładowania. Gdyby był AC socket, to co innego

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Z tego co ja juz pytalem, to nie da sie wyzwalac po kablu.
    Dlatego zapytalem tu na forum czy to sie oplaca kupic.
    Mam obiekcje glownie do aku. Obawiam sie, ze szybko beda tracic na pojemosci.

Domyślnie

dziala... DC socket dlatego ze potrzebny zewnetrzy zasilacz..... ktory jest przedstawiony na zdjeciu nr 5... albo dziala jako ladowarka albo jako zasilacz ..wtedy podlacza sie mala wtyczke (widoczna obok sieciowej) do sterownika i wszystko dziala .... that's all

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Obawiam, się, że to tylko do ładowania. Gdyby był AC socket, to co innego
    wlasnie dobrze jest - bo przy ładowarce do akku są dwa przewody jeden wchodzący z gniazdka - czyli AC a drugi wychodzący z ładowarki z okrągłą końcówką do generatora - czyli DC. Baterii nie ładuje się prądem AC i nie wszystkie urządzenia chodzą na prądzie AC (w zasadzie to mało które) i wymagają zasilacza AC-->DC (np komputery i studyjne lampki błyskowe też - wy tylko podłączacie przewodzik z prądem AC ale siedzi tam w środku zasilacz AC-->DC ) - a ten generator po prostu nie ma wbudowanego zasilacza a ma zewnętrzny sprzężony z tą ładowarką do baterii. Więc chodzi na zwykłym zasilaniu sieciowym. Jeden mankament to to, że trochę głupio rozwiązane bo trza będzie ciągać za sobą tą ładowarkę do baterii - no ale taki zasilacz "regulowany" kosztuje jakieś 20-30zł w każdym sklepie z elektroniką do dostania.

tak sobie przeglądam jeszcze co ten gośc ma do sprzedania i patrzcie na to:
    http://cgi.ebay.com/Car-Adapt-Batter...QQcmdZViewItem

że tak się wyrażę - GIT grip
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 03-10-2007 o 16:18
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Fajny i cena rozsądna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    wlasnie dobrze jest - bo przy ładowarce do akku są dwa przewody jeden wchodzący z gniazdka - czyli AC a drugi wychodzący z ładowarki z okrągłą końcówką do generatora - czyli DC. Baterii nie ładuje się prądem AC i nie wszystkie urządzenia chodzą na prądzie AC (w zasadzie to mało które) i wymagają zasilacza AC-->DC (np komputery i studyjne lampki błyskowe też - wy tylko podłączacie przewodzik z prądem AC ale siedzi tam w środku zasilacz AC-->DC ) - a ten generator po prostu nie ma wbudowanego zasilacza a ma zewnętrzny sprzężony z tą ładowarką do baterii. Więc chodzi na zwykłym zasilaniu sieciowym. Jeden mankament to to, że trochę głupio rozwiązane bo trza będzie ciągać za sobą tą ładowarkę do baterii - no ale taki zasilacz "regulowany" kosztuje jakieś 20-30zł w każdym sklepie z elektroniką do dostania.

tak sobie przeglądam jeszcze co ten gośc ma do sprzedania i patrzcie na to:
    http://cgi.ebay.com/Car-Adapt-Batter...QQcmdZViewItem

że tak się wyrażę - GIT grip

No dobrze, o prądach AC/DC trochę wiem, ale dla mnie wygląda to tak, że zasilacz jest zewnętrzny i służy wyłącznie do ładowania akumulatora. Brakuje tutaj gniazda AC w generatorze, które służyłoby do pracy na kablu. Obawiam się, że zostaje tylko praca z baterii. Chyba, że urządzonko jest na tyle sprytne, że może pracować podczas dołądowywania baterii, w co osobiście trochę wątpię...

Domyślnie

Dobrze by było miec drugi akku. Na poczatku sesji oba naładowane, potem pierwszy rozładowany do ładowarki, praca na drugim no i nadzieja, że ładowarka zdąży podładowac ten pierwszy.
    Oczywiście w terenie jak najbardziej dwa sie także przydadzą.
    fIlek - zamówiłeś?
    Tez miałbym kilka pytań wynikających z praktyki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów